Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » MUU VIDEO 2014 Videoforma-festivaaleilla Pietarissa
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

MUU VIDEO 2014 Videoforma-festivaaleilla Pietarissa

videoforma_net5.-6.12.2014

Sergei Kurjohinin nykytaiteen keskus
Sredniy prospekt 93 V.O.
Pietari, Venäjä

https://www.facebook.com/events/1556775144540835/

MUU ry:n festivaaliohjelma MUU VIDEO 2014 -kokoelma esitetään 5.12.2014 klo 20:50. Kokoelman taiteilijat ovat Annika Dahlsten, Päivi Hirsiaho, Maippi Ketola, Leevi Lehtinen, Pekka Niittyvirta, Roberto Pugliese, Kai Rennes ja Tommi Matikka.

Videoforma-festivaali, Sergei Kurjohinin nykytaiteen keskus, 5.–6.12.2014.

MUU Video 2014 on kokoelma piirrettyjä, stop motion -tekniikalla sekä tietokoneella tehtyjä animaatioita. Suomalainen videotaide juhlii satavuotista taivaltaan vuonna 2014. MUU ry:n kokoelmassa on edustettuna yhdeksän animaatiota, jotka ulottuvat tyyliltään perinteisestä nukkeanimaatiosta tietokoneanimaatioon. Kokoelmassa edustettuna olevat taiteilijat ovat kaikki joko suomalaisia tai toimivat Suomessa. Kokoelman teokset kuuluvat MUU Gallerian vuosien 2013–2015 ohjelmistoon. Kokoelman teokset on valinnut MUU ry:n toiminnanjohtaja Timo Soppela.

LUE LISÄÄ TAITEILIJOISTA JA TEOKSISTA

Videoforma – International Program Video Festival on järjestetty Sergei Kurjohinin nykytaiteen keskuksessa Pietarin kulttuurikomitean avustuksella joulukuusta 2010. Kolmas Videoforma-festivaali esittelee tunnettuja taiteilijoita, muusikoita ja ohjaajia, jotka työskentelevät kokeellisesti äänen ja kuvan reuna-alueilla. Ohjelmistossa on edustettuna niin videotaiteen pioneereja kuin nuorempia taiteilijoita, jotka työskentelevät eri lajityyppien ja välineiden kanssa aina videotaiteesta, lyhytelokuvista, dokumenteista ja animaatioista vj-visualisointiin, 3D-projisointiin ja muihin digitaalisiin tekniikoihin. Festivaali esittelee venäläisyleisölle useita kansainväliseltä taideyhteisöltä tunnustusta saaneita videoteoksia. Festivaaliohjelmassa on myös maineikkaiden eurooppalaisten videoarkistojen ja -festivaalien perustajien ja kuraattoreiden puheenvuoroja. Ohjelmassa nähdään teoksia muun muassa seuraavilta taiteilijoilta: Viktor Alimpiev (Venäjä), Alexandra Dementieva (Belgia), Ho Tzy Nyen (Singapore), Laure Prouvost (Iso-Britannia). Festivaalin ovat kuratoineet Victoria Ilyushkina ja Olesya Turkina.

Sergei Kurjohinin nykytaiteen keskus on perustettu vuonna 2004. Sen päätehtävä on tuoda yhteen valtavirran populaarikulttuurin ulkopuolella toimivia lahjakkaita nykytaiteen tekijöitä ja tarjota heille mahdollisuuksia yhteisiin ja yksilöllisiin esiintymisiin. Keskus on nimetty legendaarisen Sergei Kurjohinin mukaan. Kurjohin oli yksi 1900-luvun keskeisiä taiteilijoita, nerokas säveltäjä ja pianisti, joka kirjoitti elokuvamusiikkia, ja perusti levy-yhtiön. Kurjohin oli myös kustantaja, bibliofiili ja futurismin kaikuja nimessään kantaneen Pop-Mehanika-orkesterin perustaja. 1980-luvulla syntynyt Pop-Mehanika mullisti ja muutti täysin silloisen Leningradin (nyk. Pietari) kulttuurielämän. Nykyisin Kurjohinin keskuksessa järjestetään kuusi kansainvälistä festivaalia vuosittain: SKIF, Ethno-Mehanika, Elektro-Mehanika, Videoforma, Megapolis sekä Sergei Kurjohinin nykytaiteen palkinto.

www.kuryokhin.net