Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » Supermarket 2013 – Kulturhuset, Tukholma 15.-17.2.2013
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

Supermarket 2013 – Kulturhuset, Tukholma 15.-17.2.2013

2013siaf_189Seitsemän suomalaista nykytaiteen galleriaa ja järjestöä osallistuu tämän vuoden Supermarket -messuille.

Tukholman ytimessä Kulturhusetissa järjestettävä Supermarket 2013 on mittava kansainvälinen tapahtuma taiteilijajärjestöille ja taiteilijavetoisille organisaatioille, ja vaihtoehto samaan aikaan Tukholmassa järjestettäville kaupallisille taidemessuille. Menestyksekkään yleisötapahtuman lisäksi seitsemättä kertaa järjestettävä Supermarket on saanut maineen kansainvälisenä verkostoitumistapahtumana.
Supermarket 2013:een osallistuu 88 näyttelyasettajaa 32 maasta. Suomesta tapahtumaan osallistuvat seuraavat galleriat ja järjestöt:

Ars Auttoinen, Padasjoki
Galleria Huuto, Helsinki
Galleria Napa, Rovaniemi
Galleria Sculptor, Helsinki
Kallio Kunsthalle, Helsinki
MUU galleria, Helsinki
Suomen Pohjoismainen Taideliitto

Tukholma on ajankohtainen kuvataidekohde helmikuussa. Yhtäaikaa Supermarketin kanssa järjestetään myös yksityisten gallerioiden Market-taidemessut. Tuhkolmassa on esillä myös Pilvi Takalan näyttely Bonniers konsthallissa, ja MUU ry:n järjestämä mediataidenäyttely “Audiovisuaalinen olohuone” Suomen Tukholman-instituutin galleriassa. Tukholman ulkopuolella olevassa Norrtälje konsthallissa avautuu Noora ja Kimmo Schroderuksen näyttely 16.2.2013.

Supermarket 2013 -messut ovat avoinna 15.-17.2.2013 osoitteessa:
KULTURHUSET, Sergels torg 3, Tukholma.
Aukioloajat: pe 11-22, la 11-20, su 11-18.
Sisäänpääsy 120 SEK.

http://www.supermarketartfair.com

– – –

Ars Auttoinen, Padasjoki

Ars Auttoinen, Finland

Ars Auttoinen

Ars Auttoinen on vuonna 2009 perustettu riippumaton taidekeskus Padasjoella Auttoisten kylässä. Entisen Auttoisten kansakoulun tilat toimivat kesäisin monipuolisina näyttelytiloina harkiten kuratoiduille ja teemoitetuille suomalaisen nykytaiteen näyttelyille. Kolmessa kerroksessa, noin 500 m2:n näyttelytiloissa Ars Auttoinen esittää laajan skaalan eri taiteenaloja, sekä pyrkii löytämään monipuolisesti eri lähestymistapoja kulloisenkin teeman sisältöön paneutuen. Tavoitteekseen Ars Auttoinen on asettanut madaltaa yleisön kynnystä vierailla taidenäyttelyssä, ja tarjota asiakkailleen kotoisa kesäretkikohde. Viihtyisä kahvila ja miljöö, sekä mielellään keskusteleva henkilökunta keventävät tunnelmaa vaikeidenkin asioiden äärellä.

Ars Auttoinen käynnistää residenssitoiminnan vuoden 2013 aikana. Residenssi tarjoaa tiloja määräaikaiseen työskentelyyn eri alojen taiteilijoiden, käsityöläisten ja tutkijoiden käyttöön. Ars Auttoinen pyrkii laajentamaan toimintaansa, ja on avoin uusille yhteistyöhankkeille. Supermarketin valikoimiin tuodaan teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Anni Henriksson, Kati Joki, Terhi Kaakinen, Teemu Salonen, Tuija Teiska ja Lasse Ursin.

