Osta MUU taidetta

MUU:sta voit hankkia video- ja äänitaidetta, valokuvia ja performanssiesityksiä sekä taiteilijoiden julkaisuja kuten kirjoja ja DVD-tallenteita. Teoksiin voi tutustua ja niitä voi hankkia MUU:n näyttelyistä MUU Galleriassa, MUU Studiossa ja MUU Kaapelissa sekä MUU Shopista, joka sijaitsee Helsingissä osoitteessa Lönnrotinkatu 33. MUU Gallerian yhteydessä. Ääni- ja performanssitaiteeseen pääset tutustumaan helposti verkossa MUU:n Performanssipankissa ja Äänitaiteen pankissa, joissa selattavana on paljon materiaalia.

Kuten minkä tahansa teoksen, voit hankkia myös performanssiesityksen tilaustyönä erilaisiin tilaisuuksiin. Performanssi on lähtökohdiltaan tilaan ja aikaan sidottua taidetta, jossa taiteilijan välitön läsnäolo konkretisoituu. Performansseja voi hankkia myös dokumentaatioina ja koosteina. MUU on julkaissut vuoteen 2018 mennessä kahdeksan PERFORMANCE VOYAGE DVD-koostetta, joissa on teemoitettuja kokonaisuuksia koti- ja ulkomaista performanssitaidetta.

Käy tutustumassa performanssitaiteeseen MUU ry:n ylläpitämässä Performanssi pankissa.

Äänitaidetta voit hankkia cd- tai dvd-julkaisuina ja digitaalisina tiedostoina esimerkiksi mp3- tiedostona. Äänitaiteilijat tekevät äänitaidetta myös live-esityksinä, joita voit hankkia performanssiesityksen tapaan. Äänitaide soveltuu luonteensa vuoksi hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin ja tilaisuuksiin. MUU Shopista voit hankkia kotimaista ja ulkomaista äänitaidetta MUU FOR EARS cd-julkaisuina. Käy myös tutustumassa äänitaiteeseen MUU:n Äänitaiteen pankissa.

MUU:lla on satojen videoteosten kokoelma, joihin voit tutustua henkilökunnan avustuksella MUU Galleriassa, selailemalla MUU Shopissa taiteilijoiden portfolioita tai hankkimalla MUU Shopista teoksista julkaistuja tallenteita.

Ostaessasi videoteoksen, saat omaksesi teoksesta yhden edition kopioiden kokonaismäärästä. Merkintä on teoksessa esimerkiksi 1/5 editio, jolloin kyseessä on ensimmäinen myytävä tallenne viiden kopion kokonaismäärästä. Videotaide on analogisesti tai digitaalisesti toteutettu kuvateos ja sen lopullisena esitysmuotona on tavallisesti dvd tai digitaalinen videotiedosto. MUU:lla on satojen videoteosten kokoelma, joihin voit tutustua henkilökunnan avustuksella MUU Galleriassa, selailemalla MUU Shopissa taiteilijoiden portfolioita tai hankkimalla MUU Shopista teoksista julkaistuja tallenteita.

MUU Shop avoinna MUU Gallerian aukioloaikoina: ti – pe 12 – 17, la – su 12 – 16.

Reijo Kärkkäinen