Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » YKSITYISYYDEN KYNNYKSELLÄ 14.-17.8.2013
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

YKSITYISYYDEN KYNNYKSELLÄ 14.-17.8.2013

yk2– Mynämäki toisin silmin katsottuna
14.-17.8.2013

Taiteilijat: Marko Alastalo, Andrea Böning (Saksa), JP Kaljonen, Peter Kees (Saksa), Søren Lose (Tanska), Susken Rosenthal (Saksa)

Tervetuloa tapahtuman avajaisiin Kulttuuri Kulmalaan (Mäenkyläntie 3, Mynämäki) keskiviikkona 14.8. klo 16!
Avajaissanat:
Seija Österberg, Mynämäen kunnanjohtaja.
Henri Terho, Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen toimialueen erityisasiantuntija.

Kiertokävely teospaikoille.
Marko Alastalo, performanssi klo 18 Rotaryklubilla.

Kesä-elokuussa 2013 Mynämäellä on toteutettu Taiteilijajärjestö MUU ry:n tuottama kansainvälinen julkisen tilan taidehanke nimeltään “Yksityisyyden kynnyksellä”. Mynämäki on kunta, joka sijaitsee Varsinais-Suomen maakunnassa 30 kilometria Turusta. Yksityisyyden kynnyksellä -projektissa etsitään henkilökohtaista ja yksityistä, ja tutkitaan yksityisen ja julkisen väliin sijoittuvaa fyysistä ja henkistä tilaa. Taiteilijoiden toteuttamissa teoksissa yhteisöä ja julkista tilaa tarkastellaan ja koetaan yhdessätekemisen kautta maantieteellisenä, sosiaalisena, tai jopa moraalisena alueena. Myös paikalliset asukkaat ovat voineet osallistua taiteen tekoon ja saada aikaan pysyviä muutoksia ympäristöön.

“Yksityisyyden kynnyksellä” on julkisen tilan taidehanke, joka tulee koostumaan kokonaisuudessaan kolmesta samaa aihetta käsittelevästä tapahtumasta. Hanke toteutetaan vuosien 2011-2014 aikana ja tapahtumapaikkoina ovat pienet paikkakunnat Saksassa, Tanskassa ja Suomessa. Hankkeen ensimmäinen osa järjestettiin vuonna 2011 Brückissä entisen Itä-Saksan maaseudulla lähellä Berliiniä. Hankkeen järjestäjinä toimivat taiteilijajärjestö MUU ry, saksalainen Kunstpflug e.V. ja tanskalainen Somewhere. Kuraattoreina ja koordinaattoreina ovat MUU ry:n toiminnanjohtaja Timo Soppela, Christian Skovbjerg Jensen (Tanska) ja Susken Rosenthal (Saksa).

Seuraa hankkeen edistymistä MUU gallerian Facebook-sivulla, jossa esitellään taiteilijoita ja heidän teoksiaan. Facebookissa julkaistaan myös päivittäin uusia
dokumenttivideoklippejä: http://www.facebook.com/events/499402876808768/

Yksityisyyden kynnyksellä, Mynämäki, 14.-17.8.2013
Taiteilijat: Marko Alastalo, Andrea Böning, JP Kaljonen, Peter Kees, Søren Lose, Susken Rosenthal
Kuraattorit: Timo Soppela, Christian Skovbjerg Jensen, Susken Rosenthal
Tuottaja: Hanna Uusi-Seppä
Dokumenttikuvaaja: Juha Mäki-Jussila
Yhteistyöjärjestöt: MUU ry, Kunstpflug (Saksa) ja Somewhere (Tanska)

Kiitokset:
Koneen säätiö, Saaren kartano, Goethe-Institut, Mynämäen kunta, Mynämäen Rotaryklubi, Kulttuuri Kulmala, Hertz, Mattilan pyörä ja pienkone, Pertti Aalto, Leena Kela