www.auttoinen.fi

Galleria Huuto, Helsinki

Minna Suoniemi: Woman in Garden, hd-video, 2012

Minna Suoniemi: Woman in Garden, hd-video, 2012

Galleria Huuto on vuodesta 2002 lähtien toiminut taiteilijoiden ylläpitämä tila. Huuto juhlisti 10-vuotista taivaltaan avaamalla vuodenvaihteessa uuden galleriatilan Helsingin Jätkäsaareen. Jätkäsaaressa on myös taiteilijoiden työhuoneita, projektitila sekä kaikille avoin oleskelutila. Lisäksi Huuto jatkaa galleriatoimintaa Uudenmaankadun galleriassaan. Huuto toteuttaa myös projekteja, tapahtumia ja vaihtonäyttelyitä.

Huudon osastolla Supermarket –taidemessuilla on tänä vuonna esillä 29 teoksesta koostuva ”Huuto Alphabets”, joka koostuu Huudon jäsentaiteilijoiden teoksista.

www.galleriahuuto.net

Galleria Napa, Rovaniemi

Essi Korva, Painava, 190 x 160 cm, 2010

Essi Korva, Painava, 190 x 160 cm, 2010

Galleria Napa ja Studio Mustanapa ovat Lapin taiteilijaseuran Rovaniemellä sijaitsevia galleriatiloja. Ne esittelevät vuosittain 17 korkeatasoista nykytaiteen kotimaista ja kansainvälistä yksityis- ja ryhmänäyttelyä. Galleria Napa esittelee Supermarketissa viisi vahvaa naistaiteilijaa: Helena Junttila ja Kaija Kiuru Sodankylästä, Outi Pieski Utsjoelta, Hanna Kanto Haaparannalta ja Essi Korva Pellosta.

Lapin taiteilijaseura tukee lappilaista kuvataidetta ja lisää jäsentaiteilijoidensa työmahdollisuuksia. Seura tuo Lapin nykytaidetta tunnetuksi kansallisesti ja kansainvälisesti. Galleria- ja näyttelytoiminnan lisäksi Lapin taiteilijaseura ylläpitää Galleria Kellokasta Ylläksellä, taidelainaamoja Rovaniemellä, Pyhällä ja Kittilässä sekä Kuukauden taiteilija -näyttelyitä Kulttuuritalo Korundissa. Koko ajan kasvavassa seurassa on tällä hetkellä yli 100 ammattitaiteilijaa.

www.gallerianapa.fi, www.lapintaiteilijaseura.fi

Galleria Sculptor, Helsinki

Andy Best & Merja Puustinen, Skinny Dipping, latex, 2010

Andy Best & Merja Puustinen, Skinny Dipping, latex, 2010

Suomen Kuvanveistäjäliiton ylläpitämä Galleria Sculptor esittelee ensisijaisesti suomalaista kuvanveistotaidetta, mutta järjestää myös ulkomaisia ja eri taiteen alojen edustajien näyttelyitä. Tavoitteena on taiteellisesti korkeatasoinen ja mielenkiintoinen näyttelyohjelma.

Suomen Kuvanveistäjäliitto on kuvanveistäjien ammattiliitto, joka on perustettu vuonna 1910. Liiton tarkoituksena on edistää suomalaista kuvanveistotaidetta, valvoa kuvanveistäjien ammatillisia, taloudellisia ja sosiaalisia etuja, edistää kansainvälistä yhteistoimintaa sekä yleisön kiinnostusta kuvanveistoon.

