Art Vehicles -bussimatka Oulu-Piteå-Luleå-Oulu - oletko Sinä osa matkaa?

Avoin haku taiteilijoille: Art Vehicles -bussimatka Oulu-Piteå-Luleå-Oulu 2020

Avoin haku taiteilijoille!

Art Vehicles -bussimatka Oulu-Piteå-Luleå-Oulu – oletko Sinä osa matkaa?

OPEN CALL TAITEILIJOILLE – Art Vehicles etsii performansseja, äänitaidetta, yhteisöllisiä- ja interaktiivisia teoksia, sanataidetta, installaatioita, videotaidetta ja valokuvaa, taiteiden välisiä teoksia – ja muita nykytaiteen muotoja!

Art Vehicles -taidebussi 2020 reitillä Oulu-Piteå-Luleå ja takaisin on vuorovaikutteinen ja elämyksellinen matka ja yleisötapahtuma, jossa taiteilijat ja erilaiset yleisöt kohtaavat. Art Vehicles etsii teoksia bussimatkalle, reitin varrella tehtäville pysähdyksille sekä Piteåssa ja Luleåssa järjestettäviin äänitaidekiertoajeluihin.

Taiteilijat ja yleisö matkustavat bussissa, kokevat teoksia matkan aikana sekä pysähtyvät matkan varrella pysäkeille paikkasidonnaisten teosten ääreen. Hankkeen tavoitteena on tehdä taiteesta kiinnostavaa ja saavutettavaa, ja luoda runsassisältöinen, helposti lähestyttävä taidekokonaisuus.

Art Vehicles matka suuntaa Piteå Performing Arts Biennial ja Luleå Art Biennial -taidetapahtumien avajaisiin. Luleå Art Biennial on järjestetty ensimmäistä kertaa vuonna 1991. Se on Skandinavian vanhin taidebiennaali. Luleå Art Biennialin järjestää Konstfrämjandet, joka on vuonna 1947 perustettu valtakunnallinen järjestö. Piteå Performing Arts Biennial on syksyllä 2020 ensimmäistä kertaa järjestettävä taidetapahtuma. Sen pääjärjestäjät ovat Piteå School of music, Studio Acusticum, Norrbottensmusiken ja Dans i Nord, yhteistyössä Kluster, Pitebygdens musikförbund, Piteå Konsthall -järjestöjen sekä aluekirjaston kanssa.

Tämänvuotisen Piteå Performing Arts Biennialin teema on ekologisuus. Tapahtumassa on esillä ekologista äänitaidetta, paikkasidonnaista taidetta, tanssi- ja teatteriteoksia, poikkitaiteellisia teoksia sekä elokuva- ja videonäytöksiä.

Art Vehicles -hankkeen tuottajat Taiteilijajärjestö MUU ry, Taiteen edistämiskeskus ja Kulttuuriyhdistys Kulttuuribingo ry tarjoavat konseptin puitteet, ja taiteilijat luovat sisällön. Etsimme taiteilijoita tuomaan tai rakentamaan oman teoksensa matkan varrelle bussiin, pysähdyspaikoille tai määränpäähän Luulajaan ja Piteåon.

Valintakriteereissä korostuvat taiteen paikkasidonnaisuus, yhteisöllisyys, yleisön kohtaaminen ja saavutettavuus. Kukin taiteilija räätälöi oman teoksensa bussiympäristöön. Teos voi olla myös valmis / ennen esitetty tai tallenne. Kaikki taiteilijat voivat tehdä teosehdotuksia!

Tuottaja vastaa yhdessä taiteilijan kanssa käytännön toteutukseen (esiintyjät, tilat, materiaalit, aikataulu) liittyvistä asioista. Tuottaja vastaa hankkeen tiedottamisesta ja markkinoinnista (sekä hankkeesta syntyvästä ja siihen liittyvästä julkaisu- ja levitystoiminnasta.)

Etsimme tapahtumaan 5-7 taiteilijaa tai ryhmää. Taiteilijoille maksetaan teoksesta riippuen näyttökorvaus tai esiintymispalkkio 100-300 €. Lisäksi korvataan mahdolliset matka- ja majoituskulut sekä päivärahat. Materiaalikustannuksia korvataan harkinnanvaraisesti. Teosvalinnat tekee MUUn näyttelytyöryhmä.

Art Vehicles matkan aika- ja reittisuunnitelma on 23.10. – 25.10.2020 Oulu-Kemi-Piteå-Luleå-Oulu.

Hakemus

Hakemukset tehdään online-kaavakkeella:

https://muu.gruppo.fi/online-applications/index.php/survey/index/sid/879292/newtest/Y/lang/fi

Haku päättyy perjantaina 29.5.2020.

Hakemuksen sisältö

Ansioluettelo, max 1 A4

Artist statement

Projektisuunnitelma

Kuvaliite, yhtenä pdf-tiedostona, ja/tai linkit video- ja ääninäytteisiin

Vastaamme valituille 12.6.2020 mennessä. Vastaamme kaikille hakijoille.

Lisätietoja

Leevi Lehtinen, Valotaiteen läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus
leevi.lehtinen(a)taike.fi
tel. 0295330862

MUU toimijana

MUU ry, valtakunnallinen monitaidejärjestö edustaa ja edistää Suomessa uusia kuvataiteen muotoja, kuten media-, video-, valo-, ääni-, performanssi-, yhteisö- ja ympäristötaidetta. MUU tukee taiteilijoiden ammatti-identiteettiä, työskentelyä, koulutusta ja verkostoitumista sekä toimii kulttuuripoliittisena vaikuttajana. Monitaiteisella MUUlla on taidepoliittisesti merkittävä yhteiskunnallinen tehtävä kuvataiteen uusien alueiden edistäjänä. MUUssa on 600 taiteilijajäsentä. www.muu.fi