Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » MUU Open Calls
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Search

Arkisto

MEMBERSHIP OF THE ARTISTS’ ASSOCIATION MUU

Membership applications for Artist’s Associations’ MUU are processed twice a year. Applications should be submitted in the end of FEBRUARY or OCTOBER to MUU.

The next deadline for the application is Thursday 31 October 2019. Membership can be applied by Finnish artists or artists based in Finland. Link to electronic application form is HERE.

Read more here.

_________________________________________________________

MUU – NÄYTTELYTILAHAKU

Haku MUU gallerian näyttelytiloihin syyskaudelle 2020 on käynnissä parhaillaan. Hakuaika päättyy 23.4.2019 (klo 23:59).

MUUn näyttelytiloja ovat MUU Galleria & MUU Studio, Helsingin keskustassa osoitteessa Lönnrotinkatu 33.

MUU Kaapeliin on haussa peruutusaika kesälle 2019, ja haku päättyy jo 10.4. (10.4. klo 23:59). MUU Kaapelin hausta vuodelle 2020 tiedotetaan myöhemmin.

Näyttelyaikaa voi hakea joko MUU Galleriaan ja / tai MUU Studioon sekä peruutusaikaa MUU Kaapeliin kesäkuulle 2019.

Lue lisää.

__________________________________________________________

AVOIN HAKU TAITEILIJOILLE: PERFORMANCE VOYAGE 8

Taiteilijajärjestö MUU ry:
PERFORMANCE VOYAGE 8
Kansainvälinen videoperformanssien kokoelma

Teema:
Code: LGBT+

PV8:n teemana on LGBT+ yhteisön kohtalo ja sen taistelu oikeuksistaan ja hyväksytyksi tulemisesta, joka on jatkunut aikakaudesta, maantieteellisestä sijainnista, poliittisesta järjestelmästä ja perinteistä riippumatta.

Jatkuva ponnistelu tasavertaisien ihmisoikeuksien puolesta on jatkunut väkivallasta ja vainosta huolimatta, ja aikaisempi hiljaisuus ja häpeä on muuttunut vahvaksi, näkyväksi ja kuuluvaksi yhteiseksi rintamaksi – mutta onko se tarpeeksi?

PV8 kokoelma käsittelee seksuaalivähemmistöjen olemassaoloa ja oikeuksia, mutta avoin haku on suunnattu kaikille taiteilijoille.

Hakemusten viimeinen jättöpäivä: 10.1.2019!
Uusi deadline, hakuaikaa jatkettu.

Lue lisää TÄÄLTÄ.

 _______________________________________________

MUU – NÄYTTELYTILAHAKU KEVÄTKAUDELLE 2020

Haku MUU ry:n näyttelytiloihin kevätkaudelle 2020 on käynnissä parhaillaan. Hakuaika päättyy 15.10.2018!

MUUn näyttelytiloja ovat MUU Galleria & MUU Studio, Helsingin keskustassa osoitteessa Lönnrotinkatu 33, ja MUU Kaapeli, Helsingissä Kaapelitehtaalla.

Näyttelyaikaa voi hakea joko MUU Galleriaan ja / tai MUU Studioon sekä MUU Kaapeliin.

Lue lisää.

_________________________________________________________________________________________

MUU – NÄYTTELYTILAHAKU SYYSKAUDELLE 2019

Haku MUU ry:n näyttelytiloihin syyskaudelle 2019 on käynnissä parhaillaan. Hakuaika päättyy 15.04.2018!

MUUn näyttelytiloja ovat MUU Galleria & MUU Studio, Helsingin keskustassa osoitteessa Lönnrotinkatu 33, ja MUU Kaapeli, Helsingissä Kaapelitehtaalla.

Näyttelyaikaa voi hakea joko MUU Galleriaan ja / tai MUU Studioon sekä MUU Kaapeliin.


TAITEILIJA, HAE MUUN JÄSENEKSI

Uusi sähköinen hakukaavake!

MUU ry:n jäseneksi voi hakea kaksi kertaa vuodessa. Hakuaika umpeutuu helmikuun ja lokakuun viimeisenä päivänä, eli seuraava haun deadline on keskiviikko 28.2.2018.

MUU ry on ottanut käyttöönsä tänä syksynä sähköisen hakukaavakkeen. Löydät linkin sähköiseen jäsenhakulomakkeeseen tästä: Sähköinen hakukaavake

Vastaanotamme myös postin kautta tulleet hakemukset. Printattavan hakukaavakkeen löydät tästä linkistä: Paperinen hakulomake

Jäsenyyttä voivat hakea suomalaiset tai Suomessa asuvat taiteen eri aloilla toimivat henkilöt.

Lue lisää LINKISTÄ.


HAKU MUUN JÄSENEKSI & MUU-KLINIKKA 7: ILMAISTA NEUVONTAA HAKIJOILLE

MUU ry sähköisti jäsenhakemuksen

Taiteilijayhdistys MUU ry:n jäsenhaku on käynnistynyt. MUU ry:n jäseneksi voi hakea kaksi kertaa vuodessa. Hakuaika umpeutuu helmikuun ja lokakuun viimeisenä päivänä. / MUU-Klinikka 7: Jäsenhakemus-klinikka. Torstai 21.9.2017, klo 10-17

MUU-KLINIKKA 7: JÄSENHAKEMUS-KLINIKKA
Torstai 21.9.2017, klo 10-17
MUU Galleria, Lönnrotinkatu 33, Helsinki

Lue lisää LINKISTÄ


AVOIN HAKU SUOMESSA TOIMIVILLE ÄÄNITAITEILIJOILLE

Äänitaiteen tapahtuma “Lofoten Sound Art Symposium”, Norja, 30.8.-9.9.2018

Etsimme Suomessa toimivia, äänitaiteen parissa työskenteleviä taiteilijoita osallistumaan Pohjois-Norjassa vuonna 2018 toteutettavaan äänitaiteen tapahtumaan.

Haku on jo vuonna 2017, ja hakemusten viimeinen jättöpäivä on 15.8.2017.

Täytä hakemus TÄÄLLÄ


MEDIATAIDETTA LAPSILLE! AVOIN HAKU TAITEILIJOILLE 2017

AVOIN HAKU TAITEILIJOILLE 2017 / Haku päättyy perjantaina 4.8.2017 klo 16:00

TÄYTÄ HAKU TÄÄLLÄ!

Etsimme lyhyitä, 1-5 minuutin pituisia videoteoksia lapsille suunnattuun videonäytökseen.
“Jotain hienoa ja lystikästä, huimaa visuaalisuutta, satumaisia sukelluksia tarinoihin, pikkuruisia hetkiä, kaikkea mahdollista ja mahdotonta.”

Mediataidetta lapsille! –videonäytöksen tuottamisesta vastaa Taiteen edistämiskeskus ja se toteutetaan yhteistyössä taiteilijajärjestö MUU ry:n kanssa. Videoteosten valinnoista päättävät lapset. Näytöksiä järjestetään vuosittain Varsinais-Suomessa sekä Uudellamaalla ja leikkisästi ne pyrkivät muistuttamaan lasten oikeudesta taiteen maailmaan.
Mediataidetta lapsille! esitettiin ensimmäisen kerran Naantalin Taidehuoneella kesäkuussa 2016. Kiertue jatkui syksyn aikana, ja koostetta esitettiin Silmänjuhla-mediataidetapahtumassa Salossa, Helsingin Taiteiden yössä Kaapelitehtaalla sekä Turussa osana Taiteen edistämispäivää.

Hakuun voi osallistua valmiilla videoilla – aihe on vapaa, mutta videoteoksen tulee soveltua 7-11 -vuotiaille lapsille (katso ohjeistus / Kavin ikärajakriteerit: http://www.ikarajat.fi/kriteerit.pdf). Täytä sähköinen hakemus 4.8.2017 klo 16 mennessä.

