Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » MUU Maanantai: PRESENTAATIO JA KONSERTTI 27.08.2012 MUU galleria
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

MUU Maanantai: PRESENTAATIO JA KONSERTTI 27.08.2012 MUU galleria

circuit-bending-01MUU maanantai –
PRESENTAATIO JA KONSERTTI
Circuit bending/hacking
äänitaidekurssin tuloksia osa II sekä
Kacper Ziemianinin konsertti
MUU galleria 27.8.2012

MUU ry järjestää monipuolisen kolmiosaisen työpajan ääni-instrumentin rakentamisesta, äänittämisestä sekä äänen editoinnista valmiiksi teokseksi.

circuit-bending-02Työpajan toiseen osaan päästäessä osallistujat ovat rakentaneet instrumentteja olemassaolevista materiaaleista kuten vanhoista kosketinsoittimista, walkmaneista, radioista tai efektilaitteista lisäämällä niihin uusia ominaisuuksia. Toinen osa järjestettiin Espoon taide- ja tietotekniikkakeskus Cartesin tiloissa.

circuit-bending-03

Instrumenttien rakentamisessa on käytetty circuit bending ja hacking -työtapoja. Kurssilla kerrottiin circuit bendingin historiasta, turvatoimista, perusvälineistä ja komponenteista sekä alan perusteista ja ajattelusta. Osallistujat opettelivat perustekniikoita kuten juottamista ja yleismittarin käyttöä.
Aluksi harjoiteltiin johtojen juottamista kytkimeen, valoherkkään vastukseen ja potentiometriin sekä mittarin käyttöä juotoksen toimivuuden tarkistamiseksi. Seuraavaksi avattiin mukana tuotuja elektroniikkaleluja, etsittiin niistä sopivat piirit ja ryhdyttiin keksimään uusia kytkentöjä ja ääniä.

Tilaisuudessa töitään esittelevät taiteilijat Tommi Matikka, Aleksi Myllykoski, Seppo Renvall ja Tomas De Rita.

Tervetuloa tutustumaan tuloksiin ja kuuntelemaan instrumentteja livenä MUU maanantaina!

kacper_ziemianinKACPER ZIEMIANININ KONSERTTI

Presentaation jälkeen kurssin vetäjä Kaper Ziemianin esittää 20 minuutin konsertin käyttäen itserakentamiaan instrumentteja ja modattuja leluja: Konsertissa improvisoin rakentamillani instrumenteilla. Esityksessä korostuvat äänten tekstuuri ja monimuotoisuus, eivät niinkään melodia tai rytmi. Joskus hämmästyn tuloksia itsekin, koska kaikessa tässä on mukana hieman sattumaa, ja lopputulos voi olla hauska ja pelottava samaan aikaan.

Kacper Ziemianinilla, syntynyt 1982, on takanaan klassisen musiikin koulutus ja seikkailuja äänen parissa aina black metallista ja elektronisesta musiikista ambientiin ja noiseen. Nykyään Ziemianin keskittyy instrumenttien rakentamiseen ja olemassaolevien soittimien muunteluun. Hän on myös kiinnostunut audiovisuaalisesta installaatiosta, äänisuunnittelusta ja interaktiivisuudesta. Live-performansseissa hän improvisoi itsetehdyillä instrumenteilla ja luo reaaliaikaista elektronimusiikkia, jossa pääosaa näyttelee tekstuuri.

Kacper Ziemianin (Puola/UK) on taiteilijajärjestö MUU ry:n residenssitaiteilija elokuun ajan. Residenssi on toteutettu yhteistyössä Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön kanssa. Kacper Ziemianinin näyttely, AROUND THE CLOCK (Kellon ympäri) – monikanavainen ääni-installaatio, on avoinna Äänigalleria Akusmatassa 31.8. saakka.

http://www.ziemianin.net