Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » Kaikki sateenkaaren värit Näkyväksi!
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

Kaikki sateenkaaren värit Näkyväksi!

M.Irni1_w80030.6.-3.7.2016
MUU Galleria


Näyttelyn avajaiset keskiviikkona 29.6.2016 klo 18-20.

Kaikki sateenkaaren värit Näkyväksi! on yhteisötaiteellinen projekti, joka haastaa visuaalisen kulttuurin näkyvyyden normeja. Projektin toteuttaa kuvataiteilija Marjukka Irni yhdessä valokuvaustyöpajoihin osallistuneiden kanssa.

Elämme yhteiskunnassa missä joudumme yhä taistelemaan tasavertaisesta kohtelusta silloin, kun kuulumme seksuaali- tai sukupuolivähemmistöihin tai jos meillä on sairauksia kuten HIV. Siitä huolimatta, että tänä päivänä visuaalisen kulttuurin kuvastoissa näkee enemmän vähemmistöjä, siellä harvoin nähdään muita kuin nuorten, hyvin toimeen tulevien, terveiden ja menestyneiden kuvia. Jos ikääntyminen on lainkaan näkyvää visuaalisessa kulttuurissamme, se on usein esitetty heteronormatiivisten linssien läpi.

Tämän näyttelyn valokuvilla 50+ vuotiaista, jotka kuuluvat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin, halutaan tuoda näkyväksi ikääntymisen moninaisuus.

Projekti on toteutettu yhteistyössä ArtsEqualin kanssa. Taideyliopiston koordinoimassa ArtsEqual-hankkeessa tutkitaan, kuinka taide julkisena palveluna voisi lisätä yhteiskunnallista tasa-arvoa ja hyvinvointia 2020-luvun Suomessa. Hanketta rahoittaa Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvosto.

Medialle avoin tiedotustilaisuus MUU Galleriassa keskiviikkona 29.6. klo 14-15. Tilaisuudessa paikalla kuvataiteilija Marjukka Irni, yhteisötaideprojektiin osallistuneita sekä ArtsEqual-hankkeen varajohtaja Kai Lehikoinen.

Projektissa tuotetut kuvat ovat yleisölle esillä MUU Galleriassa 30.6.-3.7.2016, heinäkuussa Pasilan kirjastossa 5.-28.7.2016 ja elokuussa Turku Pride -tapahtumassa.

MUU Gallerian näyttely on osa Helsinki Pride 2016 –ohjelmaa. Helsinki Pride –tapahtuman järjestää vuosittain HeSeta ry.

Lisätietoja sekä haastattelupyynnöt: Marjukka Irni, Marjukka.Irni@gmail.com

HELSINKI PRIDE 2016, Suomen suurin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma, järjestetään juhannuksen jälkeisellä viikolla 27.6-3.7.2016. Helsinki Pride on kaikille avoin seksuaali- ja sukupuolivähemmistojen teemaviikko.

Pride-viikko sisältää sateenkaarevaa ohjelmaa luennoista ja keskustelutilaisuuksista aurinkoisiin piknik-tapaamisiin ja työpajoihin. Viikon aikana luvassa on myös taidetta ja kulttuuria sekä lukuisia juhlija, tansseja ja myöhään yöhön jatkuvia bileitä ja klubeja. Oman isomman kokonaisuutensa muodostaa myös Nuorten Pride, joka on suunnattu 13-25-vuotiaille festivaalikävijöille.

Viikko huipentuu kulkueeseen ja Puistojuhlaan sekä illan Closing Partyihin lauantaina 2.7. Closing Partyt järjestetään yhdessä EuroGames Helsinki -tapahtuman kanssa Kaapelitehtaalla.

Ohjelma: http://www.helsinkipride.fi/program/
Ilmainen ohjelmasovellus: http://www.eventmore.io/app/pride/
Käsiohjelmaa saatavissa eri puolilla Helsinkiä, mm. MUU Galleriassa.
Käsiohjelman jakelupaikat: http://bit.ly/1RVgall

Kaikki sateenkaaren värit Näkyväksi! -yhteisötaideprojektin valokuvanäyttely Helsingissä:

* 30.6.-3.7.2016
MUU Galleria

Lönnrotinkatu 33, 00180 Helsinki
Avoinna: To-Pe 12-20, La-Su 12-18

* 5.-28.7.2016
Pasilan kirjasto

Rautatieläisenkatu 8, 00520 Helsinki
Avoinna: Ma-To 9-20, Pe 9-18