Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » WHAT A MESS! -TAIDEMESSUT, FREDRIKSTAD, NORJA 24. – 26.8.2012
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

WHAT A MESS! -TAIDEMESSUT, FREDRIKSTAD, NORJA 24. – 26.8.2012

worldchampionsKolme suomalaista taiteiljajärjestögalleriaa on kutsuttu osallistumaan uusille pohjoismaisille taidemessuille Norjaan

Carl Sebastian Lindberg: World Champions, video, 2012.

What A Mess! on uusi pohjoismainen taiteilijavetoinen messutapahtuma, jonka järjestää Østfold kunstnersenter ØKS. Tapahtumapaikka on uusi taidehalli tunnin ajomatkan päässä Oslosta, Fredrikstadissa, Hydrogenfabrikken Kunsthall. Tapahtumaan on kutsuttu 30 pohjoismaista taiteilijajärjestöä ja galleriaa. Messut ovat Hydrogenfabrikken Kunsthallin avajaistapahtuma.

Kutsu suomalaisgallerioille osallistua tapahtumaan on tulosta järjestögallerioiden pitkäjänteisestä kansainvälisestä verkostoitumistyöstä, esimerkiksi monivuotisesta osallistumisesta Supermarket-messuille Tukholmassa, joista on muodostunut menestys. Taiteilijavetoisten gallerioiden kansainvälinen verkostoituminen ja yhteistyö on vahvassa nousussa, ja tapahtuman tarkoitus on tarjota taiteilijoille ja taiteilijayhteisöjen ylläpitämille gallerioille mahdollisuus solmia pohjoismaisia kontakteja sekä esitellä gallerioiden taiteilijoiden teoksia.

Suomesta tapahtumaan kutsutut galleriat ovat:

GalleriaKONE, Hämeenlinna
Galleria Rajatila, Tampere
MUU galleria, Helsinki

WHAT A MESS! -taidemessut ovat avoinna 24.-26.8.2012 osoitteessa:
HYDROGENFABRIKKEN KUNSTHALL, Øraveien 2, Fredrikstad, Norja
Aukioloajat: pe 18-21, la-su 12-17
Sisäänpääsy: 50 Kr
http://hydrogenfabrikken.no

Suomalaisgallerioiden osallistumista tapahtumaan ovat tukeneet:
FRAME-säätiö
Pohjoismainen kulttuuripiste
Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto
Suomalais-norjalainen kulttuuri-instituutti
Taiteen keskustoimikunta

Facebook:
MUU galleria, http://www.facebook.com/events/391301020936372
What A Mess! Art Fair, http://www.facebook.com/events/437096959661966

MUU GALLERIAN OSASTO MESSUILLA:

MUU tuo messuosastollaan esiin moni-ilmeisesti kuvataiteen uusia muotoja, performanssitaidetta, ääni- ja videotaidetta. Esillä on näiden lisäksi myös CD-, DVD- ja kirjajulkaisuja.

Vuoden 2009 syksyllä alkanut MUUn äänitaiteen kokoelmalevyjen sarja MUU FOR EARS on ehtinyt jo yhdeksänteen osaansa, joka on suomalais-norjalainen kokoelma äänitaidetta ja uutta musiikkia. CD:llä on mukana kahdeksan taiteilijaa. MUU FOR EARS 9 -kokoelman taiteilijat ovat: Child Of Klang, Hemmelig Tempo, Trond Lossius ja Marieke Verbiesen Norjasta, sekä Mikko Maasalo, Aleksi Myllykoski, Antti Nykyri ja Joonas Siren Suomesta.

PERFORMANCE VOYAGE II on performanssidokumenttivideoiden kokoelma, jossa on teoksia kymmeneltä taiteilijalta/taiteilijaryhmältä kuudesta eri Euroopan maasta sekä Australiasta ja Kanadasta. MUUn tuottama Performance Voyage II sai ensi-iltansa Turussa toukokuussa 2012. Performance Voyage II –kokoelman taiteilijat ovat: Alfonso Arzapalo (Kanada), Sarah Fortais (Iso-Britannia), Adam Gruba (Puola), Kim Dotty Hachmann (Saksa), Helinä Hukkataival & HSS-ryhmä  (Suomi), katze und krieg (Saksa), Miguel Angel Melgares (Espanja), Lala Nomada (Saksa), Scott Sandwich (Australia) ja Malin Ståhl (Ruotsi).

Yleisöllä on myös mahdollisuus tutustua MUUn vuonna 2011 julkaisemaan Performanssipankkiin, joka  on jatkuvasti kasvava kotimaisen performanssitaiteen tietokanta.

MUU gallerian kevätkauden näyttelyohjelmasta on poimittu videoteoksia seuraavilta taiteilijoilta: Gun Holmström & Petra Martinez, Juhani Koivumäki, Johanna Lecklin, Carl Sebastian Lindberg, Juha Mäki-Jussila ja Minna Suoniemi.