Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » 27.11.-20.12.2009 Pasi Autio
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

27.11.-20.12.2009 Pasi Autio

MUU galleria
autioheader3

Hetket, joissa arkeen kätkeytyvä ihmeellisyys näyttäytyy, joissa yksinkertaisilta näyttävät asiat paljastavat monimutkaisen luonteensa ja joissa avautuu näkymä johonkin laajempaan kokonaisuuteen, ovat olleet lähtökohtia uusille videoteoksilleni.

autio_rukoussmall
Rukous, 2009, esiintyjä: Linda Granlund

Teosteni keskeisessä roolissa on puheen ja laulun kautta ilmaistu kieli. Siinä tavallisen kommunikoinnin ja ajatusten jakamisen lisäksi minua on kiinnostanut se, kuinka kielen kautta liitymme yhteisöön, ja yleisemmällä tasolla inhimillisyyden piiriin.

Olen tutkinut mitä ajatusten tai pelkkien esineidenkin nimien ääneen sanomisessa tapahtuu, ja miten lauletut ja ääneen lausutut sanat kuvissa näkyvistä asioista antavat uuden merkityksen tutulle näkymälle. Kiehtovaa on ollut myös se, miten laulu ja puhe samanaikaisesti esitettyinä muodostavat kokonaisuuden, ollen silti esitystapojensa erilaisuudeen vuoksi kuin omilla tasoillaan.

Olen pyrkinyt kiteyttämään ajatuksiani yksinkertaisia ja pelkistettyjä tilanteita sisältävissä lyhytkestoisissa teoksissani. Toivoen niiden kuitenkin toimivan tuon näyttelyn nimen, Hetken avaruuden, logiikan mukaisesti.

Näyttelyä ovat tukeneet:

Svenska Kulturfonden
Visek
Taiteen keskustoimikunta