Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » AUDIOVISUAALINEN OLOHUONE – Mediataidetta Suomesta
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

AUDIOVISUAALINEN OLOHUONE – Mediataidetta Suomesta

kuljuntausta_nyqvist_pelkkakuva29.1.-2.3.2013
Suomen Tukholman-instituutti

Audiovisuaalinen olohuone muuttaa Suomi-instituutin gallerian tilaksi, jossa uusi mediataide kohtaa huippumuotoilun. Näyttelyvieraat kutsutaan nauttimaan taiteesta suomalaisella nykydesignilla sisustetussa ympäristössä, joka voisi olla heidän kotinsa. Näyttelyssä kaksi kulttuurialan toimijaa, Taiteilijajärjestö MUU ry ja Suomen Tukholman-instituutti, tekevät yhteistyötä kolmen tunnetun suomalaisen muotoiluyrityksen, Artekin, Genelecin ja Marimekon kanssa.

Taiteilijat:
HK119 (Heidi Kilpeläinen), Timo Kokko, Petri Kuljuntausta & Klaus Nyqvist, Pekka Sassi, Juha Valkeapää & Kari Sivonen

Kuraattori: Timo Soppela
Näyttelykonsepti: Aino Kostiainen ja Timo Soppela
Tuotanto: MUU ry ja Suomen Tukholman-instituutti

Heidi Kilpeläinen, taiteilijanimeltään HK119, asuu ja työskentelee Lontoossa. Musiikkia, performanssia ja videota yhdistävä tee-se-itse pop-taiteilija julkaisee kolmannen albuminsa Imaginature maaliskuussa 2013. Näyttelyssä on esillä taiteilijan performatiivisia musiikkivideoita tulevalta levyltä. Vuonna 2005 Björk nimesi HK119:n suosikkiartistikseen.

Kuvanveistäjä Timo Kokon näyttelyteos on sarja pienoisveistoksia, jotka pohjautuvat vanhoihin venäläisiin rintakuviin, joista taiteilija on tehnyt yksilöllisen version ja päivittänyt nykypäivään. Timo Kokko kutsuu teoksiaan leluikseen ja taidetta mielikuvitukseen pohjautuvaksi materiaalien, muotojen ja rakenteiden leikiksi, jossa erilaiset ratkaisut ja yhdistelmät tuottavat ideoita uusiin taideteoksiin.

Petri Kuljuntausta on äänitaiteilija, säveltäjä, muusikko ja tutkija, joka sai Suomen valtion taidepalkinnon 2005. Yhdessä taiteilija Klaus Nyqvistin kanssa totutettu video- ja ääni-installaatio on Marimekon raitakuviosta innoituksensa saanut visuaalinen muunnos vinyylilevyn ääniraidasta.

Pekka Sassi tekee kokeellista ääni- ja videotaidetta. Hänen teoksensa Yksinäinen talo mäen päällä – Garage-ooppera on kertomus yksinäisestä miehestä, joka on sulkeutunut taloonsa suorittamaan salaista tehtävää. Teos oli aluksi kuunnelma, joka kehittyi musiikkikappaleiksi laulun ja musiikki-instrumenttien myötä. Sittemmin kappaleista hahmottui pop-levy, joka on julkaistu CD:llä.

Juha Valkeapää on ääni- ja performanssitaiteilija, joka on tullut tunnetuksi äänimuotokuvistaan. Näyttelyssä on esillä teos Vuosi. Yhdessä arkkitehti Kari Sivosen kanssa toteutettu installaatio sisältää äänimaiseman vuoden jokaiselle kuukaudelle. MUU ry osallistuu Tukholman Supermarket-taidemessuille helmikuussa, ja Juha Valkeapää esiintyy messuilla 14.–15.2.

Instituutin näyttelyn ja Supermarketiin osallistumisen lisäksi MUU ry järjestää seminaarin Wip:konsthall’ssa Tukholmassa 28.2. Aiheena seminaarissa on ääni- ja performanssitaiteen levitystoiminta ja MUUn tuottamat taiteen tietokannat.

Teosten lisäksi instituutin näyttelyssä on esillä julkaisuja: MUU FOR EARS on vuodesta 2009 ilmestynyt CD-kokoelmien sarja, ja näyttelyn kunniaksi julkaistaan sarjan kaikki kymmenen ensimmäistä CD:tä käsittävä kokoelma. MUU FOR EARS -sarjassa on julkaistu äänitaidetta ja uutta musiikkia 82 taiteilijalta 14 eri maasta.

Visuaalisen taiteen keskus FRAME on tukenut MUUn toimintaa.

Suomen Tukholman-instituutin galleria,
Snickarbacken 4 (vid Birger Jarlsgatan 35), Tukholma
Avoinna ti-to 12-18, pe-la 11-15
www.finlandsinstitutet.se
Facebook/Finlandsinstitutet
Twitter:@Finlandsinst

Yhteistyökumppanit: Artek, Genelec, Marimekko, Trio-Offset

yhteistyokumppanien_logot210113