Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » 30.10.-22.11.2009 Heta Kuchka
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

30.10.-22.11.2009 Heta Kuchka

MUU galleria

kuchkaheader
Olen taas alkanut piirtää. Kaipaan vapautumista työskentelyyni. Innostun kovasti, kun ystäväni Joyce suostuu ottamaan minut mukaansa dementiaosastolla vetämäänsä yhteislaulutilaisuuteen. Keskityn jäljentämään minulle vieraiden kasvojen loputtomia ilojen ja surujen reittejä. Uurteet kertovat menneestä, jäljellä on vain ilmeettömiä kasvoja.

“Meidänkin äiti soitti joskus pianoa, ei kovin hyvin tosin, mutta lauloimme me silti” kuiskaa pieni, lettipäinen nainen silmät tuikkien. Pysähdyn. En ole koskaan kokenut mitään vastaavaa. Tuo hento olento kärrättiin huoneeseen epätietoisena siitä kuka hän on ja missä hän on. Nyt, tutun laulun ajan, hän on oma itsensä. Hän tarttuu ilmassa leijuviin laulun sanoihin hymyillen leveästi ystäväni säestäessä ryhmää pianolla. Vaikka liikkuminen on vaikeaa, tanssia voi keinuttamalla olkapäitä ja ojentelemalla hitaasti sormia. Osallistun säännöllisesti vanhainkodin rumpuryhmän harjoituksiin. Tutustun kirjavaan joukkoon: kiukkuiseen Mrs. Greeniin Harlemista, nykyäänkin diivaan Broadway –tanssijaan, Roseen, sekä Mr. Walkeriin ja hänen avustajaansa.

Kuolemasta on tullut tabu, koska se on nykyään poissa silmistä, laitoksissa. Olen pohtinut viime vuosina paljon kuolemaa ja nykyajalle ominaista yksinäisyyttä. Halusin kunnioittaa erityisesti niitä vanhuksia, jotka asuvat poissa kotoa. Heitä ei enää huomioida osana yhteiskuntaa. Näin syntyi muotokuvasarja Ghosts.

Myös valokaappiteoksissani tutkin eristyneisyyden ja erilaisten pelkojen teemaa. Pimeys muuttaa turvallisen ympäristön uhkaavaksi.

Sitävastoin päivisin vanhat ukot vierailevat toistensa kuistella. Nuoruuden kalajutut ovat vaihtuneet mittelöön sairauksista ja päivittäisten lääkeannosten suuruudesta. (Every Day Is A Bonus)

They Were All Wonderful –videon Anna haaveilee jälleennäkemisen hetkestä sateenkaarisillalla, jonka hän kuoltuaan ylittää yhdessä parinkymmenen edesmenneen kissansa kanssa.

Kiitos:
Frame
Taiteen keskustoimikunta
Location One

MUU-yhteistyössä:
Pro AV
Genelec