HAKUOHJEET
• Sähköiseen hakukaavakkeeseen (yksi teos per kaavake) tekijä- ja yhteystiedot, videon synopsis (max 500 merkkiä), bio (max 500 merkkiä), videolinkki (voimassaolo 11.9. saakka)
* Videoiden tulee soveltua 7-11-vuotiaille
* Kokonaiskesto max 5 min (mahdollisine tekijätietoineen)
* Valmis teos, etusijalla viimeisen kolmen vuoden aikana valmistuneet teokset
* Hakuvaiheessa riittää linkki teokseen esimerkiksi Vimeossa, Youtubessa tai vastaavassa videopalvelussa. Valittujen teosten toimittamisesta annetaan tarkemmat ohjeet valinnan jälkeen. Hakijoiden tulee kuitenkin varautua siihen, että teokset toimitetaan HD-laatuisina esimerkiksi H.264- tai MP4-koodekilla tallennettuina elo-syyskuun vaihteessa.

VALINTA
Vuonna 2017 lasten videoraati järjestetään Salon seudun koululaisten kesken. Apuraatilaisina toimivat Taiteen edistämiskeskuksen visuaalisten taiteiden läänintaiteilija Hannele Romppanen (Lounais-Suomi) sekä lasten- ja nuortenkulttuurin läänintaiteilija Marjaana Jaranne (Uusimaa) yhdessä taiteilija Risto-Pekka Blomin kanssa. Teoskokonaisuuteen valitaan noin 4-7 videota ja ensiesitys järjestetään Salon taidemuseo Veturitallissa osana SILMÄNJUHLA-tapahtumaa: SILMÄNJUHLASSA yllätyksellinen mediataide levittäytyy Salon kaupunkitilaan viikon ajaksi 9.-16.9.2017. Sen jälkeen videokokoelmaa pyritään esittämään eri puolilla Suomea vuoden 2017 aikana. Valituiden teosten esittämisestä maksetaan kertakorvaus 120 euroa per taiteilija/työryhmä.

Järjestäjät:
Taiteen edistämiskeskus, Lounais-Suomi
SILMÄNJUHLA-tapahtuma
MUU ry

Yhteistyössä:
Salon taidemuseo Veturitalli
Suopellon kirjasto, Naantali

Lisätietoja
• Hannele Romppanen, visuaalisten taiteiden läänintaiteilija, TAIKE/ Lounais-Suomi
hannele.romppanen@taike.fi,
+358 29 5330823
www.facebook.com/mediataidekylassa/

TÄYTÄ HAKU TÄÄLLÄ!MUU MAA TAIDEBUSSI 16.7.2016 – OLETKO SINÄ OSA MATKAA?

OPEN CALL TAITEILIJOILLE – performanssia, installaatioita, videotaidetta, äänitaidetta, interaktiivisia teoksia, valokuvaa – ja muita nykytaiteen muotoja!

MUU MAA Taidebussi on vuorovaikutteinen ja elämyksellinen yleisötapahtuma, jossa taiteilijat ja erilaiset yleisöt kohtaavat. Taiteilijat ja yleisö matkustavat bussissa, ja pysähtyvät matkan varrella pysäkeille paikkasidonnaisen teoksen ääreen, joka rakentuu siinä hetkessä ja ajassa, jossa kulloinkin ollaan.

Hankkeen tavoitteena on tehdä taiteesta kiinnostavaa ja saavutettavaa, ja luoda runsassisältöinen, helposti lähestyttävä taidekokonaisuus ammattitaidolla.

Hankkeen tuottaja Taiteilijajärjestö MUU ry tarjoaa konseptin puitteet, ja taiteilijat luovat sisällön. Etsimme taiteilijoita tuomaan tai rakentamaan oman teoksensa matkan varrelle, tai bussiin.

Valintakriteereissä korostuvat taiteen yhteisöllisyys ja saavutettavuus. Erityisesti huomioidaan yhteisö-, performanssi- ja video- ja äänitaide Varsinais-Suomessa ja sen lähialueella. Kukin taiteilija räätälöi oman teoksensa, jonka käytännön toteutus tapahtuu MUUn ja luodun konseptin avulla. Teos voi olla valmis / ennen esitetty. Kaikki taiteilijat voivat tehdä teosehdotuksia!

Tuottaja vastaa yhdessä taiteilijan kanssa käytännön toteutukseen (esiintyjät, tilat, materiaalit, aikataulu) liittyvistä asioista. Tuottaja vastaa hankkeen tiedottamisesta ja markkinoinnista sekä hankkeesta syntyvästä ja siihen liittyvästä julkaisu- ja levitystoiminnasta.

Etsimme tapahtumaan noin 5-8 taiteilijaa. Taiteilijoille maksetaan 300 € taiteilijapalkkiot per teos (taiteilija/taiteilijaryhmä). Teosvalinnat tekee MUUn näyttelytyöryhmä.

MUU MAA Taidebussin ensimäisen matkan reittisuunnitelma 16. heinäkuuta 2016 on: Turku-Mynämäki-Uusikaupunki-Vehmaa-Kemiönsaari-Somero-Turku.

HAKEMUS
Lataa hakukaavake osoitteesta http://tinyurl.com/muumaa07
Lähetä täytetty hakukaavake 26.6.2016 mennessä yhdessä liitteiden kanssa osoitteeseen: muugalleria@muu.fi

Liitteet:
CV (ansioluettelo), max 1 A4
Valokuva, max 3 kpl, á max 1 Mt

Hakemusten deadline 26.6.2016!
Vastaamme valituille 30.6.2016 mennessä. Vastaamme kaikille hakijoille.

Taidebussi jatkaa matkaansa elokuussa Oulussa. Seuraa tiedotusta!

Lisätiedot:
Marianne Fincke, tuottaja, marianne.fincke@gmail.com, 041 4368 583
Timo Soppela, toiminnanjohtaja, director@muu.fi, 09 625 972
MUU Galleria, muugalleria@muu.fi, 09 625 972

MUU TOIMIJANA
MUU ry, valtakunnallinen monitaidejärjestö edustaa ja edistää Suomessa uusia kuvataiteen muotoja, kuten media-, video-, valo-, ääni-, performanssi-, yhteisö- ja ympäristötaidetta. MUU tukee taiteilijoiden ammatti-identiteettiä, työskentelyä, koulutusta ja verkostoitumista sekä toimii kulttuuripoliittisena vaikuttajana. Monitaiteisella MUUlla on taidepoliittisesti merkittävä yhteiskunnallinen tehtävä kuvataiteen uusien alueiden edistäjänä. MUUssa on 650 taiteilijajäsentä kesäkuussa 2016.Näyttelyhaku syksy 2017: MUU Galleria, MUU Studio ja MUU Kaapeli

MUU ry ylläpitää kahta eri näyttelytilaa Helsingissä, MUU Galleria Lönnrotinkadulla ja MUU Kaapeli Kaapelitehtaalla. MUU Gallerian yhteydessä toimi myös pienempi MUU Studio -näyttelytila.

MUU Galleriassa ja MUU Studiossa on käytössä laaja av-näyttelykalusto, ja näiden tilojen ohjelmisto keskittyy video- ja mediataiteeseen.

MUU Kaapelin ohjelmisto koostuu kuvataiteen muista muodoista: installaatioista, esitys- ja performanssitaiteesta, kansainvälisestä taiteesta ja muiden järjestöjen kanssa yhteistyössä toteutetuista hankkeista.

Lönnrotinkadun MUUn näyttelytila on kokonaispinta-alaltaan 91 m2. MUU Galleria on suuruudeltaan 75 m2. Erillinen pimennetty MUU Studio soveltuu esimerkiksi video- ja ääniteoksien esittelyyn. Kaapelitehtaalla sijaitsevan MUU Kaapelin pinta-ala on n. 93 m2.

