Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » Performance Voyage 6 -kiertue
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

Performance Voyage 6 -kiertue

header_wilhelmusEnsi-ilta
10.3.2016 klo 18
Suomen Tukholman-instituutti

Kiertue:
11.3.-9.4.2016 Suomen Tukholman-instituutti, Ruotsi
18.3.2016 Index – Santo Domingo/Miami/Puerto Rico International Performance Festival, Santo Domingo, Dominikaaninen tasavalta
14.-17.4.2016 Far Off art fair, Köln, Saksa
18.4.2016 Projektraum TOOLBOX – Finnish-German Art Space, Berliini, Saksa
14.5-5.6.2016 ‘AIM Wrocław 2016’, Barbara, Wrocław, Puola
26.-29.5.2016 Art-Athina art fair, Ateena, Kreikka
4.-28.6.2016 LADAF – Pop-up performance office Poriginal, Pori, Suomi
18.7.2016 MUU MAA Taidebussi, Varsinais-Suomi
13.8.-18.9.2016 Pohjoinen valokuvakeskus, Oulu
5.-9.10.2016 New Performance Turku Festival, Turku
8.12.2016 SINNE, Helsinki

https://www.facebook.com/events/1582037878782581/

Kansainvälinen videoperformanssien sarja teemalla “Tulevaisuus / Huominen”

Taiteilijajärjestö MUU ry:n tuottama Performance Voyage 6 on kansainvälinen videoperformanssien sarja, jonka ensi-iltanäyttely järjestetään Suomen Tukholman Instituutissa 11.3.-9.4.2016. Näyttelyssä on mukana 17 teosta 17 taiteilijalta/taiteilijaryhmältä. Performance Voyage 6 koostuu kolmesta osasta – ensi-iltanäyttelystä, maailmankiertueesta ja dvd-julkaisusta. Juryn jäseninä olivat Annette Arlander (taiteilija ja professori), Juha-Heikki Tihinen (kuraattori, Pro Artibus foundation) ja Timo Soppela (toiminnanjohtaja, MUU ry).

PV6-kokoelma on valittu kansainväliseen avoimeen hakuun lähetettyjen teosten joukosta. Teemana Tulevaisuus / Huominen kutsui taiteilijoita tutkimaan aina edessäpäin olevaa päivää ja aikaa ja etsimään toteutumatonta, olipa kyse tulevaisuuden toivosta tai epätoivon dystopiasta. Miten me näemme tulevaisuuden, mitä toiveita, pelkoja ja odotuksia siihen kohdistuu? Taiteilijoita kutsuttiin lähettämään näkemyksensä tulevaisuudesta – se voi koskea kirjaimellisesti huomispäivää yhtä hyvin kuin vuoden 2050 maailmaa tai jotain, joka on meille käsittämättömän etäistä niin ajassa kuin paikassa.

Kokoelmassa performanssin kyky saada ihminen näkemään asia uusin silmin, saada hänet altistumaan muutoksien ja merkityksien havaitsemiselle, ilmenee monin erilaisin tavoin. Lyhytkestoisissa teoksissa asioiden tila muuttuukin toiseksi ja koemme ihmetyksen ja elämyksen, kun taas pidempikestoisissa teoksissa uudet maailmat aukeavat hitaammin, ja katsoja elää teoksen kanssa samaa aikaa ja hetkeä. Kokoelma heijastelee moninaisuutta ja tulevaisuusvisioita mitä erilaisimmilla tavoilla.

Näyttelyn jälkeen Performance Voyage 6 jatkaa maailmanlaajuista kiertuettaan mm. Saksaan, Italiaan ja Ranskaan. Vuonna 2016 Performance Voyage 6 -kokoelmaa esitetään maailmanlaajuisesti 15 eri paikassa muun muassa Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

PERFORMANCE VOYAGE jo VUODESTA 2011 – Performance Voyage -projekti perustettiin vuonna 2011 Amorph! -festivaalin yhteyteen. Se on siitä lähtien ollut kiinteä osa MUU ry:n vuosittaista projektitoimintaa. Performance Voyage on kansainvälinen hanke, jonka painoarvo on kasvanut vuodesta toiseen. Projektin tavoitteena on tallentaa ja dokumentoida hetkellisiä performanssitaiteen esityksiä ja siten antaa niille elämä myös itse esityksen jälkeen.

TAITEILIJAT JA TEOKSET
Caroline Blais: Étoiles (Kanada)
Annika Dahlsten & Markku Laakso: Jump in (Suomi)
James Duesing: Gray Elegy (USA)
Roberto Fassone: Ball Don’t Lie (Italia)
Rick Fisher: Arcadia (Kanada)
Andrew de Freitas: Hội An (Uusi-Seelanti / Kanada / Brasilia)
Magda Gebhardt: Atlas (Ranska)
Patricija Gilyte: Tri-Galaxian L4116 (3rd part of the trilogy) (Saksa)
Stefan Hurtig: Double Make-Up, or Faces in the Wild (Saksa)
Henri Hütt: The moment of now (Viro)
Linda Lenssen: Limitations of the Unlimited (Alankomaat)
Michael Mallis: The Great Flood (USA)
Roberta Orlando: Come Out Italy, Come Out! (Italia)
Johanna Reich: App of Existence (Portrait of the future artist), (Saksa)
Pia Sirén: Kukkuu (Suomi)
Niko Skorpio: Feedback: I Willem Wilhelmus & Tomasz Szrama: O (Suomi)

LUE LISÄÄ TAITEILIJOISTA JA TEOKSISTA