Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » FITAX500 (FITAX FINLAND) 19.10.2012 MUU galleria
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

FITAX500 (FITAX FINLAND) 19.10.2012 MUU galleria

overviewTaiteilijoille, keräilijöille ja taiteen ystäville:
FITAX500 – taiteen vaihtotapahtuma taiteilijoiden ja keräilijöiden välillä

Tervetuloa osallistumaan FITAX500 -tapahtumaan MUU galleriassa 19.10.2012 klo 18-21!
– Info ja rekisteröityminen: http://www.tupajumi.com/muu/
– Liity myös Facebook-tapahtumaan: http://www.facebook.com/events/501278953215723/

Osana taiteilijajärjestö MUU ry:n 25-vuotisjuhlaohjelmaa Tupajumi Foundation (NL) ja Taiteilijajärjestö MUU ry ovat lyöttäytyneet yhteen järjestääkseen kymmenennen kansainvälisen FITAX -tapahtuman, joka tarjoaa vaihtoehtoisen tavan vaihtaa taidetta.

Tapahtuman tavoitteena on taideteosten suora vaihto keräilijöiden ja taiteilijoiden välillä, tai suoraan taiteilijoiden kesken ilman välittäjää tai rahaa. FITAX500 on erinomainen tilaisuus uudistaa taidekokoelmaa, aloittaa kokoelma tai vaihtaa taideteos. Olet toki tevetullut myös vain tutustumaan uusiin kinnostaviin teoksiin ja nauttimaan uudenlaisen tapahtuman tunnelmasta!

Tapahtumaan osallistuu 100 osallistujaa, sekä taiteilijoita että keräilijöitä, niin MUUn kutsumia kuin Tupajumin valitsemia. Tapahtumaan voi tuoda vaihdettavaksi kaksi taideteosta, jotka ovat arvoltaan noin 500 euroa kappale. Tapahtumaan ei ole osallistumismaksua.

AIKATAULU:

FITAX500 järjestetään MUU galleriassa perjantaina 19.10.2012, avoinna yleisölle klo 18-21.
klo 16 – 18: Tule ja ripusta teoksesi galleriaan.
klo 18 – 19: Teosten ennakkonäyttö taiteilijoille ja muille vieraille.
klo 19: FITAX500 -vaihtotapahtuma alkaa, ja jatkuu aina klo 21 saakka.

PAIKKA:
MUU galleria, Lönnrotinkatu 33, 00180 Helsinki,
+358-9-625 972, muugalleria@muu.fi

LISÄTIETOA JA REKISTERÖITYMISOHJEET TAPAHTUMAAN:
http://www.tupajumi.com/muu/

FITAX500 -tapahtuman toteutusta MUU galleriassa on tukenut Alankomaiden suurlähetystö.

FITAX500 on osa taiteilijajärjestö MUU ry:n 25-vuotisjuhlaohjelmaa.
http://www.facebook.com/events/227183444077312/

FITAX-konseptista:
Valuutta on toimiva kollektiivinen fantasia. Sen valta ja arvo hyväksytään yleismaailmallisesti siitä huolimatta, että sen nimellinen arvo on täysin epäsuhtainen sen todelliseen, fysikaaliseen arvoon nähden. Valuutta on ajan myötä saavuttanut pätevyyden – siitä on tullut tosi valhe – jolle koko talousjärjestelmämme on rakentunut.

Vaikka valuutta hyväksytään päteväksi maksun välineeksi, se edustaa pohjimmiltaan riskiä; siihen sisältyy epäonnistumisen mahdollisuus, jota yksikään, edes kaikkein oikeutetuin, autenttisuuden leima ei voi peittää. Rahaa luodaan, osakkeiden hinnat nousevat ja laskevat, valuutan arvo kasvaa ja äkkiä romahtaa. Loppujen lopuksi raha on vain paperia.

Valuutan harha ei ole mitenkään vieras taidemaailmassakaan, onhan taiteellakin oma hintalappunsa. Mutta mitä tapahtuisi, jos ostotapahtumasta poistettaisi raha kokonaan? FITAX on uusi, kokeellinen taidetapahtuma, jonka tarkoituksena on tutkia juuri tätä kysymystä.

Tapahtumassa taiteilijat, keräilijät ja muut taidemarkkinoiden toimijat tuovat teoksiaan näyttelytilaan. Ennakkokatselmuksessa he tapaavat ja valitsevat kukin omat suosikkiteoksensa. Myöhemmin samana iltana osallistujat yrittävät vaihtaa teoksia keskenään kaikille avoimessa vaihtotapahtumassa.

Kun vaihtoon ei liity rahaa, arvo muodostuu täysin subjektiiviseksi ja tekee näkyväksi suhteellisen arvon takana piilevän paljastavan totuuden.

FITAX tulee sanoista First International Tupajumi Art eXchange, ensimmäinen kansainvälinen Tupajumi-taiteenvaihtotapahtuma. Jokaisen FITAX-tapahtuman nimeen sisältyy arvo, joka tarkoittaa kyseisenä iltana osallistujien kesken vaihdettavien taideteosten yksittäisarvoa. MUU gallerian FITAX-tapahtuma on FITAX500, toisin sanoen tapahtumassa voi vaihtaa taideteoksia, joiden arvo on noin 500 euroa.

Tapahtumassa voi vaihtaa itse tekemiään tai omistamiaan taideteoksia.

FITAX on oivallinen tilaisuus uudistaa kokoelmaa, aloittaa uusi taidekokoelma tai vain vaihtaa taideteos toiseen.