Nyt haussa ovat näyttelyajat syksylle 2017 elokuusta joulukuuhun. Näyttelyaikaa voi hakea joko MUU Gallerialle, MUU Studiolle, molemmille yhtäaikaa tai MUU Kaapelille.

Hakemukset toimitetaan MUU ry:hyn määräaikaan mennessä, osoitteella Lönnrotinkatu 33, 00180 Helsinki. Kuoreen merkintä “Näyttelyhakemus”.

HAKEMUSTEN DEADLINE 31.3.2016 (viimeisen hakupäivän postileima riittää)

Ei email-hakemuksia!

LUE LISÄÄ: www.muu.fi/site/?p=1077MUU-KLINIKKA 2016

KLINIKKA on uusi MUU ry:n vuoden 2016 foorumi tiedonjakamiseen, koulutustoimintaan ja kanssakäymiseen. Klinikka – Apua taiteilijoilta taiteilijoille -konsepti mahdollistaa tietotaidon suoran jakaminen tekijältä toiselle. Klinikka voi kokoontua minkä tahansa erityisosaamisen ympärille ja se voi olla henkilökohtainen kahden välinen tapaaminen tai laajempi keskustelutilaisuus tietyn teeman ympärillä. Klinikka-tilaisuuksia toteutetaan myös yhteistyökumppanien kanssa.

Vuoden 2016 ensimmäiset Klinikat toteutetaan maanantaina 25.1. ja ne ovat:
Klinikka I: Viestintätyöpaja kuvataiteilijoille
Klinikka II: Mediataideteoksen installointi – uusien sovellusten mahdollisuudet
Klinikka III: Ääniperformanssi – laulun ja huudon työpaja

Seuraava Klinikka tiistaina 26.1.
Klinikka IV: Kuraattoritapaaminen – Jason St-Laurent, Saw Gallery (Ottawa, Kanada)

Luennoitsijat/ohjaajat:
tiedottaja Miisa Pulkkinen, Suomen taiteilijaseura
taiteilija Heidi Kilpeläinen HK119 (Lontoo)
taiteilija/kuraattori Jason St-Laurent (Ottawa, Kanada)
Jorma Saarikko, Pro AV Saarikko Oy

Yhteistyökumppanit:
Suomen taiteilijaseura
Pro Av Art Oy ja Pro Av Saarikko Oy
Saw Gallery

Klinikka I: Viestintätyöpaja kuvataiteilijoille
Ma 25.1.2016

klo 10-13
MUU Galleria

Millainen on hyvä tiedote? Miten voi tavoittaa median huomion? Miten taiteilija voi hyödyntää sosiaalista mediaa omassa viestinnässään?

Suomen Taiteilijaseuran tiedottaja ja Taiteilija-lehden päätoimittaja Miisa Pulkkinen pitää maanantaina 25.1. klo 10-13 viestintätyöpajan, jossa käsitellään kuvataiteilijoille hyödyllisiä tapoja tehdä viestintää. Pulkkinen on aiemmin työskennellyt toimittajana ja uutisankkurina Nelosen uutisissa sekä kulttuuritoimittajana Helsingin Sanomissa. Hän kertoo työpajassa, kuinka media tänä päivänä toimii ja millaisia toiveita sekä odotuksia medialla on taiteilijoille.

Jos mahdollista, osallistujien kannattaa ottaa mukaan kannettava tietokone tai tabletti sosiaaliseen mediaan perehtymistä varten. Myös tiedotteita voi tuoda mukana kommentoitavaksi.

Luennoitsija: Miisa Pulkkinen. Yhteistyössä: Suomen taiteilijaseura

—-

Klinikka II: Mediataideteoksen installointi – uusien sovellusten mahdollisuudet
Ma 25.1.2016

klo 14-17
MUU Galleria

Yhteistyössä Pro Av Saarikon kanssa toteutetaan työpaja, jossa tutustutaan mediataideteoksien installointiin ja uusien sovellusten mahdollisuuksiin. Vapaamuotoisella kurssilla tutustutaan aiheeseen käytännönläheisesti.

Työpajassa käydään läpi asioita, kuten:
-miten käyttää nyky- ja vanhaa tekniikkaa media- ja videotaiteessa
-digitekniikan muutosten mahdollisuudet ja ongelmat

Kurssin vetäjä: Jorma Saarikko. Yhteistyössä: Pro Av Art Oy ja Pro Av Saarikko OyKlinikka III: Ääniperformanssi – laulun ja huudon työpaja
Ma 25.1.2016

klo 18-21
MUU Galleria

Laulun ja huudon työpajan vetäjä on Lontoossa asuva taiteilija Heidi Kilpeläinen (HK119), joka on tällä hetkellä HIAPin taiteilijaresidenssissä. Työpajassa hän jakaa kokemuksiaan niin esiintyjänä, kuvataiteilijana kuin muusikkona.

Työpajassa on kaksi osaa. Osallistujia pyydetään tuomaan mukanaan laulu ja jokin ajankohtainen, kotimainen tai kansainvälinen, huono uutinen jaettavaksi. Työpajan ensimmäinen osa koostuu hengitysharjoituksista, ääntelystä, laulusta ja laulu manipuloinnista. Työpajan jälkiosa on omistettu maailman uutisten abstraktille ilmaisulle, performatiivisille teoille ja ääni-ilmaisulle.

Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus ilmaisun kehittämiseen, ja tilaisuus “pitää hauskaa ja olla tappavan vakava” samanaikaisesti. Sopii kaikenikäisille, jotka haluavat rentoutua, sekä löytää ja parantaa performatiivisia taitojaan. Osallistuaksesi työpajaan sinun ei tarvitse olla “laulaja”.

Heidi Kilpeläinen on monipuolinen kuvataitelija, muusikko ja suunnittelija. Hän on säveltäjä, sanoittaja ja laulaja, ja esimerkiksi Björk valitsi hänet yhdeksi suosikkitaiteilijoistaan vuonna 2005. Lisäksi hän on vaatesuunnittelija ja kuvataiteen puolella hän työskentelee paitsi performanssitaiteen myös maalaustaiteen, kuvanveiston sekä valokuva- ja videotaiteen parissa. Kilpeläinen on suorittanut taideopintonsa pääasiassa Lontoossa ja esiintynyt eri puolilla maailmaa mm. New Yorkissa. Erinomaiset sosiaaliset taidot omaava Kilpeläinen on aina painottanut toiminnassaan vuorovaikutuksellisuutta.Klinikka IV: Kuraattoritapaaminen – Jason St-Laurent, SAW Gallery (Ottawa, Kanada)
ti 26.1.2016

MUU Galleria

Jason St-Laurent on SAW Galleryn (Ottawa, Kanada) kuraattori, ja hän on Hiapin residenssissä tammikuun 2016. Hän on kiinnostunut tapaamaan taiteilijoita joita kiinnostavat sosiaaliset ja poliitttiset kysymykset. SAW Galleryn ohjelmassa näkyvät voimakkaasti performanssi ja mediataide. SAW Galleryn tulevassa residenssiohjelmassa Nordic Lab on painopiste alkuperäiskansojen nykytaiteessa. Näistä ja yleisesti pohjoiseen liittyvistä (ilmastonmuutos, sosiaaliset haasteet jne.) aiheista kiinnostuneet taiteilijat ovat Jasonin kohderyhmää.

Galerie SAW Gallery on vuonna 1973 perustettu taiteilijavetoinen taidekeskus Ottawassa Kanadassa. SAW Gallerylla on mandaatti sosiaalisesti ja poliittisesti suuntautuneen taiteen esittämiseen. Painopiste on erityisesti media- ja performanssitaiteessa. Näyttelyohjelmansa lisäksi SAW järjestää myös the Art Star Video Art Biennial and the Summer Nights / Nuits d’été -media -ja performanssifestivaalia. Vuonna 2017 gallerian tilat läpikäyvät lähes tuhannen neliön laajenemisen. Uusiin tiloihin tulee gallerioita, residenssi, kirjasto, piha-alue ja jäsenklubi. Viime vuosina SAW on saanut kansainvälistä näkyvyyttä yhteistöiden ja erilaisten vaihtojen kautta. SAW Gallery osallistui Art Fair Suomi -tapahtumaan Helsingissä syyskuussa 2015.


