MUU Klinikka

KLINIKKA on MUU ry:n vuonna 2016 perustettu foorumi tiedonjakamiseen, koulutustoimintaan ja kanssakäymiseen. MUU KLINIKKA – apua taiteilijoilta taiteilijoille – mahdollistaa tietotaidon suoran jakaminen tekijältä toiselle. Klinikka voi kokoontua minkä tahansa erityisosaamisen ympärille ja se voi olla henkilökohtainen kahden välinen tapaaminen tai laajempi keskustelutilaisuus tietyn teeman ympärillä. Klinikka-tilaisuuksia toteutetaan myös yhteistyökumppanien kanssa.

MUU-KLINIKKA 2019
MUU Klinikka 1/2019: ELOKUVATEATTERI SOITTIMENA – työpaja, johon liittyy presentaatiotilaisuus Kino Tapiolassa keväällä 2019

Aika: 7.-12.1.2019
Paikka: MUU Galleria & MUU Media Base, Lönnrotinkatu 33, Helsinki
Haku työpajaan päättyy sunnuntaina 9.12.2018!
Työpajassa käytetyt kielet: suomi
Osallistumismaksu: 25 €

Elokuvateatteri soittimena tarjoaa osallistujilleen mahdollisuuden tarkastella videoteoksen ja ääniraidan suhdetta uudesta näkökulmasta. Viikon kestävän työpajan aikana jokainen osallistuja toteuttaa uuden monikanavaääniraidan videoteokseensa. Työpajaan haetaan aiemmin tehdyn videoteoksen tai jo olemassa olevan videomateriaalin pohjalta. Työpajan tuotokset toimivat sekä videoteoksina että itsenäisinä äänitaideteoksina.

MUU Galleria muuntautuu työpajan ajaksi monikanavaäänistudioksi ja sen aikana tutustutaan Nuendo -ääniohjelmistoon, jonka kurssille osallistujat saavat ladattua maksutta käyttöön 30 päivän ajaksi. Työpajan aikana perehdytään äänisuunnittelun historiaan ja käytäntöihin, kuten myös äänen jälkikäsittelyyn. Kurssi antaa osallistujille valmiudet itsenäiseen monikanavaäänityöskentelyyn, kuten myös työskentelyyn Nuendo -ohjelmiston parissa työpajan jälkeen.

Elokuvateatteri soittimena -työpajaan valitaan Open call -hakemusten perusteella seitsemän taiteilijaa.

Työpajan opettaja-koordinoijina toimivat äänisuunnittelija Eero Aro (Meguru Film Sound) ja kuvataiteilija Markus Renvall. Valmiiden teosten koodaamisesta DCP-formaattiin elokuvateatteriesityksiä varten vastaa alan ammattilainen, Teijo Pellinen (Kinokki).

Elokuvateatteri soittimena -työpaja järjestetään 7.-12.1.2019 MUU Galleriassa ja MUU Media Basessa ja työpajan aikana valmistuvien teosten ensiesitys on Kino Tapiolassa keväällä 2019.
Työpajan aikana toteutettavat ääniteokset julkaistaan digitaalisesti MUU for Ears -äänitaidejulkaisulla ja niiden digitaalinen levitys tapahtuu MUU ry:n ylläpitämän Äänitaiteen Pankin kautta (soundartbank.fi).

Opetus:
Äänisuunnittelija Eero Aro
Koodaaja Teijo Pellinen
Koordinaattori Markus Renvall
sekä vierailevat luennoitsijat

Luentojen aiheita: miksaus, Nuendo-ohjelma, elokuvateatterien ääniominaisuudet, norm.elokuvan äänisuunnittelu, äänikokeilut, äänikokeilujen tuottaminen, äänen ja äänitaiteen historiaa, mikrofonit / mikittäminen, ihminen (ääni)kokijana, kokeellinen elokuva omana taidemuotonaan/esitystapana
Työpajan toteutusta tukee AVEK.

AIKATAULU

Open Call, deadline hakemuksille: sunnuntai 9.12.2018 (klo 23:59)

Osallistujien valinta ja vastaus kaikille hakijoille: 11.-14.12.

Työpaja: 7.-12.1.2019 päivittäin klo 9-18:45 välillä. (Mahdollisesti iltatyöskentelyä tarpeen mukaan.)

Ohjelmassa mm luentoja ja vierailuja (mm perjantaina 11.1. ekskursio Espoon modernin taiteen museoon EMMAan, jossa kokoelmaintendentti Henna Paunu kertoo monikanavaisista teoshankinnoista ja niiden esittämisessä museossa)

Presentaatio: 8.4.2019