Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » UUSI MUU
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

UUSI MUU

DB1_pieni5.12.-20.12.2015
MUU Galleria
MUU Kaapeli

https://www.facebook.com/events/568535586634766/

Avajaiset molemmissa näyttelytiloissa perjantaina 4.12. klo 17-19. Tervetuloa!

Näyttelyn taiteilijat ovat Dave Berg, Risto-Pekka Blom, Suvi Nurmi ja Marko Saarelainen (MUU Galleria) sekä Leena Kangaskoski, Laura Laukkanen ja Eero Tiittula (MUU Kaapeli, Kaapelitehdas).

UUSI MUU, jokavuotinen MUU ry:n uusien jäsentaiteilijoiden näyttely avautuu yleisölle 5. joulukuuta kahdessa järjestön hallinnoimassa näyttelytilassa, MUU Galleriassa Lönnrotinkadulla ja MUU Kaapelissa Kaapelitehtaalla.

UUSI MUU 2015 -näyttelyn seitsemän tuoreen muu-taiteilijan teoksissa on mukana mm Suvi Nurmen MUUn näyttelytoimintaa analysoiva teksti-installaatio ja Marko Saarelaisen graffititeos. Nämä MUU Gallerian ikkunoissa ympäri vuorokauden nähtävillä olevat teokset ovat samalla julkisen tilan taideteoksia. Näyttelyssä on myös kokeellista videotaidetta, virtuaalitodellisuutta ja animaatiota. MUU Kaapelissa esillä oleviin installaatioihin taiteilijat ovat saaneet inspiraatiota mm painajaisista, ja mukana on myös pohdintaa kierrätyksen tarkoituksenmukaisuudesta samoin kuin tutkimusta mielen liikkeistä ja visuaalisuudesta.

Neljättä kertaa järjestettävän tapahtuman seitsemän taiteilijaa on valittu lähes sadan uuden, vuosina 2014-15 jäseneksi tulleen taiteilijan joukosta. Taiteilijavalinnoista vastaa MUU ry:n näyttelytyöryhmä: Panos Balomenos, Liisa Kanerva, Mikael Kinanen, Pasi Rauhala ja Timo Soppela.


MUU Galleria:

Dave Berg: So now then,
Uusi kolmiosainen teos 3D- ja virtuaalitodellisuusanimaatioista.
Dave Berg (s. 1981) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hänen teoksiaan on esitetty näyttelyissä sekä taide- ja elokuvafestivaaleilla ympäri maailmaa. Tänä vuonna niitä on jo nähty Egyptissä, Turkissa, Venäjällä, Ranskassa, Saksassa, Meksikossa ja Suomessa. Dave Berg on valmistunut Kuvataideakatemian tila- ja aikataiteen osastolta vuonna 2013.

Risto-Pekka Blom: Teemapuisto ja Hei me kuratoidaan! 1&2.
Videoteokset esittelevät ostoskeskuksen ilmatäytteisen hahmon ja kuratoinnin kummallisuuksia.
Risto-Pekka Blom (s. 1970) valmistui Tampereen Ammattikorkeakoulun Taiteen ja Viestinnän linjalta vuonna 2005. Videotaiteen erikoistumisopintojen jälkeen hän on tehnyt videoteoksia ja kokeellisia lyhytelokuvia, joita on esitetty lukuisilla festivaaleilla yli kahdessakymmenessä eri maassa.

Suvi Nurmi: Analyyttinen tekstiteos, jonka sanat on poimittu MUU Gallerian aiempien näyttelyiden tiedotteista, paljastaa millä sanoilla MUU Galleriassa pidettyjä näyttelyitä on haluttu kuvata. Se näyttää mitä taustaa vasten tätäkin näyttelyä voidaan tarkastella.
Suvi Nurmi on helsinkiläinen kuva- ja sanataiteilija, jonka työskentelyn avainsanoja ovat paikkasidonnaisuus, dialogisuus ja teksti. Nurmen teokset ovat useimmiten julkiseen tilaan sijoittuvia teksti-installaatioita, ääniteoksia tai yhteisöllisiä runotyöpajoja, jotka syntyvät vuoropuheluna tilan ja sen käyttäjien kanssa.

Marko Saarelainen (Acton): taidegraffititeos
Marko Saarelainen (s. 1975) on katutaidetila Leiskuvan toinen omistaja, katutaideohjaaja ja maalari. Aiemmin hän on toiminut graafisena suunnittelijana sekä web designerina. Saarelaisen alter ego Acton alkoi elää Espoon kaduilla öiseen aikaan vuonna 1990.