AVOIN HAKU / OPEN CALL TAITEILIJOILLE: PERFORMANCE VOYAGE 6

Teema: Tulevaisuus / Huominen

Teemana Tulevaisuus / Huominen kutsuu taiteilijoita tutkimaan aina edessäpäin olevaa päivää ja aikaa ja etsimään toteutumatonta, olipa kyse tulevaisuuden toivosta tai epätoivon dystopiasta. Miten me näemme tulevaisuuden, mitä toiveita, pelkoja ja odotuksia siihen kohdistuu? Lähetä meille näkemyksesi tulevaisuudesta – se voi koskea kirjaimellisesti huomispäivää yhtä hyvin kuin vuoden 2050 maailmaa tai jotain, joka on meille käsittämättömän etäistä niin ajassa kuin paikassa.

• Taiteilijajärjestö MUU ry esittää avoimen kutsun taiteilijoille lähettää videoperformansseja kansainväliseen PERFORMANCE VOYAGE 6 -kokonaisuuteen vuodelle 2016.
• Hakemusten deadline 30.6.2015!
• Teoskokonaisuuden ensi-ilta järjestetään alkuvuonna 2016. Sen jälkeen videokokoelmaa esitetään eri puolilla maailmaa vuoden 2016 aikana.

Ensimmäinen Performance Voyage (2011) oli kameralle esitettyjen performanssien kokoelma. Se julkaistiin osana MUUn järjestämää ja Turku 2011 -kulttuuripääkaupunkiohjelmaan kuuluvaa Performanssi 2011 -festivaalia. Toinen Performance Voyage (2012) oli kokoelma performanssiesitysten dokumentteja. Kolmannen kokoelman (2013) teema oli äänen ja kehon suhde. Vuoden 2014 teema oli omakuva. Viidennen Performance Voyagen teema vuonna 2015 on “Domestic”.

Performance Voyage 6 -haussa painotetaan viimeaikaisia ja lyhyitä 1-5 min pituisia (max 10 min) videoteoksia. Otamme vastaan vain editoitua materiaalia – emme editoimatonta raakamateriaalia.
Valitut teokset esitetään videokokoelmana maailmankiertueella. Huom: videoita ei esitetä tai installoida kiertueella erikseen. Kokoelmaa esitetään maailmanlaajuisesti vuonna 2016, jonka lisäksi järjestetään Performance Voyage 6 –näyttely/tapahtuma Helsingissä vuonna 2016. MUU valitsee teokset sekä kiertuekokoelmaan että Performance Voyage 6 -näyttelyyn. MUU julkaisee myös Performance Voyage 6 DVD:n yksityiseen ja promootiokäyttöön.

Videoiden enimmäispituus on 10 minuuttia. Videoon tulee sisältyä asianmukaiset nimi- ja tekijätiedot: taiteilijan nimi, performanssin nimi, videon kesto sekä tarvittaessa tiedot myös siitä, missä, miten ja milloin videoitu performanssi on toteutettu.

Hakemukseen voi liittää myös LYHYEN (englanninkielisen) selostustekstin, jos haluat että sellainen liitetään videosi alkuun tai loppuun. Selostus ei ole välttämätön, mutta se voi auttaa yleisöä ymmärtämään teosta paremmin.

VIDEOFORMAATIT:

Digitaalisia videoformaatteja on nykyisin niin paljon, että tilanne saattaa tuntua sekavalta. Tavoitteenamme on paras mahdollinen videokuvan laatu, etenkin jos video on kuvattu HD-formaatissa. On ensiarvoisen tärkeää, että kaikki videot ovat PAL-formaatissa (25frame/sec)!
Jos alkuperäinen video on standardilaatuinen (SD) , suosittelemme sen lähettämistä mini DV -nauhalla. Videon voi myös muuntaa normaaliresoluutioiseksi AVI- tai Quicktime-tiedostoksi ja lähettää DVD-datalevyllä.

Jos alkuperäinen video on kuvattu kuvasuhteella 16:9 (laajakuva), siitä tulee tehdä esitysvideo 16:9-kuvasuhdetta käyttäen – sitä ei siis tule konvertoida 4:3 (letterbox) -formaattiin.

Jos alkuperäinen video on kuvattu HD-teräväpiirtotekniikalla, suosittelemme videon muuttamista HD-tiedostoksi ja sen polttamista DVD-datalevylle. Vaihtoehtoisesti voi lähettää linkin, josta tiedoston voi ladata.

Erilaisia HD-videokoodekkeja on useita. Suosittelemme editoidun videon tallentamista MP4- tai H.264-koodekkia käyttäen. Tallenteessa kannattaa käyttää joko 1080p tai 720p resoluutiota sekä suhteellisen suurta signaalin siirtonopeutta bittivirtaa / bittinopeutta. Suurella siirtonopeudella 10 minuutin videon tulisi mahtua 4 GB DVD-levylle.

Videon voi myös lähettää MUU ry:n ftp-palvelimelle ftp-ohjelmalla. FTP (File Transfer Protocol) tarkoittaa tiedostojen (videot, kuvat, audiot) lähettämistä tietylle palvelimelle erillisellä tiedostojen siirtoon tarkoitetulla ohjelmalla. Tällöin lähettäjän pitää tietää ftp-osoite ja mahdollinen salasana. FTP-siirto vaatii kiinteän nettiyhteyden. Mokkuloilla tiedostojen, varsinkin videotiedostojen, siirtäminen on hidasta ja vaivalloista. Ohjeet ftp-siirtoon saat pyytämällä MUUsta, email: muugalleria@muu.fi

Ennen videon lähettämistä sen toimimista kannattaa kokeilla VLC-ohjelmassa (http://www.videolan.org/vlc). Mikäli video näkyy VLC:llä, on hyvin todennäköistä, että se toimii myös meidän laitteistollamme.

HAKEMUKSEN TOIMITUS MIELUITEN SÄHKÖISESTI TAI VAIHTOEHTOISESTI POSTITSE

LATAA HAKULOMAKE TÄSTÄ: https://dl.dropboxusercontent.com/u/65545053/voyage6_haku2015.pdf

Lähetä täytetty hakemuskaavake, CV ja linkki URL-linkki videoteokseen sähköpostitse osoitteesen: muugalleria@muu.fi

Tai postitse osoitteeseen:
MUU ry / Performance Voyage 6
Lönnrotinkatu 33
00180 Helsinki
Finland

Mikäli lähetät videotiedoston postitse, katso ohjeet ylempää.

Hakemusten jättöaika päättyy 15.6.2015.

Mukaan valituille taiteilijoille ilmoitetaan sähköpostitse viimeistään syksyllä 2015.

Mukaan valittuja taiteilijoita pyydetään lähettämään fyysinen kopio videosta (ohjeet toimistolta) tai siirtämään se MUUn palvelimelle 15.9.2015 mennessä. Jos haluat, että palautamme meille lähetetyn nauhan/levyn, liitä mukaan palautuskirjekuori (postimerkkeineen). Älä lähetä nauha- tai levymasteria, emme vastaa mahdollisista vahingoista.

Lisätietoa: muugalleria@muu.fi, +358 (0)9 625 972, www.muu.fi


AVOIN HAKU MUUN UUSILLE JÄSENILLE!

Työnimi: UUSI MUU – taiteilija työssä

UUSI MUU on yhteisnäyttely MUU Galleriassa & Studiossa ja MUU Kaapelissa 28.11.-17.12.2014.
Näyttelyyn voivat hakea MUUhun vuonna 2013 ja 2014 hyväksytyt jäsentaiteilijat.

Haku päättyy 1.9.2014.

