Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » AVOIN HAKU MUU RY:N UUSILLE JÄSENILLE!
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

AVOIN HAKU MUU RY:N UUSILLE JÄSENILLE!

Työnimi: UUSI MUU
– Yhteisnäyttely MUU galleriassa 23.11.-16.12.2012
– Tapahtumailta 3.12.2012

Näyttelyyn voivat hakea MUUhun vuonna 2011 ja 2012 hyväksytyt jäsentaiteilijat. Taiteilija- ja teosvalinnat näyttelyyn ja tapahtumaan
tekee näyttelytyöryhmä.

Näyttely on osa MUU 25 vuotta -juhlaohjelmaa.

DEADLINE HAKEMUKSILLE 21.10.2012

opencall_suomi101012.rtf

– – –

NÄYTTELYN KONSEPTI: MUU-TAIDE

MUU-aate 1987-2012
Neljännesvuosisata sitten, vuonna 1987, MUU ry:n perustaminen oli monessa mielessä poliittinen toimenpide. Tuohon aikaan nykytaiteen kentällä toimineet taiteilijat olivat huolissaan siitä, miten marginaalisemmat tai uudet taiteenalat kuten video-, ääni- ja performanssitaide tulivat edustetuiksi järjestelmässä. Yhdistyksen nimi “muu” tarkoitti apurahahakemuksen kohtaa “muu”, jonka anoja täytti siinä tapauksessa, että hänen työnsä ei sopinut hakemuslomakkeissa luokiteltuihin taidekategorioihin.

MUU ry:n historiaa käsittelevässä pro gradu -tutkielmassaan (v.2008) Heidi Romo esittää, että MUU ry loi omalla toiminnallaan puitteet nykytaiteelle sellaisena ilmiönä kuin nykytaide vielä tänäänkin Suomessa ymmärretään. Yhdistyksen perustamista perusteltiin mm. apurahajärjestelmän uudistamispyrkimyksillä, ja perustajajäsenet luonnehtivatkin MUU ry:tä “aatteelliseksi järjestöksi vailla yhteistä aatetta”.

Nyt, vuonna 2012, meneillään oleva TAIKE-uudistus uhkaa supistaa entisestään taidealakohtaisia taidetoimikuntia ja ajaa marginaalista nousseet tai aivan uudet taiteenalat takaisin reunoille. Nykytaiteen kentän tila tänä päivänä vertautuu siis MUU ry:n perustamisen aikaiseen asetelmaan huolestuttavalla tavalla, ja MUU-aatteelle on edelleen tarvetta.

– – –

MUU galleriassa järjestetään avoimeen hakuun perustuva yhteisnäyttely joulukuussa 2012 työotsikolla UUSI MUU. Näyttelyyn voivat hakea kaikki MUU ry:n uudet, vuosina 2011-12 hyväksytyt jäsenet. Käytössä ovat MUU gallerian ja MUU studion tilat. Alustavana näyttelysuunnitelmana on valita galleriaan noin 3-10 taiteilijan teoksia ja studioon videoteosten sarja usealta taiteilijalta, mutta lopullisesti näyttelyn sisältö muotoutuu tietenkin hakemuksien pohjalta. Näyttelyyn ja tapahtumailtaan voi tarjota videoteoksia, ääniteoksia, mediataidetta, valokuvia, maalauksia, piirustuksia, installaatioita, performanssia ym. Näyttelyteosten valinnasta ja esityspaikasta päättää näyttelytyöryhmä.

Ehdotatko teosta tapahtumailtaan? – toivomme ehdotuksia mm. performansseista ja ääniteoksista, sekä video- ja mediateoksista, jotka soveltuvat tapahtumanomaisesti esitettäviksi.

Toivomme näyttelyyn teoksia, jotka tekniikallaan tai sisällöllään heijastavat MUU:n alkuperäistä ajatusta marginaalisen taiteen ja perinteisiin kategorioihin sopimattomien tekijöiden yhteisenä nimittäjänä.

Haku päättyy 21.10.2012.

HAKEMUS

NIMI:
OSOITE:
PUHELINNUMERO:
SÄHKÖPOSTI:
WWW-OSOITE:
TEOSTIEDOT / Jokaisesta teoksesta:
Nimi:
Tekniikka:
Koko:
Vuosi:
Editio:
Hinta:
Tekniset/tilalliset ym tarpeet, lisätietoja:
Taiteilija on / ei ole (valitse) alv-rekisterissä.    Alv-tunnus:
Huom! Voit ehdottaa korkeintaan 6 kpl teoksia.