HUOM! Suvi Nurmen teksti-installaatio ja Marko Saarelaisen graffitimaalaus ovat nähtävillä MUU Gallerian ikkunoissa ympäri vuorokauden.

MUU Kaapeli:

Leena Kangaskoski: Läikähdys-sarjan teokset muodostuvat pilleistä, puristetusta posliinista, hiuksista, nauloista, kävyn osista, ilmavirrasta. Teosten taustalla vaikuttavat erilaisten mielen ja kehon ammattilaisten haastattelut. Yksi on meditaatio-opettaja, toinen yleislääkäri ja hypnotisti, kolmas neurotieteilijä ja neljäs selkouniasiantuntija.
Leena Kangaskoski (s. 1982) on opiskellut mm. Royal College of Arts:ssa Lontoossa ja Taideteollisessa korkeakoulussa. Hänen töitään on ollut esillä gallerioissa, teattereissa, festivaaleilla ja museoissa, esimerkiksi Barbican Center:ssä Lontoossa ja kiertelevässä galleriassa Vancouverissa Kanadassa.

Laura Laukkanen: Seurusteluryhmä installaatio kertoo käyttöesineen muuttumisesta ongelmajätteeksi. Muodinmukaisen, pehmeän mukavan sohvan hankinta on keskeinen osa kodinrakennusprojektia, mutta vanha sohva voi olla raskas taakka.
Laura Laukkanen (s. 1984) valmistui kuvataiteilijaksi (AMK) Tampereen ammattikorkeakoulusta 2013. Häntä kiinnostavat taiteilijoiden muodostamat yhteisöt ja niiden työskentelymetodit. Tällä hetkellä hän toimii kahdessa hyvin erilaisessa yhteisössä: Tehonrakentajat -taidekollektiivissa ja Tesoman Taidehallissa.

Eero Tiittula: Toistuva painajainen on moninaisista rakennusaineista koostuva installaatio. Sen aihe, toistuva painajaisuni on eriytynyt, omalakinen maailmansa, joka asettuu konfliktiin tietoisen, rationaalisen todellisuuden kanssa. Se syntyy siitä, mitä emme itsessämme ymmärrä, tunnista emmekä hyväksy. Se on kuitenkin myös mahdollisuus: näköala mielen mekanismeihin ja väylä itsetuntemukseen, tilaisuus etsiä muutosta.
Eero Tiittula (s. 1979) valmistui kuvataiteilijaksi (BA(Hons)) Glasgow School of Artista 2010 ja lavastajaksi (MA) Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta 2012. Tuotanto pitää sisällään muun muassa maalauksia, grafiikkaa, lavastuksia, tekstiilitöitä, veistoksellisia objekteja, installaatioita sekä performansseja.MUU Galleriet och MUU Kabel presenterar:
NYA MUU 2015
Utställning i två gallerier
5.-20.12.2015

Vernissage i bägge utställningslokaler, fredag 4.12.2015, klockan 17-19. Välkommen!

Utställningens konstnärer är Dave Berg, Risto-Pekka Blom, Suvi Nurmi och Marko Saarelainen (MUU Galleriet) samt Leena Kangaskoski, Laura Laukkanen och Eero Tiittula (MUU Kabel, Kabelfabriken).

NYA MUU, den årliga utställningen med nya medlemmar vid MUU rf, öppnas femte december i föreningens två utställningsutrymmen – MUU Galleriet på Lönnrotsgatan och MUU Kabel på Kabelfabriken.

I utställningen NYA MUU 2015 som presenterar sju nya muu-konstnärer, visas bland annat Suvi Nurmis textinstallation som analyserar MUUs utställningsaktiviter och Marko Saarelainens graffitiverk. Dessa arbeten är utställda i MUU galleriets fönster dygnet runt och är samtidigt konstverk i det offentliga rummet. I utställningen finns även experimentella videokonstverk, virtuell verklighet och animationer. I installationerna som visas på MUU Kabel har konstnärerna inspirerats av bland annat mardrömmar, samt betraktningar om betydelsen av återvinning och undersökning av mental aktivitet och visualitet.

NYA MUU ordnas för fjärde gången. De utställda sju konstnärerna är utvalda bland nästan 100 nya konsntärer som blivit medlemmar vid Konstföreningen MUU åren 2014-15. Valet av konstnärer är gjord av MUU rf:s utställningsgrupp, som består av Panos Balomenos, Liisa Kanerva, Mikael Kinanen, Pasi Rauhala och Timo Soppela.