NÄYTTELYN KONSEPTI: MUU-TAIDE

Näyttelyyn voi tarjota videoteoksia, ääniteoksia, mediataidetta, valokuvia, maalauksia, piirustuksia, installaatioita, performanssia ym. Painotus valinnoissa on uusilla, viimeisen kolmen vuoden aikana syntyneillä teoksilla. Olemme erityisen kiinnostuneita ennennäkemättömistä töistä, ja teoksista joissa taiteilijan työn prosessi tulee esiin, tai jotka jopa keskeneräisinä valmistuisivat näyttelyn aikana, niin että taiteilija työstää teostana näyttelytilassa näyttelyn aikana. Yksittäisen teosten lisäksi voit ehdottaa myös laajempaa kokonaisuutta, jolloin toivomme myös ripustussuunnitelmaa siitä miten olet ajatellut kokonaisuuden tilaan tulevan.

Alustavana näyttelysuunnitelmana on valita gallerioihin 4-10 taiteilijan teoksia, mutta lopullisesti näyttelyn sisältö muotoutuu tietenkin hakemuksien pohjalta.

Näyttelyyn voi hakea valmiilla teoksilla tai teosideoilla. Esittele hakemuksessa ehdotuksesi työsuunnitelman ja teoskuvien avulla. Taiteilija- ja teosvalinnat näyttelyyn tekee näyttelytyöryhmä, jonka jäseniä ovat Panos Balomenos, Varpu Lukka, Pasi Rauhala, Outi Sunila ja Timo Soppela.

HAKEMUS

Lähetä hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen muugalleria@muu.fi
Sähköpostin otsikko: UUSI MUU 2014 HAKU

Hakemuskaavake: linkki

Vaaditut liitteet:
1. Kuvaliitteet, max 6 kpl, max a 1 MB
2. Kuva- ja linkkiluettelo
3. Max A4 pituinen teksti teoksista. Mieluiten sekä suomeksi että englanniksi.
4. Ansioluettelo (max pituus 1 kpl A4). Mieluiten sekä suomeksi että englanniksi.
5. Ripustussuunnitelma (max pituus 1 kpl A4)
Mikäli kysymyksessä vielä työn alla oleva oleva teos, liitä:
6. Työsuunnitelma (max pituus 1 kpl A4)

Pyydämme selvästi nimettyjä (tekijä, teosnimi, vuosi) still-kuvia jpg-tiedostoina.
Videoiden katselua varten suosittelemme linkkiä esim vimeoon.

MUU ry maksaa näyttelyyn hyväksytyille taiteilijoille näyttelypalkkion 150 euroa.

DEADLINE HAKEMUKSILLE 1.9.2014.

Lisätietoja hakemuksesta ja liitteistä


AVOIN HAKU / OPEN CALL TAITEILIJOILLE: PERFORMANCE VOYAGE 5

Teema: DOMESTIC
– koti (kotimainen)
– henkilökohtainen, intiimi, poliittinen
– kodittomuus

Kotiin liittyy kuuluminen johonkin ja kehomme kautta me olemme osa jotain: perhettä, kulttuuria, rotua, kieltä, jne. Kehon kautta meidät myös erotetaan näistä. Kenellä on oikeus kuulua?

• Taiteilijajärjestö MUU ry esittää avoimen kutsun taiteilijoille lähettää videoperformansseja kansainväliseen PERFORMANCE VOYAGE 5 -kokonaisuuteen.

• Hakemusten deadline 15.6.2014!

• Teoskokonaisuuden ensi-ilta MUU galleriassa 2015.
Sen jälkeen videokokoelma on esillä eri puolilla Eurooppaa vuoden 2015 aikana.

Ensimmäinen Performance Voyage (2011) oli kameralle esitettyjen performanssien kokoelma. Se julkaistiin osana MUUn järjestämää ja Turku 2011 -kulttuuripääkaupunkiohjelmaan kuuluvaa Performanssi 2011 -festivaalia. Toinen Performance Voyage (2012) oli kokoelma performanssiesitysten dokumentteja. Kolmannen kokoelman (2013) teema oli äänen ja kehon suhde. Vuoden 2014 teema on omakuva.

Nyt etsimme videoperformansseja teemalla “DOMESTIC”

Performance Voyage 5 -haussa painotetaan viimeaikaisia ja lyhyitä 1-5 min pituisia (max 10 min) videoteoksia. Otamme vastaan vain editoitua materiaalia – emme editoimatonta raakamateriaalia. Pyrkimys on esittää videokokonaisuus eri puolilla Europpaa vuoden 2015 aikana, ja ensi-ilta MUU galleriassa.

Videoiden enimmäispituus on 10 minuuttia. Videoon tulee sisältyä asianmukaiset nimi- ja tekijätiedot: taiteilijan nimi, performanssin nimi, videon kesto sekä tarvittaessa tiedot myös siitä, missä, miten ja milloin videoitu performanssi on toteutettu.

Hakemukseen voi liittää myös LYHYEN (englanninkielisen) selostustekstin, jos haluat että sellainen liitetään videosi alkuun tai loppuun. Selostus ei ole välttämätön, mutta sen avulla voi auttaa yleisöä ymmärtämään teosta paremmin.

VIDEOFORMAATIT:

Digitaalisia videoformaatteja on nykyisin niin paljon, että tilanne saattaa tuntua sekavalta. Tavoitteenamme on paras mahdollinen videokuvan laatu, etenkin jos video on kuvattu HD-formaatissa.

Tässä muutama keskeinen vaatimus:

On ensiarvoisen tärkeää, että kaikki videot ovat PAL-formaatissa (25frame/sec)!
Jos alkuperäinen video on standardilaatuinen, suosittelemme sen lähettämistä mini DV -nauhalla. Videon voi myös muuntaa normaaliresoluutioiseksi AVI- tai Quicktime-tiedostoksi ja lähettää DVD-datalevyllä.

Videon voi myös lähettää normaalina DVD:nä, mutta koodauksen tulee olla korkealaatuinen, korkein bitrate dvd-levyllä 8 Mbps. DVD-levyllä tulee olla vain yksi video – älä siis lähetä useamman videon kokoelmaa.

Jos alkuperäinen video on kuvattu kuvasuhteella 16:9 (laajakuva), siitä tulee tehdä esitysvideo 16:9-kuvasuhdetta käyttäen – sitä ei siis tule konvertoida 4:3 (letterbox) -formaattiin.

Jos alkuperäinen video on kuvattu HD-teräväpiirtotekniikalla, suosittelemme videon muuttamista HD-tiedostoksi ja sen polttamista DVD-datalevylle. Vaihtoehtoisesti voi lähettää linkin, josta tiedoston voi ladata.

Erilaisia HD-videokoodekkeja on useita. Suosittelemme editoidun videon tallentamista MP4- tai H.264-koodekkia käyttäen. Tallenteessa kannattaa käyttää joko 1080p tai 720p resoluutiota sekä suhteellisen suurta signaalin siirtonopeutta. Suurella siirtonopeudella 10 minuutin videon tulisi mahtua 4 GB DVD-levylle.

Videon voi myös lähettää MUU ry:n ftp-palvelimelle ftp-ohjelmalla. FTP (File Transfer Protocol) tarkoittaa tiedostojen (videot, kuvat, audiot) lähettämistä tietylle palvelimelle erillisellä tiedostojen siirtoon tarkoitetulla ohjelmalla. Tällöin lähettäjän pitää tietää ftp-osoite ja mahdollinen salasana. FTP-siirto vaatii kiinteän nettiyhteyden. Mokkuloilla tiedostojen, varsinkin videotiedostojen, siirtäminen on hidasta ja vaivalloista. Ohjeet ftp-siirtoon saat pyytämällä MUUsta, email: muugalleria@muu.fi

Ennen videon lähettämistä sen toimimista kannattaa kokeilla VLC-ohjelmassa (http://www.videolan.org/vlc). Mikäli video näkyy VLC:llä, on hyvin todennäköistä, että se toimii myös meidän laitteistollamme.

