Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » AVOIN HAKU: Performance Voyage 7
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

AVOIN HAKU: Performance Voyage 7

Teema: Protest Song Competition!

UUSI DEADLINE 30.11.2016!

PERFORMANCE VOYAGE 7 on kansainvälinen videoperformanssien kokoelma, joka saa ensi-iltansa 2017. Taiteilijajärjestö MUU ry ja taiteilija Heidi Kilpeläinen (HK119) esittävät haasteen taiteilijoille osallistua Performance Voyage 7 –projektiin teemalla Protest Song Competition.

Millainen on tämän päivän tai tulevaisuuden protestilaulu? Mikä on vialla? Päivän poliittinen tilanne? Naapuri? Oma elämä?
MUU ry ja Heidi Kilpeläinen (HK119) kutsuvat taiteilijat kantaaottavaan tekemiseen – ”hoidetaan homma kun poliitikoista ei siihen ole”.
Millainen on laulu / musiikki / videosävellys, joka ilmaisee yhteiskuntaan ja maailmantilanteisiin liittyvää turhautumista? Teeman voi tulkita väljästi tai vertauskuvallisesti. Protest Song on ymmärrettävissä laulamisen iloksi, musiikiksi, hätähuudoksi, valitukseksi, nostalgisesti, joukkovoimaksi. Tässä kilpailussa on ironiaa, tee-se-itse -tunnelmaa ja toisaalta myös yllykettä tosissaan olemiseen.

On aika protestoida!

• Taiteilijajärjestö MUU ry esittää avoimen kutsun taiteilijoille lähettää videoperformansseja kansainväliseen PERFORMANCE VOYAGE 7 -kokonaisuuteen vuodelle 2017.
• UUSI DEADLINE 30.11.2016!
• Teoskokonaisuuden ensi-ilta järjestetään alkuvuonna 2017. Sen jälkeen videokokoelmaa esitetään eri puolilla maailmaa vuoden 2017 aikana.

 

Ensimmäinen Performance Voyage (2011) oli kameralle esitettyjen performanssien kokoelma. Se julkaistiin osana MUUn järjestämää ja Turku 2011 -kulttuuripääkaupunkiohjelmaan kuuluvaa Performanssi 2011 -festivaalia. Toinen Performance Voyage (2012) oli kokoelma performanssiesitysten dokumentteja. Kolmannen kokoelman (2013) teema oli äänen ja kehon suhde. Vuoden 2014 teema oli omakuva. Viidennen Performance Voyagen teema vuonna 2015 oli “Domestic”, ja vuonna 2016 maailmaa kiertää PV6 teemanaan ”Tulevaisuus/Huominen”.

Performance Voyage 7 -haussa painotetaan viimeaikaisia ja lyhyitä 1-5 min pituisia (max 10 min) videoteoksia. Otamme vastaan vain editoitua materiaalia – emme editoimatonta raakamateriaalia.
Valitut teokset esitetään videokokoelmana maailmankiertueella. Huom: videoita ei esitetä tai installoida kiertueella erikseen. Kokoelmaa esitetään maailmanlaajuisesti vuonna 2017, jonka lisäksi järjestetään Performance Voyage 7 –ensi-iltanäyttely/tapahtuma. MUU valitsee teokset sekä kiertuekokoelmaan että Performance Voyage 7 -näyttelyyn. MUU julkaisee myös Performance Voyage 7 DVD:n yksityiseen ja promootiokäyttöön.

Videoiden enimmäispituus on 10 minuuttia. Videoon tulee sisältyä asianmukaiset nimi- ja tekijätiedot: taiteilijan nimi, performanssin nimi, videon kesto sekä tarvittaessa tiedot myös siitä, missä, miten ja milloin videoitu performanssi on toteutettu.

VIDEOFORMAATIT:

Hakuvaiheessa toivomme erityisesti URL-linkki videoteokseen! Jos tämä ei ole mahdollista voit toissijaisena vaihtoehtona lähettää myös fyysisen tiedoston.

Digitaalisia videoformaatteja on nykyisin niin paljon, että tilanne saattaa tuntua sekavalta. Tavoitteenamme on paras mahdollinen videokuvan laatu, etenkin jos video on kuvattu HD-formaatissa. On ensiarvoisen tärkeää, että kaikki videot ovat PAL-formaatissa (25frame/sec)!