TAITEILIJAT, TEOKSET JA TEOSPAIKAT

Marko Alastalo: Neljän kysymyksen koe / The Four-Way Test (esitys)
Paikka: Rotaryklubi, Virastotie 1.
Onko tämä totta? Onko tämä oikeudenmukaista kaikkia asianosaisia kohtaan? Luoko tämä hyvää tahtoa ja parantaako tämä ystävyyssuhteita? Onko tämä kaikkien osapuolten edun mukaista? Neljän kysymyksen koe on keskeinen rotareiden toimintaa ohjaava eettinen periaate. Kysymykset provosoivat Marko Alastalon rakentamaan henkilökohtaisia arvovalintoja pohtivan esityksen yhteistyössä Mynämäen Rotaryklubin kanssa. Marko Alastalo työskentelee poikkitaiteellisesti esitystaiteen ja performanssin, mediataiteen, musiikin, äänitaiteen, kokeellisen teatterin sekä yhteisötaiteen alueilla.
www.markoalastalo.com

Andrea Böning: Pieni Talo / Little House
Paikka: Virastotie 3, rakennuksen edustalla.
Mynämäelle tehty teos edustaa hylättyä taloa miniatyyriteltan muodossa. Talon eteen pystytetty väliaikainen rakennelma muistuttaa puutarhavajaa, jollaisia ihmisillä on tapana rakentaa talonsa pihalle. Usein puutarhavajat ovat kuin kopioita asuintalosta ja heijastelevat omistajan ylpeyttä, asemaa ja saavutuksia. Andrea Böningin taiteen keskiössä on väärennöksen ja alkuperäisen, keinotekoisuuden ja aitouden välisten raja-aitojen hämärtäminen.
www.andreaboening.de

JP Kaljonen: Populus
Paikka: Kulttuuri Kulmala, Mäenkyläntie 3.
JP Kaljosen työskentelyn teemoja ovat eri kulttuurien sekä sosiaalisten ryhmien vuorovaikutus. Hänen teoksensa ovat osallistavia ja ne sijoittuvat julkisiin tiloihin. Taiteilijan projektissa alueen eri yhteisöt suunnittelevat puiston Mynämäelle. Suunnitelmat esitellään yleisölle Yksityisyyden kynnyksellä
-hankkeen avajaisissa kahvila Kulttuuri Kulmalassa.
kaljonen.com

Peter Kees: Arcadian Square Meter
Paikka: Kulttuuri Kulmala, Mäenkyläntie 3. (teoksen dokumentaatio)
Kesäkuun 14. päivänä vuonna 2013 Peter Kees julisti neliömetrin suuruisen alueen Suomen pinta-alasta Arcadian itsenäiseksi valtakunnaksi. Muilla valtioilla ei ole valtaa tähän alueeseen. Peter Kees on kronikoitsija ja ajankohtaisten sosiaalisten ilmiöiden tarkkailija. Vuonna 2006 Peter Kees perusti Arcadian suurlähetystön.
www.peterkees.de

Søren Lose: Halkopino / Wood Stack
Paikka: Keskuskatu 22, parkkialue.
Yleensä halkopino sijoitetaan talon, vajan tai aitan taakse, missä sillä on väliaikainen käytännöllinen tarkoitus. Puu on edelleen yksi tavallisimmista lämmittämiseen ja rakentamiseen käytetyistä materiaaleista ja sitä on käytännöllisesti katsoen kaikkialla. Kun halkopino tuodaan tavalliselta paikaltaan Mynämäen keskustaan, siitä tulee kunnianosoitus tälle uskomattoman ajattomalle materiaalille, väliaikainen muistomerkki Mynämäelle. Søren Lose käyttää työssään monia eri välineitä kuten installaatiota, valokuvaa, elokuvaa ja kuvanveistoa.
www.sorenlose.dk

Susken Rosenthal: Uusi Naapuri / New Neighbor
Paikka: Arvonkuja 10, omakotitalo.
Uudella omakotialueella taiteilija peitti peilikalvolla yhden talon ikkunat samoin kuin talon edessä olevan auton ikkunat. Puutarhaan hän asetti robottiruohonleikkurin, joka leikkaa nurmikkoa itsestään. Emme näe taloon sisälle. Onko siellä joku tuntematon, joka varjelee yksityiselämäänsä meidän katseeltamme? Vai onko hän vakoilija, joka tarkkailee meidän elämäämme peilin takaa? Susken Rosenthal on Berliinin ulkopuolella maaseudulla toimivan Kunstpflug e.V. –taidehankkeen taiteellinen johtaja ja kuraattori.
www.susken-rosenthal.de