Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » JUHANI KOIVUMÄKI “Rinnakkaistodellisuus” 13.1.-5.2.2012 MUU galleria
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

JUHANI KOIVUMÄKI “Rinnakkaistodellisuus” 13.1.-5.2.2012 MUU galleria

koivumaki_rinnakkaistodellisuus

Rinnakkaistodellisuus-näyttely esittää tilanteita, joissa yksilö on passiivisesti ottanut vastaan ja omaksunut yhteiskunnan etujen mukaiset päämäärät ja arvot.

Näyttely läpivalaisee arvoja, joita kulttuuriteollisuus ja vallalla olevat tahot yksilöille suoltavat.Vallitsevan tiedon aiheuttamat rajoitukset ihmisen tietoisuudelle ja niistä aiheutuvat seuraukset tulevat esitellyiksi.

Näyttelykokonaisuus keskittyy välineellistetyn järjen aiheuttamaan kuiluun suhteessa luontoon sisällämme ja ulkopuolellamme. Rinnakkaistodellisuus-näyttely käsittelee ihmisolennon kuvaa itsestään rinnastaen tämän minäkuvan seuraukset muun luomakunnan olemassaoloon. Taidekontekstissa esille tuotuna ja yhteen asetettuna teokset esittelevät arvomaailmamme seurauksia yksilön valinnanmahdollisuuksiin ja hyvinvointiin.

Rinnakkaistodellisuus-näyttely on osa kolmen näyttelyn kokonaisuutta (Perisynti, Rinnakkaistodellisuus ja Yli-ihminen), joka läpivalaisee yhteiskunnan ja yksilön välisten eturistiriitojen aiheuttamia ongelmia. Rinnakkaistodellisuus-näyttely keskittyy välineellistetyn elämänkuvan seurauksiin. www.ihmisyys.fi -sivusto esittelee projektia siten, että kaikki kolme näyttelyä ovat samassa paikassa.

koivumaki_tietoinen

“Tietoinen”-teos on osa Rinnakkaistodellisuus-kokonaisuutta.

Teos on ollut esillä myös itsenäisenä lyhytdokumenttina 2011 vuoden aikana mm. Helsingin lyhytelokuvafestivaaleilla, Cartes Flux Mediataidefestivaaleilla ja Taidehallin Nuoret-näyttelyssä.

“Tietoinen” on valittu Suomen elokuvateattereita kiertävään Kettukilpailu-sarjaan.

Teoksessa on yksinkertainen konsepti, jossa noin 14-vuotiailta nuorilta kysytään kaksi kysymystä: “Mitä susta tulee isona?” ja “Mitä sen jälkeen?”.

Nuoret eivät tienneet kysymyksiä ennalta, mutta vanhempien allekirjoitettu lupa oli silti pakollista osallistumiseen.

Elokuvassa on nähtävissä kuinka koulutusjärjestelmä, vanhempien tahto ja massamedian vaikutus säätelevät nuorten mielikuvia tulevaisuudestaan.

koivumaki_alkujaloppu

Muut Rinnakkaistodellisuus-näyttelyn teokset (“Usko”, “Alku ja Loppu”, Rinnakkaistodellisuus”) on tarkoitettu keskustelemaan keskenään samassa näyttelytilassa, näin antamaan laajempia näkökulmia ja tunteita välineellistetyn elämänkuvan seurauksista.


Juhani Koivumäki on syntynyt Hämeenlinnassa vuonna 1981 ja asuu Helsingissä. Vuonna 2002 hänellä oli ensimmäinen yksityisnäyttely tullessaan palkituksi Hämeen vuoden nuoreksi taiteilijaksi. Vuonna 2008 hän valmistui kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta. Takana on viisi yksityisnäyttelyä, lukuisia ryhmänäyttelyitä ja lyhytelokuvafestivaalinäytöksiä sekä Suomessa, että ulkomailla. Lisäksi hän on ollut avustavana kuraattorina esittelemässä omaa ja muiden suomalaisten taiteilijoiden työtä mediataidefestivaaleilla.

Hän toteuttaa audiovisuaalisia työpajoja lasten ja nuorten kanssa sekä Suomessa että ulkomailla (Hämeenlinna, Berlin, Phnom Penh). Juhani tekee
myös epäkaupallisia musiikkivideoita ja vastaa näytelmien visuaalisista osuuksista.  Juhanin töiden mediat vaihtelevat perinteisestä elokuvallisesta
kerronnasta, kokeelliseen elokuvaan, videotaiteeseen, valokuvaan ja installaatioon. Aihemaailma pitää sisällään universaalit kipupisteet ja
henkisen kehittymisen sekä yksilön ja yhteiskunnan väliset eturistiriidat.

http://www.ihmisyys.fi

MUU GALLERIA FACEBOOKISSA:
http://www.facebook.com/pages/00180-Helsinki-Finland/MUU-galleria-Helsinki-Finland/204644579563?v=wall

MUU-YHTEISTYÖSSÄ:
Pro AV
Genelec