Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » AVOIN HAKU: PERFORMANCE VOYAGE 3
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

AVOIN HAKU: PERFORMANCE VOYAGE 3

Haku ääni- ja keholähtöisille videoperformansseille

• Taiteilijajärjestö MUU ry esittää avoimen kutsun taiteilijoille lähettää videoperformansseja kansainväliseen PERFORMANCE VOYAGE 3 -kokonaisuuteen.

• Hakemusten deadline 3.12.2012!

• Teoskokonaisuuden ensi-ilta Tukholmassa helmikuussa 2013. Sen jälkeen videokokoelma on esillä eri puolilla Eurooppaa vuoden 2013 aikana.

Ensimmäinen Performance Voyage (2011) oli kameralle esitettyjen performanssien kokoelma. Se julkaistiin osana MUUn järjestämää ja Turku 2011 -kulttuuripääkaupunkiohjelmaan kuuluvaa Performanssi 2011 -festivaalia. Toinen Performance Voyage (2012) oli kokoelma performanssiesitysten dokumentteja.

Nyt etsimme videoperformansseja, joissa äänellä ja kehollisuudella on merkittävä osuus.

Emme kuitenkaan etsi esim. suoria ääniesitysten taltiointeja, vaan teoksia, jotka tarkastelevat äänen ja kehon suhdetta performanssin keinoin.

Millaisen performanssin “äänekäs” keho voisi tuottaa kameralle? Miten ääni liikuttaa ja miten keho ilmentää ääntä? Millainen olisi kehollisuutta ilmentävä audiovisuaalinen performanssi kameralle?

Performance Voyage 3 -haussa painotetaan viimeaikaisia ja lyhyitä 1-5 min pituisia (max 10 min) videoteoksia. Otamme vastaan vain editoitua materiaalia – emme editoimatonta raakamateriaalia. Pyrkimys on esittää videokokonaisuus eri puolilla Europpaa vuoden 2013 aikana, ja ensi-ilta Tukholmassa helmikuussa 2013.

Videoiden enimmäinspituus on 10 minuuttia. Videoon tulee sisältyä asianmukaiset nimi- ja tekijätiedot: taiteilijan nimi, performanssin nimi, videon kesto sekä tarvittaessa tiedot myös siitä, missä, miten ja milloin videoitu performanssi on toteutettu. (Hakukaavake viestin lopussa)

Videoon voi liittää myös LYHYEN (englanninkielisen) selostustekstin. Sen tulisi olla enintään yhden ruudun kokoinen ja kestää 20–30 sekuntia heti alkutekstien jälkeen. Selostus ei ole välttämätön, mutta sen avulla voi auttaa yleisöä ymmärtämään teosta paremmin.

VIDEOFORMAATIT:

Digitaalisia videoformaatteja on nykyisin niin paljon, että tilanne saattaa tuntua sekavalta. Tavoitteenamme on paras mahdollinen videokuvan laatu, etenkin jos video on kuvattu HD-formaatissa.

Tässä muutama keskeinen vaatimus:

On ensiarvoisen tärkeää, että kaikki videot ovat PAL-formaatissa (25frame/sec)!

Jos alkuperäinen video on standardilaatuinen, suosittelemme sen lähettämistä mini DV -nauhalla. Videon voi myös muuntaa normaaliresoluutioiseksi AVI- tai Quicktime-tiedostoksi ja lähettää DVD-datalevyllä.

Videon voi myös lähettää normaalina DVD:nä, mutta koodauksen tulee olla korkealaatuinen, korkein bitrate dvd-levyllä 8 Mbps. DVD-levyllä tulee olla vain yksi video – älä siis lähetä useamman videon kokoelmaa.

Jos alkuperäinen video on kuvattu kuvasuhteella 16:9 (laajakuva), siitä tulee tehdä esitysvideo 16:9-kuvasuhdetta käyttäen – sitä ei siis tule konvertoida 4:3 (letterbox) -formaattiin.

Jos alkuperäinen video on kuvattu HD-teräväpiirtotekniikalla, suosittelemme videon muuttamista HD-tiedostoksi ja sen polttamista DVD-datalevylle. Vaihtoehtoisesti voi lähettää linkin, josta tiedoston voi ladata.

Erilaisia HD-videokoodekkeja on useita. Suosittelemme editoidun videon tallentamista MP4- tai H.264-koodekkia käyttäen. Tallenteessa kannattaa käyttää joko 1080p tai 720p resoluutiota sekä suhteellisen suurta signaalin siirtonopeutta. Suurella siirtonopeudella 10 minuutin videon tulisi mahtua 4 GB DVD-levylle.

Videon voi myös lähettää MUU ry:n ftp-palvelimelle ftp-ohjelmalla. FTP (File Transfer Protocol) tarkoittaa tiedostojen (videot, kuvat, audiot) lähettämistä tietylle palvelimelle erillisellä tiedostojen siirtoon tarkoitetulla ohjelmalla. Tällöin lähettäjän pitää tietää ftp-osoite ja mahdollinen salasana. FTP-siirto vaatii kiinteän nettiyhteyden. Mokkuloilla tiedostojen, varsinkin videotiedostojen, siirtäminen on hidasta ja vaivalloista. Ohjeet ftp-siirtoon saat pyytämällä MUUsta, email: muugalleria@muu.fi

Ennen videon lähettämistä sen toimimista kannattaa kokeilla VLC-ohjelmassa (www.videolan.org/vlc). Mikäli video näkyy VLC:llä, on hyvin todennäköistä, että se toimii myös meidän laitteistollamme.

HAKEMUKSEN TOIMITUS POSTITSE TAI SÄHKÖISESTI

LATAA TAI TULOSTA HAKUKAAVAKE TÄSTÄ

http://dl.dropbox.com/u/65545053/voyage3_haku2012.pdf

Lähetä täytetty hakemuskaavake, CV ja video postitse osoitteeseen
MUU ry / Performance Voyage 3
Lönnrotinkatu 33
00180 Helsinki
Finland

Hakemusten jättöaika päättyy 3.12.2012.

Hyväksytyt videoformaatit: DV/DVD. Lisäksi hyväksytään myös URL-linkki teokseen.

Voit tehdä hakemuksen siis myös vain sähköisesti, lähettämällä täytetyn HAKUKAAVAKKEEN sähköpostitse, osoitteeseen: muugalleria@muu.fi

Mukaan valituille taiteilijoille ilmoitetaan sähköpostitse viimeistään 17.12.2012.

Mukaan valittuja taiteilijoita pyydetään lähettämään fyysinen kopio videosta DVD-levyllä tai siirtämään se MUUn palvelimelle 31.12.2012 mennessä.

Jos haluat, että palautamme meille lähetetyn nauhan/levyn, liitä mukaan palautuskirjekuori postimerkkeineen. Älä lähetä nauha- tai levymasteria, emme vastaa mahdollisista vahingoista.

Lisätietoa: muugalleria@muu.fi