Supermarket 2013 -messuilla Galleria Sculptor esittelee muutamia kaikkein innovatiivisimpia suomalaisia kuvanveistäjiä kuten Petri Eskelinen, Andy Best & Merja Puustinen, Anne Meskanen-Barman, Hilda Kozari ja Heli Ryhänen. Nämä taiteilijat tuovat messuille mielenkiintoisen valikoiman suomalaista nykykuvanveistoa käyttäen erilaisia vaihtoehtoisia ja kokeellisia materiaaleja sekä ilmaisutapoja, kuten esimerkiksi tuoksuja, mehiläisvahaa, hiekkaa ja multaa tai jopa osallistavia installaatioita.

www.sculptors.fi

Kallio Kunsthalle, Helsinki

Siro Micheroli, Slavutych, valokuva, 2011

Siro Micheroli, Slavutych, valokuva, 2011

Kallio Kunsthalle on taidetasku Kalliossa. Toiminta myötäilee EU:n vapaaehtoistoiminnan teemavuoden 2011 tavoitteita. Sen toimintaa ovat olleet kehittämässä kuvataiteilijat, tutkijat ja paikalliset järjestöt. Keskeinen yhteistyökumppani ja tukija on Helsingin Optimistit. Kallio Kunsthalle toimii Elämäntapaliiton Elokolo-kohtaamispaikan vieressä Toisella linjalla.

Kallion Nykytaiteen Museo on näyttelypöytä jota peittää 160×120 cm lasikatto. Pöytään kootaan Kunsthalle-vuoden best (tai worst) off-näyttely, joka lähtee projektin päätyttyä kiertueelle. Kallio Kunsthallen taiteellista vapaaehtoistyötä johtaa Petri Saarikko. Työryhmä: Sasha Huber, Basil Saarikko, Aarno Rankka ja Max Ryynänen.

www.kalliokunsthalle.fi

MUU galleria, Helsinki

Mikey McParlane & Michael Mallis: Love Puddles, video, 2011

Mikey McParlane & Michael Mallis: Love Puddles, video, 2011

Vuodesta 1987 lähtien toiminut Taiteilijajärjestö MUU ry edustaa useita eri taiteenaloja kuten media-, video-, valo-, ääni-, performanssi- ja ympäristötaidetta. Alkuvuonna 2013 järjestössä on 600 taiteilijajäsentä. Näyttelyiden lisäksi MUU gallerian ja MUU studion kansainväliseen ohjelmaan kuuluu performansseja, luentoja, konsertteja ja videoscreening-tilaisuuksia. Art Fair Suomi on vuosittainen, Valokuvataiteilijoiden liiton kanssa järjestettävä nykytaiteen välitystilaisuus. Performanssin ja äänitaiteen levitys ja sähköiset tietokannat ovat ajankohtaisia projekteja MUUn toiminnassa.

Supermarketissa MUU:lla on esillä kolme eri hanketta: performanssitaiteilijoiden sähköiset portfoliot, kansainvälinen sarja videoperformansseja nimeltään “Performance Voyage 3” ja MUU FOR EARS -CD-julkaisujen sarja äänitaidetta. Supermarketissa julkaistana jo CD-sarjan 11.osa, jonka ääniraidat on valittu 400 hakemuksen joukosta. Supermarketissa julkaistaan myös Open Call taiteilijoille MUUn tulevaan videoperformanssien kokoelmaan. Performanssi- ja äänitaiteilija Juha Valkeapää esiintyy Supermarketin Red Spot -näyttämöllä 14.-15.2.

www.muu.fi

Suomen Pohjoismainen Taideliitto

sannan-kuva

Sanna Karlsson-Sutisna: Kevättä ilmassa, 70x85 cm, öljy

Vuonna 1945 perustettu Pohjoismainen Taideliitto PTL on vanhin yhteispohjoismaisista kuvataidejärjestöistä. Liitto perustettiin edistämään yhteistyötä ja ymmärrystä yksittäisten kuvataiteilijoiden ja kuvataidejärjestöjen välillä Pohjoismaissa sekä tekemään tunnetuksi pohjoismaista kuvataidetta niin jäsenmaissa kuin kauempanakin. PTL on taiteilijoiden itsensä hallinnoima järjestö, jolla on edelleen tärkeä tehtävä kuvataiteilijoiden oman äänen ja aseman sekä omien käsitysten esilletuojana.