Jos alkuperäinen video on standardilaatuinen (SD), suosittelemme sen lähettämistä mini DV
-nauhalla. Videon voi myös muuntaa normaaliresoluutioiseksi AVI- tai Quicktime-tiedostoksi ja lähettää DVD-datalevyllä.

Jos alkuperäinen video on kuvattu kuvasuhteella 16:9 (laajakuva), siitä tulee tehdä esitysvideo 16:9-kuvasuhdetta käyttäen – sitä ei siis tule konvertoida 4:3 (letterbox) -formaattiin.

Jos alkuperäinen video on kuvattu HD-teräväpiirtotekniikalla, suosittelemme videon muuttamista HD-tiedostoksi ja sen polttamista DVD-datalevylle. Vaihtoehtoisesti voi lähettää linkin, josta tiedoston voi ladata.

Erilaisia HD-videokoodekkeja on useita. Suosittelemme editoidun videon tallentamista MP4- tai H.264-koodekkia käyttäen. Tallenteessa kannattaa käyttää joko 1080p tai 720p resoluutiota sekä suhteellisen suurta signaalin siirtonopeutta eli bittivirtaa / bittinopeutta. Suurella siirtonopeudella 10 minuutin videon tulisi mahtua 4 GB DVD-levylle.

Videon voi myös lähettää MUU ry:n ftp-palvelimelle ftp-ohjelmalla. FTP (File Transfer Protocol) tarkoittaa tiedostojen (videot, kuvat, audiot) lähettämistä tietylle palvelimelle erillisellä tiedostojen siirtoon tarkoitetulla ohjelmalla. Tällöin lähettäjän pitää tietää ftp-osoite ja mahdollinen salasana. FTP-siirto vaatii kiinteän nettiyhteyden. Mokkuloilla tiedostojen, varsinkin videotiedostojen, siirtäminen on hidasta ja vaivalloista. Ohjeet ftp-siirtoon saat pyytämällä MUUsta, email: muugalleria@muu.fi

Toinen tapa on lähettää välityspalvelun kautta joko WeTransferin (www.wetransfer.com) tai FileMailin (www.filemail.com) kautta.

Jos videon tiedoston koko on pienempi kuin 2 Gb, silloin WeTransfer on hyvä palvelu. Jos tiedoston koko on suurempi kuin 2 Gb, silloin kannattaa käyttää FileMailia.

Molemmissa ladattu tiedosto säilyy vain viikon ajan, joten kannattaa tarkistaa, että MUU ry on saanut latauslinkin.

Ennen videon lähettämistä sen toimimista kannattaa kokeilla VLC-ohjelmassa (http://www.videolan.org/vlc). Mikäli video näkyy VLC:llä, on hyvin todennäköistä, että se toimii myös meidän laitteistollamme.

HAKEMUKSEN TOIMITUS MIELUITEN SÄHKÖISESTI TAI VAIHTOEHTOISESTI POSTITSE

LATAA HAKULOMAKE TÄSTÄ: https://dl.dropboxusercontent.com/u/65545053/voyage7_haku2016.pdf

Lähetä täytetty hakemuskaavake, CV, teoskuva ja linkki URL-linkki videoteokseen sähköpostitse osoitteeseen: muugalleria@muu.fi (tai vaihtoehtoisesti kokonaan netin kautta täytettävä ja lähetettävä hakulomake)

Tai postitse osoitteeseen:
MUU ry / Performance Voyage 7
Lönnrotinkatu 33
00180 Helsinki, Suomi

Mikäli lähetät videotiedoston postitse, katso ohjeet ylempää.

Hakemusten jättöaika päättyy 30.11.2016.

Mukaan valituille taiteilijoille ilmoitetaan sähköpostitse loppuvuoden 2016 aikana.

Mukaan valittuja taiteilijoita pyydetään lähettämään fyysinen kopio videosta (ohjeet toimistolta) tai siirtämään se MUUn palvelimelle. Jos haluat, että palautamme meille lähetetyn nauhan/levyn, liitä mukaan palautuskirjekuori (postimerkkeineen). Älä lähetä nauha- tai levymasteria, emme vastaa mahdollisista vahingoista.

Lisätietoa: muugalleria@muu.fi, +358 (0)9 625 972, www.muu.fi

pv7_open-call_a4