Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » PERFORMANCE VOYAGE 4 EDINBURGHISSA
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

PERFORMANCE VOYAGE 4 EDINBURGHISSA

esw_pv4_bannerilogo4.12.2014
klo 18-20

Edinburgh Sculpture Workshop
Bill Scott Sculpture Centre
21 Hawthornvale
Newhaven, Edinburgh

https://www.facebook.com/events/1482609638641028/


MUU ESITTÄÄ: PERFORMANCE VOYAGE 4

Kansainvälisten videoperformanssien sarja teemalla “Omakuva”

Kokoelman esittelee MUUn jäsentaiteilija Leevi Lehtinen, joka on parhaillaan Edinburghissa Taiteen edistämiskeskuksen residenssissä. Tilaisuudessa Lehtinen kertoo myös omasta työskentelystään ja esittää omia videoteoksiaan.

EDINBURGH SCULPTURE WORKSHOP on kuvataiteiden tuotannon, opiskelun ja tutkimuksen keskus. Organisaation juuret ovat taiteilijavetoisessa yhteisötoiminnassa ja taiteilijat osallistuvat edelleen aktiivisesti keskuksen ohjelmistoon ja toimintaan. Olennainen osa keskuksen toimintafilosofiaa on sitoumus auttaa taiteilijoita kehittämään ja ylläpitämään taiteellista uraansa tavoilla, jotka myös edistävät taiteilijoiden ammattitaitoa.

LEEVI LEHTINEN on suomalainen animaatioelokuvien tekijä ja mediataiteilija. Lehtinen on opiskellut animaatiota Suomessa, Slovakiassa ja Alankomaissa. Hänen tavoitteensa on yhdistää perinteistä animaatiotaidetta muihin taidemuotoihin ja löytää uusia yleisöjä ja esitysmuotoja töilleen. Vuodesta 2002 lähtien Lehtisen töitä on esitetty yli 80 elokuvafestivaalilla, 36 maassa, viidellä eri mantereella, ja hän on saanut töistään viisi palkintoa ja kaksi kunniamainintaa. Leevi on luonut myös interaktiivista media- ja animaatiotaidetta useisiin tanssi- ja teatteriesityksiin, joita on esitetty kahdeksassa Euroopan maassa ja Etelä-Koreassa. Tällä hetkellä Lehtinen on työssään keskittynyt animaatioinstallaatioihin, jotka ovat olleet esillä hänen yksityisnäyttelyissään Saksassa ja Suomessa. Lehtisen teoksia tullaan näkemään yksityisnäyttelyssä MUU Galleriassa, Helsingissä maalis-huhtikuussa 2015.

Taiteilijat: Anastasia Ax & Marja-Leena Sillanpää, Alex Bodea, Elina Brotherus, Cristian Chironi, Chun Hua Catherine Dong, Allison Halter, Constantin Hartenstein, Marja Helander, Marianne Myungah Kim, Verica Kovacevska, Julia Kurek, Marika Orenius, Benas Šarka, Minna Suoniemi

LUE LISÄÄ TAITEILIJOISTA JA TEOKSISTA

MUU ry:n tuottama Performance Voyage 4 esittelee videoperformansseja 14 taiteilijalta ja taiteilijaryhmältä. Kokoelma on koostettu kansainväliseen avoimeen hakuun lähetettyjen teosten joukosta. Teema, “Omakuva”, tarjoaa mahdollisuuksia sekä taiteilijalle että yleisölle – kokoelma haastaa katsojan tarkastelemaan myös omaa identiteettiään. Juryn jäseniä olivat Taina Erävaara, Leena Kela ja Timo Soppela.

Performance Voyage 4:n tukijoita ovat AVEK – Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus sekä Helsingin kulttuurikeskus.

Keväällä 2014 järjestetyn Suomen ensi-iltansa jälkeen kokoelmaa on esitetty ympäri maailmaa. Menestyksekäs kiertue kattaa yli 20 tapahtumaa ja näyttelyä 14 eri maassa.

Vuonna 1987 perustettu TAITEILIJAJÄRJESTÖ MUU ry edistää lukuisia eri taiteenaloja harjoittavien ammattitaiteilijoiden työskentelyä. Yhdistyksellä on 650 taiteilijajäsentä Suomessa. MUU:n kahdessa galleriassa järjestetään näyttelyjä, videoesityksiä, konsertteja ja performansseja suomalaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden ja kuraattorien toteuttamina. MUU Media Base on digitaalinen työtila, joka tukee uusien teknologioiden kautta luotuja taideteoksia. MUUn tuottama Amorph! kansainvälinen performanssitaiteen festivaalia on järjestetty 90-luvun puolivälistä alkaen, viimeksi vuonna 2014 teemalla ”Yhteisö”. Vuonna 2011 julkaistu performanssitaiteen pankki esittää suomalaista performanssitaidetta. MUU ry järjestää aktiivisesti kansainvälisiä äänitaiteen tapahtumia, näyttelyjä ja työpajoja. MUU FOR EARS on äänitaiteen julkaisu, joka esittää pohjoismaista ja kansainvälistä äänitaidetta. Vuoden 2014 lopussa julkaistaan uusi suomalaisen äänitaiteen tietokanta, Äänitaiteen Pankki. www.muu.fi

Performance Voyage vuodesta 2011 alkaen – Performanssi Voyage -projekti alkoi vuonna 2011, Amorph!-festivaalin yhteydessä. Amorph! järjestettiin tuona vuonna osana virallista Turku Euroopan Kulttuuripääkaupunki -ohjelmaa. Sen jälkeen Performance Voyage vakiintui osaksi MUUn vuosittaista projektiohjelmistoa, ja se on vuosi vuodelta kasvanut yhä näkyvämmäksi kansainväliseksi hankkeeksi. Projektin tarkoituksena on tallentaa ja dokumentoida useimmiten hetkeen sitoutuvaa performanssitaidetta ja jatkaa sen elämää myös performanssin esittämisen jälkeen.

Performance Voyage 5 -kokoelman teema, vuodelle 2015, on ”domestic”, jota lähestytään niin kodin kuin kodittomuudenkin näkökulmasta. Kotiin liittyy kuuluminen johonkin ja kehomme kautta me olemme osa jotain: perhettä, kulttuuria, rotua, kieltä. Kehon kautta meidät myös erotetaan näistä. Etsimme parhaillaan kiertuekohteita ensi vuodelle!