Pohjoismaiseen Taideliittoon kuuluu yhdeksän osastoa: Ahvenanmaa, Ruotsi, Tanska, Grönlanti, Färsaaret, Islanti, Saamelaisalue, Norja ja Suomi. Tällä hetkellä puheenjohtajamaana toimii Islanti. Suomen Pohjoismaisen Taideliiton jäseniä ovat: Suomen Taiteilijaseura, Taidemaalariliitto, Suomen Taidegraafikot, Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto, Helsingin Taiteilijaseura, Tampereen Taiteilijaseura, Jyväskylän Taiteilijaseura, Espoon Taiteilijakilta sekä Joensuun Taiteilijaseura.

www.suomenpohjoismainentaideliitto.fi

—–

SUPERMARKET 2011 – KULTURHUSET, STOCKHOLM 15–17.2.2011
– Sju finländska gallerier och organisationer för nutidskonst deltar i årets Supermarket-mässa

Supermarket 2013 som arrangeras på Kulturhuset i hjärtat av Stockholms är ett massivt internationellt evenemang för konstnärsdrivna organisationer och ett alternativ till den kommersiella konstmässa som arrangeras samtidigt i Stockholm. Supermarket, som nu arrangeras för sjunde gången, har traditionellt varit en publiksuccé och har ett gott rykte som ett internationellt evenemang där man knyter kontakter. Supermarket 2013 samlar 88 utställare från 32 länder.

Medverkande gallerier och organisationer från Finland:

Ars Auttoinen, Padasjoki
Galleria Huuto, Helsingfors
Galleria Napa, Rovaniemi
Galleria Sculptor, Helsingfors
Kallio Kunsthalle, Helsingfors
MUU galleri, Helsingfors
Nordiska Konstförbundet Finland

Stockholm är aktuell som bildkonststad i februari. Samtidigt med Supermarket ordnas också konstmässan Market för privata gallerier. I Bonniers Konsthall visas Pilvi Takalas utställning, och MUU rf ordnar mediekonstutställningen ”Ett audiovisuellt vardagsrum” i Finlandsinstitutets galleri. I Norrtälje konsthall öppnas dessutom Noora och Kimmo Schroderus utställning 16.2.2013.

Mässan Supermarket 2013 pågår 15–17.2.2013 på adressen:
KULTURHUSET, Sergels torg 3, Stockholm.
Öppettider: fre 11–22, lö 11–20, sö 11–18.
Inträde 120 SEK.

www.supermarketartfair.com

– – –

Ars Auttoinen, Padasjoki

Ars Auttoinen, Finland

Ars Auttoinen

Ars Auttoinen är ett oberoende konstcenter som grundades 2009 i byn Auttoinen i Padasjoki. Den tidigare folkskolan fungerar om somrarna som en mångsidig utställningslokal för kuraterade och tematiserade utställningar av finländsk samtidskonst. I sina omkring 500 kvadratmeter stora utrymmen i tre plan visar Ars Auttoinen ett brett spektrum av olika konstarter. Centret fördjupar sig i varje utställningstema med ambitionen att försöka finna varierande infallsvinklar. Målet är att sänka tröskeln till konstutställningar och att erbjuda gästerna ett hemtrevligt mål för en sommarutflykt. Det trivsamma cafét, den rogivande miljön och den vänliga personalen skapar en avslappnad stämning där man också kan diskutera mer komplicerade frågor.

År 2013 inleder Ars Auttoinen residensverksamhet. Konstnärer, hantverkare och forskare kan vistas på centret för att arbeta under en viss tid. Ars Auttoinen satsar på att bygga ut sin verksamhet och är öppen för nya samarbetsprojekt. På Supermarket visar konstcentret verk av följande konstnärer: Anni Henriksson, Kati Joki, Terhi Kaakinen, Teemu Salonen, Tuija Teiska och Lasse Ursin.

www.auttoinen.fi

Galleria Huuto, Helsingfors

Minna Suoniemi: Woman in Garden, hd-video, 2012

Minna Suoniemi: Woman in Garden, hd-video, 2012

Galleria Huuto är ett konstnärsdrivet galleri som grundades 2002. I årsskiftet celebrerade Huuto sitt tioårsjubileum genom att öppna ett nytt galleri på Busholmen i Helsingfors. Där finns också konstnärsateljéer, ett projektrum och ett sällskapsrum öppet för alla. Också galleriverksamheten på Nylandsgatan fortsätter. Därtill genomför Huuto projekt, evenemang och utbytesutställningar.

