Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » AVOIN HAKU: PERFORMANCE VOYAGE 2
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

AVOIN HAKU: PERFORMANCE VOYAGE 2


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Tuotanto: Taiteilijajärjestö MUU ry

Taiteilijajärjestö MUU ry julkaisee avoimen haun kaikille taiteilijoille lähettää performanssiesitysten videotaltiointeja kansainväliseen PERFORMANCE VOYAGE 2 -kokonaisuuteen. Videokokonaisuus on osa New Performance -festivaalia.

Ensimmäinen Performance Voyage -tapahtuma oli vuonna 2011 osana MUU:n järjestämää Performanssi 2011 -festivaalia, joka oli Turku 2011 -kulttuuripääkaupunkivuoden virallisessa ohjelmassa. Turun lisäksi ensimmäinen videovalikoima nähtiin myös Helsingissä, Hampurissa, Riiassa, Tallinnassa ja Tromssassa.

(Performance Voyage 2011: http://performanssi2011.com/events/performance-voyage)

New Performance -festivaali järjestetään Turussa 4.–5.5.2012. Festivaali pyrkii haastamaan performanssitaiteen usein kapeaa määritelmää tarkastelemalla kaikkea, mitä kokeellisen performanssitaiteen alalla tapahtuu todella eri puolilla maailmaa. Festivaalin keskiössä ovat olemassaolevia raja-aitoja ylittävät teokset – teosten tausta on usein monialainen ja -taiteinen, mutta ne säilyvät silti kokeellisina ja haastavina. Tässä hengessä esitämme avoimen kutsun lähettää teoksia festivaaleille. New Performance -festivaalin tuottaa Varsinais-Suomen näyttämö- ja esitystaiteen yhteenliittymä Framil ry.

Huom! Etsimme nimenomaan performanssitaide-esitysten videotaltiointeja, emme niinkään videotaidetta tai erityisesti videolle tehtyjä performansseja. Otamme vastaan vain editoitua materiaalia – emme editoimatonta raakamateriaalia.

Videoiden ENIMMÄISPITUUS on 10 minuuttia. Videoon tulee sisältyä asianmukaiset nimi- ja tekijätiedot. Nimitietojen tulee sisältää tiedot siitä, missä ja miten alkuperäinen performanssiesitys toteutettiin, taiteilijan nimi, performanssin nimi, jne.

Videoon voi liittää myös LYHYEN selostustekstin (englanninkielinen) alkuperäisestä performanssista (esim. esityksen pituus, mahdollinen paikkasidonnaisuus, tms.) Selostustekstin tulisi olla enintään yhden ruudun kokoinen ja kestää 20–30 sekuntia heti alkutekstien jälkeen. Selostus ei ole välttämätön, mutta sen avulla voi auttaa yleisöä ymmärtämään esitystä paremmin.

VIDEOFORMAATIT:

Digitaalisia videoformaatteja on nykyisin niin paljon, että tilanne saattaa tuntua sekavalta. Tavoitteenamme on paras mahdollinen videokuvan laatu, etenkin jos video on kuvattu HD-formaatissa.

Tässä muutama keskeinen vaatimus:
On ensiarvoisen tärkeää, että kaikki videot ovat PAL-formaatissa (25 frame/sec)!

Jos alkuperäinen video on standardilaatuinen, suosittelemme sen lähettämistä mini DV -nauhalla. Videon voi myös muuntaa normaaliresoluutioiseksi AVI- tai Quicktime-tiedostoksi ja lähettää DVD-datalevyllä.

Videon voi myös lähettää normaalina DVD:nä, mutta koodauksen tulee olla korkealaatuinen, korkein bitrate dvd-levyllä 8 Mbps. DVD-levyllä tulee olla vain yksi video – älä siis lähetä useamman videon kokoelmaa.

Jos alkuperäinen video on kuvattu kuvasuhteella 16:9 (laajakuva), siitä tulee tehdä esitysvideo 16:9-kuvasuhdetta käyttäen – sitä ei siis tule konvertoida 4:3 (letterbox) -formaattiin.

Jos alkuperäinen video on kuvattu HD-teräväpiirtotekniikalla, suosittelemme videon muuttamista HD-tiedostoksi ja sen polttamista DVD-datalevylle. Vaihtoehtoisesti voi lähettää linkin, josta tiedoston voi ladata.

Erilaisia HD-videokoodekkeja on useita. Suosittelemme editoidun videon tallentamista MP4- tai H.264-koodekkia käyttäen. Tallenteessa kannattaa käyttää joko 1080p tai 720p resoluutiota sekä suhteellisen suurta signaalin siirtonopeutta. Suurella siirtonopeudella 10 minuutin videon tulisi mahtua 4 GB DVD-levylle.

Ennen videon lähettämistä sen toimimista kannattaa kokeilla VLC-ohjelmassa (http://www.videolan.org/vlc). Mikäli video näkyy VLC:llä, on hyvin todennäköistä, että se toimii myös meidän laitteistollamme.

HAKEMUSTEN TOIMITUS:

Lähetä täytetty hakemuskaavake, CV ja video postitse osoitteeseen:
MUU ry / Performance Voyage 2
Lönnrotinkatu 33
00180 Helsinki
Finland

Hakemusten jättöaika päättyy 31.3.2012.

Hakemus: voyage2_avoinhaku.rtf

( Klikkaa hiiren oikealla painikkeella (Mac: pidä ctrl pohjassa ja klikkaa) ladataksesi tiedoston koneellesi. )

Hyväksytyt videoformaatit: DV/DVD.

Lisäksi hyväksytään myös URL-linkki teokseen.
Voit tehdä hakemuksen siis myös vain sähköisesti, lähettämällä täytetyn HAKUKAAVAKKEEN sähköpostitse, osoitteeseen muugalleria@muu.fi

Mukaan valittuja taiteilijoita pyydetään lähettämään fyysinen kopio videosta DVD-levyllä 20.4.2012 mennessä.

Jos haluat, että palautamme meille lähetetyn nauhan/levyn, liitä mukaanpalautuskirjekuori postimerkkeineen.Älä lähetä nauha- tai levymasteria, emme vastaa mahdollisista vahingoista.

Mukaan valituille taiteilijoille ilmoitetaan sähköpostitse viimeistään
15.4.2012.

Lisätietoa:
muugalleria@muu.fi
+358 (0)9 625 972
http://www.muu.fi