HAKEMUKSEN TOIMITUS POSTITSE TAI SÄHKÖISESTI

LATAA HAKULOMAKE TÄSTÄ:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/65545053/voyage5_haku2014.pdf

Lähetä täytetty hakemuskaavake, CV ja video postitse osoitteeseen
MUU ry / Performance Voyage 5
Lönnrotinkatu 33
00180 Helsinki
Finland

Hakemusten jättöaika päättyy 15.6.2014.

Hyväksytyt videoformaatit: DV/DVD. Lisäksi hyväksytään myös URL-linkki teokseen.

Voit tehdä hakemuksen siis myös vain sähköisesti, lähettämällä täytetyn HAKUKAAVAKKEEN sähköpostitse, osoitteeseen: muugalleria@muu.fi

Mukaan valituille taiteilijoille ilmoitetaan sähköpostitse viimeistään 31.8.2014.

Mukaan valittuja taiteilijoita pyydetään lähettämään fyysinen kopio videosta DVD-levyllä tai siirtämään se MUUn palvelimelle 15.9.2014 mennessä.

Jos haluat, että palautamme meille lähetetyn nauhan/levyn, liitä mukaan palautuskirjekuori (postimerkkeineen). Älä lähetä nauha- tai levymasteria, emme vastaa mahdollisista vahingoista.

Lisätietoa: muugalleria@muu.fi, +358 (0)9 625 972, www.muu.fi


MUU ry järjestää yhteisöperformanssi-työpajan elokuussa 2014 yhteistyössä Esitystaiteen keskuksen ja MY DADS STRIP CLUB (UK) kanssa. Viikon kestävän työpajan opetuskieli on englanti ja sen vetäjänä toimii taiteilija Ange Taggart (UK).

Workshop: MOVING IN
18-22 August 2014, 10am-3pm at ESKUS (Esitystaiteen keskus)

An introduction to the contemporary exploration of urban space alongside the gentle art of reclaiming and subverting public space.

At ‘Base Camp Eskus’ we will spend a week together, create our own mini-community, whilst live, on our doorstep is the construction performance of the century, Kalasatama, an ongoing ‘production with a huge ‘cast’. With these performative transformations happening around us as a backdrop, we’ll attempt to navigate the tricky role the artist faces when working in a community setting linked to a regeneration remit. Led by Ange Taggart we’ll explore the ethics and pitfalls involved and then attempt to work together to make practical interventions in public space.

What to expect
• A stimulating and playful environment to support you to be creative.
• The chance to experiment and collaborate with interesting individuals.
• There’ll be screenings introducing artists whose initiatives are deeply motivated by concerns for social justice and equality.
• Armed with a “toolbox” of tactics and techniques, you’ll be supported to implement a small project of your own.
• After the workshop we have the possibility to continue working together over the following weeks to present our work at Amorph14 festival on 16 October.

Who should come?
We are very keen for people from a range of different backgrounds to attend. You could be a nobody, a somebody, a dysfunctional thinker, a creative, a mutant, a mentalist. Whether you call yourself an artist or not, it doesn’t matter, creativity is not reserved for the few. We don’t care if you come with experience of performance or not.

To Apply
Please supply a short paragraph about yourself and the reason why you’d like to attend. The deadline for applications is 27.6.2014. The workshop is for 15 participants who will be selected by 1.7.2014.
The cost for the workshop is 50€/25€ (students). It is also possible to apply for a complimentary participation based on financial difficulties.
Send your application to: amorph@muu.fi, subject of the mail “Moving in”.

______________________________________

Avoin haku taiteilijoille: AMORPH!14 Performanssifestivaali

Hae taiteilijaksi AMORPH14!-festivaalille! (Helsinki 17.-19.10.2014)

Haku päättyy 25.4.2014.

 

Festivaalin teema: YHTEISÖ

Miten taide muokkaa yhteisöjä? MUU ry:n tuottama AMORPH! on Pohjoismaiden vanhin performanssitaiteen tapahtuma. Vuonna 2014 AMORPH14! keskittyy yhteisöllisiin performansseihin. Pääosassa on taiteilijan ja yhteisön välinen dialoginen kumppanuus sekä yhteisölliset prosessit performansseina.

Yhteisö ymmärretään tässä minä tahansa itsensä yhteisöksi tunnistavana ihmisten tai muiden olentojen yhteenliittymänä; se on kollektiivisen tarpeen esitys. Yhteisöä koossapitävä voima voi olla esimerkiksi paikka, kieli, perinne, talous, sukulaisuus, poliittinen agenda, rakkaus tai usko. AMORPH14! kietoo nämä yhteisyyden esitykset taiteilijoiden työhön.

Teokset asettuvat yhtä aikaa kahteen *kehykseen* – ne pyrkivät seuraamaan sekä taiteellisen prosessin että yhteisöllisen tarpeen logiikkaa. Siten teosten täytyy avautua kahdelle *yleisölle*: kyseiselle yhteisölle ja laajemmalle yleisölle. Kaksoisyleisöstä seuraa, että teokset avautuvat sekä* prosessin* että* esityksen* muodossa.

Tämä herättää monenlaisia kysymyksiä. Voiko prosessi olla esitys? Miten se esitetään niille, jotka eivät osallistu prosessiin? Mitä taiteilijalle merkitsee se, että hän seuraa sekä omaa taiteellista polkuaan että kuuntelee yhteisöä, eikä tyydy kompromissiin suhteessa kumpaankaan? Onko yhteisöllinen teos mahdollinen niin, että taiteen arvo ei jää välineelliseksi? Miten taiteen arvaamaton ja moniselitteinen luonne kohtaa yhteisöjen erityiset tarpeet?

Festivaali järjestetään 17.-19.10.2014. Festivaalille valitaan haun ja kutsumenettelyn perusteella viisi kansainvälistä taiteilijaa. MUU ry etsii kunkin taiteilijan teosideaan soveltuvan yhteisön yhteistyössä taiteilijan kanssa. Taiteilijat työskentelevät valittujen yhteisöjen kanssa elo-lokakuun aikana, kullekin taiteilijalle maksetaan palkkio kuukauden työstä. Teokset esitetään yleisölle festivaaliviikonloppuna tai teoksen luonteesta riippuen myös prosessin aikana ennen festivaalia. Festivaalin yhteydessä julkaistaan käsikirja, joka opastaa yhteisöperformanssien tekemiseen. Julkaisua varten kutakin taiteilijaa pyydetään kirjoittamaan käyttämänsä teosrakenne tai toimintamalli käyttöohjeeksi, jota muut taiteilijat ja yhteisöt voivat jatkossa soveltaa. Festivaalin teosprosessit pyritään dokumentoimaan perusteellisesti. Festivaalin kuraattorina toimii esitystaiteilija Tuomas Laitinen.

LATAA HAKULOMAKE TÄSTÄ

Palauta hakulomake liitteineen joko postitse osoitteeseen
MUU ry / AMORPH!
Lönnrotinkatu 33
00180 Helsinki

TAI sähköpostitse osoitteeseen muugalleria@muu.fi, otsikoksi “AMORPH!-haku”.

______________________________________

Näyttelyhaku kevät 2015: MUU Galleria, MUU Studio ja MUU Kaapeli

MUU ry ylläpitää kahta eri näyttelytilaa Helsingissä, MUU Galleria Lönnrotinkadulla ja MUU Kaapeli Kaapelitehtaalla. MUU Gallerian yhteydessä toimi myös pienempi MUU Studio -näyttelytila.

MUU Galleriassa ja MUU Studiossa on käytössä laaja av-näyttelykalusto, ja näiden tilojen ohjelmisto keskittyy video- ja mediataiteeseen.

MUU Kaapelin ohjelmisto koostuu kuvataiteen muista muodoista: installaatioista, esitys- ja performanssitaiteesta, kansainvälisestä taiteesta ja muiden järjestöjen kanssa yhteistyössä toteutetuista hankkeista.

