Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » Äänigalleria Akusmata: Kacper Ziemianin AROUND THE CLOCK (Kellon ympäri) – monikanavainen ääni-installaatio 18.8.-31.8.2012
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

Äänigalleria Akusmata: Kacper Ziemianin AROUND THE CLOCK (Kellon ympäri) – monikanavainen ääni-installaatio 18.8.-31.8.2012


Äänigalleria Akusmata ja Taiteilijajärjestö MUU ry yhteistyössä esittävät:

Kacper Ziemianin AROUND THE CLOCK (Kellon ympäri) – monikanavainen ääni-installaation Äänigalleria Akusmatassa


Kuva: Kacper Ziemianin, Espoo, 12.8.2012. Valokuvaaja: Alli Savolainen.

Arjen rutiineissa tavanomaiset äänet ympärillämme jäävät usein vailla huomiota. Olimmepa keskellä kaupunkiliikennettä tai puiston rauhassa niin aina ympärillämme on akustinen tila, jonka useimmiten suodatamme pois tajunnastamme.

Kuitenkin, jos äänitämme nämä äänimaisemat ja kuuntelemme niitä jokapäiväisestä ympäristöstään irrallisina, kuulemme ne uudella, akusmaattisella tavalla ja huomaamme kuinka äänet voivat viedä meidät toiseen paikkaan, aikaan ja muistoihin.

Kacper Ziemianinin installaatio pohjautuu ääniin joita hän on tallentanut residenssinsä aikana Helsingistä ja Espoosta. Äänet kertovat yöstä ja päivästä eri kellonaikoina. Liikkumalla Äänigalleria Akusmatassa olevan kellon ympärillä kävijä käynnistää ääniprosesseja jotka liittyvät tiettyyn kellonaikaan. Liikkeellään kävijä muokkaa oman matkansa läpi ajan ja äänimaisemien.

Kacper Ziemianin (Puola/UK) on taiteilijajärjestö MUU ry:n residenssitaiteilija elokuun ajan. Residenssi on toteutettu yhteistyössä Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön kanssa. Äänigalleria Akusmatan näyttelyn lisäksi Ziemianin on opettajana MUUn äänitaiteen työpajassa, joka järjestetään yhteistyössä Cartesin kanssa.

YHTEISTYÖSSÄ:
Äänigalleria Akusmata http://akusmata.com/
Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiö http://www.ateljeesaatio.fi/
Cartes http://cartes-art.fi/

Kacper Ziemianin bio

Kacper Ziemianinilla, syntynyt 1982, on takanaan klassisen musiikin koulutus ja seikkailuja äänen parissa aina black metallista ja elektronisesta musiikista ambientiin ja noiseen. Valmistuttuaan kotikaupunkinsa Krakovan Jagellon yliopistosta hän muutti Lontooseen, missä hän opiskeli äänitaidetta (BA) Middlesexin yliopistossa, josta valmistui vuonna 2010. Hän opiskeli samaan aikaan myös Krakovan musiikkiakatemiassa Marek Choloniewskin johdolla, STEIM-studiossa Amsterdamissa sekä Berliinin taideyliopistossa.

Nykyään Ziemianin keskittyy instrumenttien rakentamiseen ja olemassaolevien soittimien muunteluun. Hän on myös kiinnostunut audiovisuaalisesta installaatiosta, äänisuunnittelusta ja interaktiivisuudesta. Live-performansseissa hän improvisoi itsetehdyillä instrumenteilla ja luo reaaliaikaista elektronimusiikkia, jossa pääosaa näyttelee tekstuuri.

Ziemianin on tehnyt audiovisuaalisia installaatioita ja interaktiivisia teoksia sekä äänisuunnittelua lyhytelokuviin ja teatterille. Lisäksi hän on tehnyt teoksia Resonance FM:lle, Lontoon parhaalle taideradioasemalle, jossa hänen Polish Deli -ohjelmansa esittelee puolalaista indie-musiikkia. Hän on esiintynyt ja esittänyt teoksiaan Irlannissa, Britanniassa, Suomessa, Saksassa ja Puolassa.

http://www.ziemianin.net/

Tykkää tapahtumasta Facebookissa!
Akusmata: http://www.facebook.com/pages/Akusmata/306142519433478
MUU galleria: http://www.facebook.com/muugalleria