På Huutos avdelning på Supermarket visas i år ”Huuto Alphabets”, en helhet som består av 29 verk av Huutos medlemskonstnärer.

www.galleriahuuto.net

Galleria Napa, Rovaniemi

Essi Korva, Painava, 190 x 160 cm, 2010

Essi Korva, Painava, 190 x 160 cm, 2010

Galleri Napa och Studio Mustanapa är konstföreningens gallerier i Rovaniemi. De anordnar årligen 17 högklassiga nationella och internationella, separat- och grupputställningar inom samtidskonst. Galleri Napa presenterar fem starka och etablerade konstnärer på årets Supermarket-konstmässa i Stockholm: Helena Junttila och Kaija Kiuru från Sodankylä, Outi Pieski från Utsjoki, Hanna Kanto från Haparanda och Essi Korva från Pello.

Konstföreningen i Lappland stöttar bildkonst från Lappland och ökar konstnärernas arbetsmöjligheter. Föreningen stöttar och visar samtidskonst från Lappland både nationellt och internationellt. Hemort för föreningen är Rovaniemi, där föreningen har sitt galleri, Galleri Napa. Föreningen anordnar så kallade Månadens konstnär-uställningar i Kulturhuset Korundi. Föreningen har också ett galleri i Skogsstyrelsens Naturcentrum i Äkäslompolo som heter Kellokas, och bedriver konstuthyrning i Pyhätunturi och Pöntsö. Förutom konstutställnings- och galleriverksamhet deltar Lapplands konstförening i olika konst- och kulturevenemang och är en aktiv arrangör av offentliga evenemang, konstverkstäder och fortbildning för konstnärer. I dagsläget har den ständigt växande föreningen mer än hundra professionella konstnärer som medlemmar.

www.gallerianapa.fi, www.lapintaiteilijaseura.fi

Galleria Sculptor, Helsingfors

Andy Best & Merja Puustinen, Skinny Dipping, latex, 2010

Andy Best & Merja Puustinen, Skinny Dipping, latex, 2010

Galleriet Sculptor, som drivs av Finska Skulptörförbundet, koncentrerar sig i första hand på finländsk skulpturkonst men ordnar också utställningar med konstnärer från utlandet och från konstens olika sektorer. Galleriet vill erbjuda ett konstnärligt högklassigt och intressant utställningsprogram.

Finska Skulptörförbundet är ett fackförbund som grundades år 1910 för skulptörer. Förbundet vill främja finländsk skulpturkonst, bevaka sina medlemmars professionella, ekonomiska och sociala intressen, främja internationellt samarbete och öka allmänhetens intresse för bildhuggeri.

På sin avdelning på Supermarket 2013 presenterar Galleriet Sculptor några av Finlands mest innovativa skulptörer, såsom Petri Eskelinen, Andy Best & Merja Puustinen, Anne Meskanen-Barman, Hilda Kozari och Heli Ryhänen. Dessa konstnärer kommer att erbjuda ett intressant urval av finsk nutidsskulptur med hjälp av olika alternativa och experimentella material och uttrycksformer, såsom dofter, bivax, jord och sand eller interaktiva installationer.

www.sculptors.fi

Kallio Kunsthalle, Helsingfors

Siro Micheroli, Slavutych, valokuva, 2011

Siro Micheroli, Slavutych, valokuva, 2011

Kallio Kunsthalle är en konstficka i stadsdelen Berghäll (fi. Kallio) i Helsingfors. Verksamheten motsvarar målen för Europaåret för frivilligarbete 2011. Bildkonstnärer, forskare och lokala föreningar har tillsammans utvecklat verksamheten. En viktig samarbetspartner och uppbackare är Helsingin Optimistit (Helsingfors Optimister). Kallio Kunsthalle ligger på Andra linjen bredvid Livsstilsförbundets mötesplats Elokolo.