Lönnrotinkadun MUUn näyttelytila on kokonaispinta-alaltaan 91 m2. MUU Galleria on suuruudeltaan 75 m2. Erillinen pimennetty MUU Studio soveltuu esimerkiksi video- ja ääniteoksien esittelyyn. Kaapelitehtaalla sijaitsevan MUU Kaapelin pinta-ala on 106,5 m2.

Nyt haussa ovat näyttelyajat keväälle 2015 tammikuusta heinäkuuhun. Näyttelyaikaa voi hakea joko MUU Gallerialle, MUU Studiolle, molemmille yhtäaikaa tai MUU Kaapelille.

Hakemukset toimitetaan MUU ry:hyn määräaikaan mennessä, osoitteella Lönnrotinkatu 33, 00180 Helsinki. Kuoreen merkintä “Näyttelyhakemus”.

HAKEMUSTEN DEADLINE 31.3.2014 (viimeisen hakupäivän postileima riittää)

Ei email-hakemuksia!

LUE LISÄÄ: www.muu.fi/site/?p=1077
______________________________________

Avoin haku taiteilijoille: SUORAAN SEINÄÄN -ryhmänäyttely

 

Aika: 7.3.-30.3.2014
Paikka: MUU Kaapeli

ma-pe 10-19, la-su 12-16.
Avoinna kahtena ensimmäisenä viikonloppuna (8.-9.3. ja 15.-16.3.) la-su klo 11-17, TML:n teosvälitystilaisuuden mukaisesti.

MUU ry kutsuu taiteilijoita osallistumaan seinämaalaus-näyttelyyn. Tapahtumapaikkana on MUU ry:n uusi näyttelytila “MUU Kaapeli” (entinen Kaapelin galleria).

Suoraan seinään on jotakin muuta kuin perinteinen ryhmänäyttely. Se on elävä maalausprojekti ja muuntuva tapahtuma, johon etsitään monimuotoisesti eri tavoin maalaustaidetta toteuttavia tekijöitä. Graffiti, maisema, asetelma, abstrakti ja esittävä kohtaavat samalla pinnalla. Teokset toteutetaan suoraan gallerian seiniin. Maalausprojekti tapahtuu samanaikaisesti Kaapelitehtaalla järjestettävän Taidemaalariliiton teosvälitystilaisuuden kanssa, jonka kävijämäärä vuosittain on noin 20 000 henkeä.

Näyttely pyrkii esittämään maalauksen prosessia. Etsimme taiteilijoita jotka voivat työskennellä erityisesti näyttelyn alkupäivinä, 8.-16.3, jolloin Taidemaalariliiton teosvälitystilaisuus on avoinna. Työskentelyä galleriassa alkaa ti 4.3. ja avajaiset ovat to 6.3. Maalausprojekteista riippuen työskentely voi jatkua koko näyttelyn aukioloajan, 30.3. saakka.

MUUn järjestämän tiedotuksen (kutsukortti, lehdistötiedote, www-tiedotus) lisäksi maalausprojektista tiedotetaan yleisölle Taidemaalariliiton Teosvälitystilaisuuden lehdistötiedotuksen yhteydessä. Projekti on MUU ry:n ja TML:n ensimmäinen yhteisprojekti.

Valinnan suorittavat MUUn näyttelytyöryhmä ja Taidemaalariliiton näyttelytyöryhmän edustaja.

Maalausmateriaaleiksi on tarjolla lateksityyppisiä maaleja, mutta jos taiteilija haluaa käyttää omia akryyli- tai akvarellivärejään, se on mahdollista.

Hakemusten deadline 31.1.2014.

LATAA HAKULOMAKE TÄSTÄ

Lähetä hakemuksesi liitteineen sähköpostitse osoitteeseen muugalleria@muu.fi
______________________________________

Viimeinen hakupäivä (postitetuissa lähetyksissä postileima riittää) 13.2.2014!

Näyttelyjakso
Uusi näyttelytila MUU Kaapeli aloittaa toimintansa 30.11.2013. Nyt ovat haussa näyttelyajat MUU Kaapeliin vuodelle 2014. Näyttelyajat jaksolle 1.3.-31.12.2014 ovat haussa 13.2.2014 mennessä.

Näyttelyajat ovat pääsääntöisesti 4 vikkoa sisältäen ripustus-, purku- ja avajaispäivät. Myös muun mittaisia näyttelyehdotukstia voi lähettää.

Hakemus ja liitteet
Hakemukset toimitetaan Muu ry:hyn määräaikaan mennessä, osoitteella:
MUU ry / MUU Galleria, Lönnrotinkatu 33, 00180 Helsinki.

LATAA HAKUKAAVAKE TÄSTÄ

Hakemuksessa tulee olla täytetyn hakulomakkeen lisäksi vapaamuotoinen kuvaus näyttelystä, ansioluettelo, kuva-aineistoa näyttelyyn tulevista teoksista ja mahdollisesti hakemusta tukevaa kuva-aineistoa taiteilijan aikaisemmasta tuotannosta.

Emme ota vastaan hakemuksia sähköpostitse.

Kokoa näyttelyhakemuksen aineisto yhteen, mielellään A4-kokoiseen muovitasku-kansioon! Laita hakukaavake aineiston alkuun. Toivomme kuvamateriaalia hyvälaatuisina paperikuvina digitaalisen aineiston lisäksi. (Mahdollista videoaineistoa esim. YouTube tai Vimeo –linkkeinä)

Hakemusten käsittely
MUU ry:n näyttelytyöryhmä käsittelee hakemukset kokouksessaan ja ilmoittaa päätöksestä kaikille hakijoille henkilökohtaisesti.

Tilan tiedot
MUU Kaapelin pinta-ala on 106,5 m2. Kaapelitehdas ja Rosebud-kirjakauppa ovat yhteistyökumppaneina MUU Kaapeli -näyttelytilan toiminnassa. Näyttelytilan valvontaa hoitaa kirjakaupan henkilökunta.

POHJAPIIRROS

Tilan vuokra
4 viikon jakson näyttelyvuokra, sisältäen ripustusajan: galleria jäsen 500 euroa, ei-jäsen 650 euroa

Näyttelyvuokra kattaa tilan ja valvonnan lisäksi kutsukortin suunnittelun ja painatuksen, nettitiedotuksen, sekä lehdistötiedotteen toimituksen ja käännätyksen.

Näyttelyvuokran lisäksi taiteilijan maksettavaksi tulevat avajaiskulut ja postituskulut, 800 kpl Muu ry:n postituslistan mukaan. Muun henkilökunta hoitaa postitustyön.

______________________________________

SYKSYN KURSSITARJONTAA MUUN MEDIA BASESSA

FINAL CUT PRO X -PERUSKURSSI

Kurssin opettaja: Hannu Kärenlampi
Opetuspäivät: la 24.8. klo 10-15 ja su 1.9. klo 11-16
Paikka: MUU Media Base, Lönnrotinkatu 33, 00180 Helsinki
Kurssimaksu: 150e (MUU ry:n jäsenet), 180e (ei jäsenet)

Kurssiin sisältyy myös yksi itsenäinen työskentelypäivä MUUn videoeditissä kurssien välisinä päivinä.

Ilmoittautumiset: workshop@muu.fi

14.-15.9. Äänen jälkikäsittely/käsittely -kurssi
12.-13.10. DVD / Blu-ray -kurssi

Ilmoittautumistiedot ja tarkemmat aikataulut myöhemmin.

______________________________________

AVOIN HAKU: FLOATING PEERS – 2013 International Social Practice Workshop, Bangladesh

• Taiteilijajärjestö MUU ry esittää jäsenilleen kutsun osallistua sosiaalisesti sitoutuneen taiteen hankkeeseen Bangladeshissa marraskuussa 2013.

• Hakemusten deadline 10.8.2013.