LÄHETÄ HAKEMUKSESI SÄHKÖPOSTITSE 21.10.2012 mennessä, osoitteeseen
muugalleria@muu.fi

LIITTEET

1. Teoskuvat jokaisesta ehdotetusta teoksesta, kuvan maksimikoko 1 Mb.
2. Max A4 pituinen teksti teoksista. Mieluiten sekä suomeksi että englanniksi.
3. Ansioluettelo. Mieluiten sekä suomeksi että englanniksi.
(Tekstitiedostot max. 1 MB; txt, doc, rtf)
4. Mahdollinen videoteos postitse tai URL-linkki.
Hyväksytyt videoformaatit:
-DV/DVCam ja DVD
-Full-HD videot tiedostoina joko Apple ProRess, Apple ProRess 422 tai H.264 -formaatissa.
Älä lähetä videotiedostoa sähköpostitse. HUOM! Älä lähetä alkuperäistä kasettia/levyä, sillä emme vastaa lähetysten katoamisesta tai vahingoittumisesta.

HAKEMUKSEN LIITTEEKSI PÄIVITÄ MYÖS PORTFOLIOSI!

Päivitä portfoliosi MUUn portfoliokirjastossa! Tai, jos siellä ei ole portfoliotasi, toimita sellainen! Tuo portfolio toimistoon normaalien aukioloaikojen puitteissa tai lähetä postitse hakupäivään mennessä.

Hyvä portfolio on A4-kokoinen muovikansio, jossa ansioluettelon ja artist statementin lisäksi löytyy noin 5-10 teoksen esittely kuvin ja tekstein. Hyvä portfolio on sekä suomen- että englanninkielinen. Muistathan että portfoliosi palvelee myös MUUssa vierailevia kuraattoreita ja muita asiakkaita.

NÄYTTELYEHDOISTA

Taiteilija vastaa oman teoksena valmistamisesta ja kuluista – teoksen tulee olla valmis esitettäväksi, ns. ripustusvalmis.

Näytteilleasettaja huolehtii taideteostensa riittävästä vakuuttamisesta, niin kuljetuksen, ripustuksen, näyttelyn kuin purun ajaksi. MUU ry ei vastaa teoksille näyttelyn aikana tapahtuneista vahingoista.

Näytteilleasettaja huolehtii teostensa kuljetuksesta näyttelytilaan sekä niiden poiskuljetuksesta viimeistään näyttelyn jälkeisenä maanantaina.

Myydyistä teoksista peritään 30 prosentin välitysprovisio teosten alv:tomasta hinnasta. Välitysprovisio tulee suorittaa myös niistä näyttelyn aikana ja 6 kuukauden aikana sen jälkeen tapahtuneista näyttelyn teostenmyynneistä, joissa MUU ry on toiminut välittäjänä tai näyttelyä on käytetty myynnin aikaansaamiseksi.

Galleria hoitaa näyttelyn tiedotuksen ja sen kulut, sekä järjestää avajaiset.

Näyttelytyöryhmä suunnittelee näyttelytilaan tulevan näyttelyn ripustuksen. Jokaisen taiteilijan kanssa tehdään erillinen näyttelysopimus jossa määritellään vastuut ripustustyöstä ja purusta.

Näyttelyyn ei ole osallistumismaksua.

Näyttelystä ei makseta näyttelykorvausta.

AIKATAULU

Hakuaika päättyy ma 21.10.2012.

Teosten valinta lokakuussa ja ilmoitus taiteilijoille lokakuun loppuun mennessä.

Teoksien toimitus galleriaan ma 19.11.2012 klo 10-17.

Pystytys 20.-21.11.

Avajaiset torstai 22.11. klo 17-19. > Toivomme että taiteilija pääsee itse paikan päälle avajaisiin.

Avoinna yleisölle 23.11.-16.12.2012.

Purku ma 17.12. Teokset täytyy noutaa maanantaina klo 10-17.

Tiedustelut: muugalleria@muu.fi

MUU galleria •  Lönnrotinkatu 33, 00180 Helsinki, Finland
+358 9 625 972  •  muugalleria@muu.fi  •
Avoinna ti-pe 12-17, la-su 12-16