Berghälls Museum för Samtidskonst, är ett utställningsbord täckt av ett 160 x 120 centimeters glastak. På bordet sammanställs ett slags ”best (eller worst) of Kunsthalleåret”-utställning som åker på turné då projektet avslutats. Det konstnärliga frivilligarbetet vid Kallio Kunsthalle leds av Petri Saarikko. Arbetsgrupp: Sasha Huber, Basil Saarikko, Aarno Rankka och Max Ryynänen.

www.kalliokunsthalle.fi

MUU galleri, Helsingfors

Mikey McParlane & Michael Mallis: Love Puddles, video, 2011

Mikey McParlane & Michael Mallis: Love Puddles, video, 2011

Den år 1987 grundade konstnärsföreningen MUU r.f. representerar sådana konstarter som medie-, video-, ljus-, ljud-, performance- och miljökonst. I februari 2012 hade föreningen 600 konstnärsmedlemmar. I MUU galleriets och MUU studions internationella program ingår förutom utställningar också performanceföreställningar, föreläsningar, konserter och videoscreening-evenemang. Art Fair Suomi är en årlig försäljningsutställning av nutidskonst som MUU r.f. ordnar tillsammans med Förbundet för Fotografiska Konstnärer r.f. Distribution av performanceföreställningar och ljudkonst samt elektroniska databaser är i dagens läge aktuella projekt inom MUU.

På Supermarket förevisar MUU tre projekt: performanceartisternas elektriska portföljer, en internationell serie videoperformancer under namnet ”Performance Voyage 3” samt MUU FOR EARS, ljudkonst från en serie CD-publikationer. På Supermarket publiceras redan CD-seriens 11:e del, vars spår har valts bland 400 kandidater. På Supermarket offentliggörs också en Open Call till konstnärer att medverka i MUU:s kommande samling av videoperformance. Performance- och ljudkonstnären Juha Valkeapää uppträder 14–15.2 på Red Spot-scenen på Supermarket.

www.muu.fi

Nordiska Konstförbundet i Finland

Sanna Sutisna-Karlsson: Vår i luften, 70x85 cm, olja

Sanna Sutisna-Karlsson: Vår i luften, 70x85 cm, olja

Nordiska Konstförbundets syfte är att främja samarbetet och förståelsen mellan enstaka konstnärer såväl som bildkonstföreningar i Norden. Förbundet är en organisation som administreras av konstnärerna själva. NKF syftar till att lyfta fram en mer mångsidig bild av samtidskonsten. Det erbjuder också en tilläggskanal för internationell distribution och för spridning av kännedom om nordisk bildkonst.

För tillfället hör nio medlemsländer till förbundet: Danmark, Färöarna, Grönland, Finland, Island, Norge, Sverige, Åland och Sameområdet. Det nationella medlemsförbunden har i sin tur medlemmar bland nationella och regionala konstnärs- och bildkonstorganisationer, och de agerar både i samarbetsprojekt och på självständig basis. För tillfället agerar Island förbundsordförande I NKF. NKF Finlands finska medlemmar är: Konstnärsgillet I Finland, Målarförbundet, Finlands Konstgrafiker, Finlands Bildkonstorganisationernas Förbund, Konstnärsgillet I Helsingfors, Konstnärsgillet I Jyväskylä, Konstnärsgillet I Tammerfors, Konstnärsgillet i Esbo samt Konstnärsgillet i Joensuu.

www.suomenpohjoismainentaideliitto.fi