• Projekti esitellään julkaisuna ja hankkeen päätösseminaareissa Bangladeshin kulttuuriministeriön Shilpakala Akatemiassa, sekä Chittagongin yliopiston taideakatemiassa.

Lue lisää

______________________________________

ART FAIR SUOMI 13 -ILMOITTAUTUMINEN ALKANUT
MUU ry:n ja Valokuvataiteilijoiden Liitto ry:n yhteinen teosvälitystilaisuus

ART FAIR SUOMI 2013
28.9.–6.10.2013
Kaapelitehdas: Puristamo & Valssaamo
Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki

Tapahtumapaikkana perinteisesti Kaapelitehtaalla Puristamo ja Valssaamo, joissa on monipuolisesti esillä valokuvaa, videotaidetta, ääniteoksia, performanssia, installaatioita, maalauksia ja piirustuksia.

Huomaa:
– osallistumismaksu 20 €
– voit ilmoittaa mukaan enintään viisi teosta
– ilmoittautuminen sähköisellä lomakkeella 5.8.2013 saakka!

Ilmoittautumisohjeet ja lisätietoja

______________________________________

AVOIN HAKU: PERFORMANCE VOYAGE 4
Teema: omakuva

• Taiteilijajärjestö MUU ry esittää avoimen kutsun taiteilijoille lähettää videoperformansseja kansainväliseen PERFORMANCE VOYAGE 4 -kokonaisuuteen.

Hakemusten deadline 15.6.2013! HAKUAIKA ON PÄÄTTYNYT!

• Teoskokonaisuuden ensi-ilta MUU galleriassa 2014. Sen jälkeen videokokoelma on esillä eri puolilla Eurooppaa vuoden 2014 aikana.

Lue lisää ->

______________________________________

AVOIN HAKU: PERFORMANCE VOYAGE 3
– haku ääni- ja keholähtöisille videoperformansseille

• Taiteilijajärjestö MUU ry esittää avoimen kutsun taiteilijoille lähettää videoperformansseja kansainväliseen PERFORMANCE VOYAGE 3 -kokonaisuuteen.

• Hakemusten deadline 3.12.2012!

• Teoskokonaisuuden ensi-ilta Tukholmassa helmikuussa 2013. Sen jälkeen videokokoelma on esillä eri puolilla Eurooppaa vuoden 2013 aikana.

Lue lisää ->

______________________________________

AVOIN HAKU: PERFORMANSSITAITEILIJAN MEDIAPORTFOLIO
– työpaja taiteilijoille

3.11.2012 – 28.1.2013
Tuotanto: MUU ry / MUU Media Base

HAKEMUSTEN DEADLINE SU 21.10.2012.
Työpajaan valituille ilmoitetaan ma 22.10.2012.

Hakemukset osoitteeseen: workshop@muu.fi

Hakemuksen sisältö: katso ohje viestin lopussa!

Kurssimaksu: 150 euroa

Lue lisää ->

______________________________________

AVOIN HAKU MUU RY:N UUSILLE JÄSENILLE!
Työnimi: UUSI MUU
– Yhteisnäyttely MUU galleriassa 23.11.-16.12.2012
– Tapahtumailta 3.12.2012

Näyttelyyn voivat hakea MUUhun vuonna 2011 ja 2012 hyväksytyt jäsentaiteilijat. Taiteilija- ja teosvalinnat näyttelyyn ja tapahtumaan
tekee näyttelytyöryhmä.

Näyttely on osa MUU 25 vuotta -juhlaohjelmaa.

DEADLINE HAKEMUKSILLE 21.10.2012

Lue lisää ->

______________________________________

AVOIN HAKU: Äänitaiteen työpaja:
CIRCUIT BENDING / HACKING / PRO TOOLS
– äänilähteestä lopulliseksi ääniteokseksi

20.8. – 14.11.2012

Rakenna oma instrumentti, äänitä ja editoi nauhoitukset lopulliseksi äänityöksi. Menetelminä circuit bending / hacking ja työvälineenä Pro Tools.

MUU ry järjestää monipuolisen työpajan ääni-instrumentin rakentamisesta, äänittämisestä ja äänen editoimisesta valmiiksi teokseksi. Työpajaan liittyvä luento äänitaiteesta ja elektronimusiikista pohjustaa Kurssilaisia äänitaiteen rajattomiin mahdollisuuksiin ja pohjustaa oman työn suunnittelua.

Lue lisää ->

______________________________________

AVOIN HAKU: MUU FOR EARS 10 CD
– Soundtracks, videoteoksien ääniraitoja

Avoin haku MUUn jäsenille. Haku päättyy perjantaina 17.8.2012!

MUU julkaisee syyskuussa 2012, Art Fairs Suomi -tapahtuman yhteydessä, uuden äänitaide-CD-kokoelman, jonka teema on SOUNDTRACKS – Videoteoksien
ääniraidat. CD on jo kymmenes julkaisu MUU FOR EARS -sarjassa!

Jäsenille suunnatun avoimen haun kautta haemme teoksia CD-kokoelmalle. Videoteoksiesi musiikki/äänitaide/äänet joita tarjoat kokoelmalle voivat
olla itsesi tekemiä tai säveltäjien tai muiden äänen parissa työskentelevien tuotosta.

Lue lisää ->

______________________________________

AVOIN HAKU: MUUMITALI-työpaja

Arvoisa MUUn jäsentaiteilija,

Haku elokuun MUUMITALI -työpajaan on alkanut.
Hakemuksia otamme vastaan 6.6.2012 saakka.
Työpajaan osallistuminen on MUUn jäsentaiteilijalle maksuton.

MUUMITALI -TYÖPAJASTA:

Syyskuussa 2012 tulee kuluneeksi 25 vuotta yhdistyksen perustamisesta. Osana
MUU 25 vuotta -juhlaohjelmaa meillä on ilo kutsua uusmediataiteen kentällä
työskenteleviä jäsentaiteilijoita hakemaan MUUMITALI -työpajaan. Pääosin
elokuulle ajoittuvan kurssin tavoitteena on suunnitella elektroninen,
uusmediataiteinen mitali. Tavoitteena on myös toteuttaa MUUn uusille
kunniajäsenille annettava juhlamitali.

Lue lisää ->

______________________________________

AVOIN HAKU / OPEN CALL

PERFORMANCE VOYAGE 2
Tuotanto: Taiteilijajärjestö MUU ry

Taiteilijajärjestö MUU ry julkaisee avoimen haun kaikille taiteilijoille lähettää performanssiesitysten videotaltiointeja kansainväliseen PERFORMANCE VOYAGE 2 -kokonaisuuteen. Videokokonaisuus on osa New Performance -festivaalia.

Ensimmäinen Performance Voyage -tapahtuma oli vuonna 2011 osana MUU:n järjestämää Performanssi 2011 -festivaalia, joka oli Turku 2011 -kulttuuripääkaupunkivuoden virallisessa ohjelmassa. Turun lisäksi ensimmäinen videovalikoima nähtiin myös Helsingissä, Hampurissa, Riiassa, Tallinnassa ja Tromssassa.

(Performance Voyage 2011: http://performanssi2011.com/events/performance-voyage)

Lue lisää ->

______________________________________

MUU FOR EARS – a series of sound events in MUU studio, June/August 2012

produced by Artists’ Association MUU

OPEN CALL for submissions

1. EXHIBITION for Sound Artists

MUU FOR EARS will provide an opportunity for sound artists from outside Finland to showcase sound art and experimental music projects as part of an international sound event at MUU studio in June 2012.

MUU is looking for a wide range of material such as sound installations, experimental musical improvisations, remix and sample compositions, sound sculptures and live performances, as well as other ways of making sound and music. The MUU studio is a black box of 10 m2. The space is suitable for one or two installations.

MUU will cover travel to Finland, accommodation and a small artist fee.

The deadline is 31 March 2012.

Lue lisää ->