Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » HEINI AHO: Ajatus nojaa toiseen 31.8. – 23.9.2012 MUU galleria
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

HEINI AHO: Ajatus nojaa toiseen 31.8. – 23.9.2012 MUU galleria

heiniahoEräs työvoimatoimiston virkailija, omalla alallaan työtön neurologi, kertoi ystävälleni aivoista ja aivoituksista. Useasti kuljetut aivoradat syvenevät samojen reaktioidemme toistuessa. Mitä syvemmälle näitä muistijälkiä uurrammekaan, sitä vaikeampaa on pääsy vähemmän kuljetuille poluille, saatikka sitten ihan ”villiin luontoon”.

Aivomielikuva auttoi itseäni aikoinaan pois unettomuudesta. Huomatessani jo illan pimetessä murehtivani tulevaa yötä, aloin puskea ajatuksiani skeptiseltä valtatieltä tuntemattomille kujille. Pikku hiljaa huomasin oloni keventyvän ja saatoin astua ihan pusikkoon asti.

Näyttelyssä Ajatus nojaa toiseen on esillä sekamateriaaliveistoksia ja videoinstallaatioita. Näyttelyn ajatukset eivät ole naulattuja tai ruuvattuja toisiinsa. Ne saattavat vavista tönäisystä tai kaatua kunnon iskusta.

Näyttely kertoo ihmisestä. Työt ovat ihmisen kaltaisia, ihmisen ystäviä, jonkinlaisia ystävällisiä muukalaisia. Ne lainaavat osia ihmisen elämästä, elimistä, fyysisestä koosta ja muodosta. Esillä on esimerkiksi keuhkollinen ilmaa ja sylillinen savea. Keinotekoiset teokset yrittävät eläytyä ihmisenä olemiseen kiinnittämällä huomiota hullunkurisiin ajatussolmuihin sekä elämän herkkyyteen.

Kuvataiteilija Heini Aho (s. 1979, Turku) on valmistunut  Turun Taideakatemian kuvanveiston linjalta vuonna 2003 ja työskennellyt siitä lähtien näyttelyjä rakentaen sekä residensseissä työskennellen. Hän aloitti taiteen maisterin opinnot Kuvataideakatemiassa vuonna 2009.

Viimeisen vuoden aikana Heini Ahon töitä on ollut esillä muun muassa Jakartan biennaalissa Indonesiassa, Flux Aura -ympäristötaidetapahtumassa Turussa, Kollaasi – Collage -näyttelyssä Hyvinkään taidemuseossa ja Performance  Voyage 2011 -festivaalikiertueella.

Heini Aho on työskennellyt viime aikoina tilallisten installaatioiden, videoiden ja performanssien parissa. Usein tilalliset teokset avautuvat eheiksi vain tietystä kuvakulmasta katsottuna. Kollaasinomainen työskentely näkyy usein materiaalin hajottamisena ja uudelleenkokoamisena.

http://www.heiniaho.com

KIITOS:
Taiteen keskustoimikunta
Paulon säätiö
Turun kaupungin kulttuurilautakunta

MUU GALLERIA FACEBOOKISSA:
http://www.facebook.com/muugalleria

MUU-YHTEISTYÖSSÄ:
Pro AV
Genelec