Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » Performance Voyage 5: Haiti
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

Performance Voyage 5: Haiti

haiticherie_logo_80014.1.2016 klo 17
Centre d’Art
58 Roy Street, Port-au-Prince, Haiti

https://www.facebook.com/events/212266299112745/

Videoperformanssikokoelma Performance Voyage 5 on vuoden 2015 aikana kiertänyt maailmanlaajuisesti yhteensä 12 eri esityspaikassa muun muassa Pohjoismaissa, Euroopassa ja Kanadassa. Kiertue päättyy Haitille 14. tammikuuta 2016, jolloin Performance Voyage 5 esitetään Port-au-Princen Centre d’Art –taidekeskuksessa.

Kokoelman esittelee Performance Voyage 5 –taiteilija Sasha Huber. Yksi esityksen teoksista on Huberin “Haïti Chérie”, joka on reaktio Haitia vuonna 2010 kohdanneeseen traagiseen maanjäristykseen. Sasha Huber myös järjestää taidekeskuksessa työpajoja paikallisten taiteilijoiden kanssa koko tammikuun ajan.

Huberin isoisä Georges Remponeau oli yksi niistä taiteilijoista, jotka vuonna 1944 perustivat Centre d’Artin ja auttoivat nostamaan haitilaiset taiteilijat yleisön tietoisuuteen kautta maailman. Huberin taiteellisen työskentelyn pääasiallinen innoitus on ollut hänen oman haitilais-sveitsiläisen syntyperänsä ja identiteettinsä tarkastelu siirtomaahistorian kautta. Tämä lähestymistapa on sittemmin laajentunut merkittävästi kattamaan erilaiset historiakäsitykset ja postkolonialistiset todellisuudet. Yksi Huberin suurimpia taiteellisia esikuvia on ollut hänen isoisänsä Georges Remponeau (1916-2012), taiteilija ja yksi Haitin Centre d’Artin perustajista, joka muutti siirtolaisena perheensä kanssa New Yorkiin vuonna 1965 paetakseen Haitin diktatuurihallintoa. Huber itse syntyi Sveitsissä ja on siten osa Karibian diasporaa.

LUE LISÄÄ KIERTUEPAIKASTA (englanniksi)

PERFORMANCE VOYAGE 5
Kansainvälinen videoperformanssien sarja teemalla ”Domestic”

Performance Voyage 5 sisältää videoperformansseja 13 taiteilijalta tai ryhmältä. PV5-kokoelma on valittu kansainväliseen avoimeen hakuun lähetettyjen teosten joukosta. Kokoelman teemana on ”Domestic”, joka viittaa niin kansallisuuteen, kotiin ja kodittomuuteen kuin myös perheeseen, kansalliseen, poliittisiin näkemyksiin ja maahanmuuttoon.

PV5-ohjelman taiteilijat ovat Annette Arlander (Suomi), Yvon Chabrowski (Saksa), Sasha Huber (Suomi/Sveitsi/Haiti), Julieta Maria (Kanada), Sara Pathirane (Suomi), ”Richter/Meyer/Marx(Berlin)” (Saksa), Rah Eleh (Kanada/Iran), Willem Wilhelmus (Suomi/Alankomaat) & Tomasz Szrama (Suomi/Puola) ja Carlo Zanni (Italia).

LUE LISÄÄ TAITEILIJOISTA JA TEOKSISTA

PV5-juryn jäsenet olivat Teatterikorkeakoulun esitystaiteen ja -teorian professori Ray Langenbach, taiteilija Minna Suoniemi ja MUU ry:n toiminnanjohtaja Timo Soppela.

Performance Voyage 5:n tuotantoa ovat tukeneet AVEK, Helsingin kaupungin Kulttuurikeskus ja Visuaalisen taiteen keskus Frame.