Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » MUU Maanantai: Historiaa ja nykypäivää – uusien jäsentaiteilijoiden tapahtumailta & keskustelutilaisuus 3.12.2012 MUU galleria
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

MUU Maanantai: Historiaa ja nykypäivää – uusien jäsentaiteilijoiden tapahtumailta & keskustelutilaisuus 3.12.2012 MUU galleria

UUSI MUU 12 on avoimeen hakuun perustuva, kuratoitu 10 taiteilijan tai työryhmän yhteisnäyttely. Näyttelyyn osallistujat ovat MUU ry:n uusia jäsentaiteilijoita vuosilta 2011-12. Näyttelyn osana järjestettävä MUU Maanantai -ilta 3.12. esittelee performanssia sekä media- ja äänitaidetta.

Taiteilijat:
Nastja Säde Rönkkö: Touch, performanssi
Joonas Siren (aka Younghusband): Live Modular, improvisoitu ääniesitys
Yokotai: Yokotai-kokemus, videoinstallaatio ja live-ääniteos

Keskustelutilaisuus:
Suomalaisia kuvataiteilijoita Berliinissä. Tutkija Maritta Mellais, Kuvataiteen keskusarkisto, Valtion taidemuseo.

MUU Maanantai -illan ohjelmaa on myös keskustelutilaisuus, jonka aiheena on “Suomalaisia kuvataiteilijoita Berliinissä.” Berliini on kuvataiteilijoiden ulkomaankohde no 1 – millainen on Berliini kuvataiteen tekemisen paikkana nyt ja ennen? Silmäys Berliinin historiaan taidekaupunkina sekä viime syksyllä tehdyn dokumentointimatkan lyhyt esittely. Keskustelutilaisuutta vetää tutkija Maritta Mellais (Kuvataiteen keskusarkisto, Valtion taidemuseo).

NASTJA SÄDE RÖNKÖN performanssit käsittelevät ihmisyyden perusteita: läheisyyttä, seksuaalisuutta ja menetystä, sekä niiden rakennetta ja merkitystä. Touch on performanssi-installaatio, joka tutkii läheisyyttä kahden toisilleen vieraan ihmisen välillä. Teos pohtii missä menee henkilökohtaisen fyysisen ja psyykkisen tilan raja, ja mitä tapahtuu kun tämä raja ylitetään.

joonassiren164006Live Modular -ääniesityksessä YOUNGHUSBAND (alias kuva- ja äänitaiteilija JOONAS SIREN) käyttää äänilähteenä pelkästään analogimodulaarisyntetisaattoria. Modulaarisyntetisaattorit eroavat normaaleista syntetisaattoreista siinä, että ääntä muokataan fyysisesti; kytkemällä piuhoilla eri lailla ääntä muokkaavia moduleita yhteen. Live Modular -esityksen ideana on olla myös eräänlainen “tabula rasa”-tyylinen esitys. Siren alkaa rakentamaan ääntä puhtaalta pöydältä eli esitys alkaa ilman, että yhtäkään piuhaa on kytketty. Pikku hiljaa, eri valintoja tehden, Siren muokkaa ääntä kytkemällä erilaisia moduleita yhteen. Keskeinen osa modulien kanssa työskentelyä on se, ettei aina voi tietää mikä tulee olemaan lopputulos.

yokotai_kokemus2163934YOKOTAI on kolmen kuvataiteilijan – Kai Niemeläisen, Jaana Penttisen, Tiina Penttisen – vuonna 2005 perustama audiovisuaalinen ryhmä. Yokotai luo livenä ääniteoksen käyttämällä analogisia laitteita, kuten rumpukonetta, sampleria ja monotronia. Samanaikaisesti nähtävä videoinstallaatio rytmittää soittoa, jolloin kuva ja ääni rakentavat polyrytmisen kokonaisuuden.

Tapahtuma on osa MUU 25 Vuotta -juhlaohjelmaa. MUU ry, valtakunnallinen ja ammatillinen monitaidejärjestö, edustaa video- ja mediataidetta, ääni- ja performanssitaidetta, valo-, tila- ja ympäristötaidetta sekä uusia ilmaisualoja tutkivia taiteita. Syyskuussa 2012 tuli kuluneeksi 25 vuotta yhdistyksen perustamisesta, ja nykyään yhdistyksessä on 600 jäsentaiteilijaa. Juhlavuotena MUU ry:n on kunnia esitellä aktiivista, monitaiteista toimintaa ja osaamista nykytaiteen huipulta ja marginaalista sekä tulevaisuuden visioita.

MUU 25 Vuotta -ohjelmaa ovat tukeneet: Svenska Kulturfonden, Konstsamfundet

www.facebook.com/muugalleria