MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

RSS Artists’ Association MUU

Alexander Salvesen: In Relation to Colour — Valo, alumiini, puu

alexander-salvesenMUU Kaapeli
1.1. – 8.1.2017

https://www.facebook.com/events/637943689718698/

“Emme näe asioita miten ne oikeasti ovat, vaan näemme ne suhteessa toisiinsa.”

In Relation to Colour on tutkielma värien suhteesta. Teoksessa värien vaikutus toisiinsa kutittaa havaintoamme ja heittää ilmoille kysymyksen siitä mitä oikeasti on edessämme ja mitä vain kuvittelemme siinä olevan.

Teoksessa taiteilijan tutkimuskohde rakentuu värien keskinäisten suhteiden tarkasteluun, jossa vastavärit ja jälkikuvat laajentavat näköaistiamme näkemään myös sitä mitä edessämme ei enää ole. Kaksiosaisessa teoksessa värien dominoivat ominaisuudet, suhteessa toisiinsa, pääsevät esiin. Teos on yritys luoda vaikutelma väristä. Vaikutelma väristä ilman pintaa, syvyyttä tai muuta kontekstia. Väri on koettavana vain valona, suhteessa itseensä ja ympäristöönsä.

Alexander Salvesen on Helsingissä asuva valotaiteilija, valosuunnittelija ja kuvataiteilija. Salvesenin töissä korostuu muodon ja värin keskinäiset suhteet ja hän pyrkii teoksiensa avulla avaamaan kokijan aisteja ja pysäyttämään tämän teoksen äärelle. Salvesen hakee inspiraatiota luonnosta ja luonnonilmiöistä. Salvesenin aikaisempia valotaiteen töitä on voinut nähdä mm. Lux Helsingissä (2013 & 2014) ja VÄS30-juhlanäyttelyssä Helsingissä (2016).

Alexander Salvesenin näyttely In Relation to Colour MUU Kaapelissa on osa Valofestivaali Lux Helsingin ohjelmaa.

Valofestivaali Lux Helsinki järjestetään yhdeksättä kertaa torstaista maanantaihin 5.-9.1.2017. Lux Helsinki valaisee historialliset arvorakennukset ja hämärät sisäpihat vieden festivaalikävijät idyllisen Kruununhaan kortteleihin. Lux Helsingin uusi reitti kulkee Kauppatorilta Mariankatua pitkin Kruununhakaan, Helsingin yliopiston kortteleissa sijaitsevalle Topelian pihalle ja Kansalliskirjaston sisäpihan kautta takaisin Kauppatorille. Reitin keskipisteenä on Tuomiokirkko, joka valaistaan neljältä sivulta. Valoteoksista pääsee nauttimaan päivittäin klo 17-22.

Valotaiteen näyttely Lux In on nähtävillä Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa 1.–10.1. klo 15–22. MUU Kaapelin näyttely päättyy 8.1.
http://www.luxhelsinki.fi

Alexander Salvesen
In Relation to Colour
Ljus, aluminium, trä
1.1.-8.1.2017
MUU Kabel

https://www.facebook.com/events/637943689718698/

“Vi ser inte saker som de är, utan vi ser dem i relation till varandra”

In Relation to Colour är en studie i relationerna mellan färger. Relationerna inom verkets färger kittlar våra sinnen och kastar fram frågan om vad som egentligen finns framför oss och vad vi inbillar oss.

Verket styrs av konstnärens intresse för färgernas relationer till varandra. Vår iakttagelse påverkas av sammanhanget där komplementfärger, motsatta färger och olika efterbilder skapar en helhet som tillsammans blir större än den riktiga sinnesförnimmelsen framför oss. Verket strävar till en representation av färg. Färg utan yta, rum eller annan kontext som vanligtvis påverkar vårt seende. Färg betraktad som ljus, i relation till sig själv och sin omgivning.