Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » MUU VIDEO 2011 25.11.-18.12.2011 MUU studio
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

MUU VIDEO 2011 25.11.-18.12.2011 MUU studio

muuvideo2011

MUU VIDEO 2011 on seitsemän videoteoksen kokoelma teemasta “maisema” – kesäisestä metsätiestä pilvenpiirtäjien kaupunkiin ja avaruudelliseen maisemaan.

Kokoelma on esillä MUU studion joulunäyttelynä, ja myös myynnissä DVD:nä kotikäyttöön (hinta yksityisasiakkaille 15 €). Videokokoelman kokonaiskesto 21 min.

MUU studion joulunäyttelyn yhteydessä on esillä ja myynnissä myös muita DVD-levyjä, äänitaidetta ja uutta musiikkia CD-levyillä, sekä taidekirjoja ja uusia taidesarjakuvajulkaisuja.

MUU VIDEO 2011 on ensimmäinen osa ART FAIR SUOMI CHRISTMAS SPECIAL 2011 -tapahtumaa, joka toteutetaan yhteistyössä Valokuvagalleria Hippolyten kanssa. Tapahtuman toinen osa järjestetään Hippolyte Studiossa 2.12. alkaen. Hippolytessä on esillä ja myynnissä valokuvateoksia ja -kirjoja.

http://www.facebook.com/ArtFairSuomi

MUU VIDEO 2011, taiteilijat ja teokset:

Gun Holmström: CANAL GLITCH, kesto 3:58, 2011. Musiikki: John Blue
Canal glitch käsittelee kaupunkisuunnittelun estetiikkaa luoden haltioituneita katseita kohti virheellisten datatiedostojen kauneutta. Datatietoja käsitellessä Helsingin uudella merenranta-alueella sijaitseva Uutelan kanava muuttui pikselirunoudeksi. Lopputulos on liikkuva versio Claude Monet’n lum-memaalauksista.

JUHA VAN INGEN: GALACTICA, kesto 0:55, 2011.
(hyperlooppi = useita kertoja sekunnissa toistuva videolooppi)
Galacticassa on kolme kuvaa öisen hangen pinnasta muokattuna hyperloopiksi eli äärimmäisen ly-hyeksi videoksi, joka toistuu useita kertoja sekunnissa. Loopin jatkuessa hangen pinta alkaa katso-jan silmissä muistuttaa avaruudellista maisemaa.

RITA JOKIRANTA: ALL MY TEARS, kesto 2:20, 2008.
Rajua sadetta ikkunaa päin, taustalla näkyvät puiden liikkeet myrskyssä. Video voidaan tulkita luonnonvoimien dokumentoinniksi, joka muistuttaa meitä viime vuosien hirmumyrskyjen aiheuttamista katastrofeista ja ilmastomuutoksesta, mutta se voi myös olla runollinen ja empaattinen muistikuva näiden tapahtumien uhrien muistelemiseksi – sadepisarat valuvat kyynelinä katsojan silmissä. Kuvassa on myös jotakin määrittelemätöntä maalauksellisuutta.

MIKKO KUORINKI: KESÄPARAATI, kesto 2:41, 2010.
Näemme tyhjän, kesäisen metsätien. Alkaa kuulua voimistuvia lyömäsoitinten paukahduksia. Rumpua paukuttava nainen ja symbaaleja yhteen lyövä mies marssivat tietä pitkin kohti kameraa ja sen ohi.

SARI PALOSAARI: MINIMAL ROMANTIC, kesto 3:35, 2011.
Lasikuutio työntyy pilvenpiirtäjän seinästä ulos korkealla kaupunkimaiseman yllä. Sen sisällä olevat ihmiset katselevat kaukaista horisonttia. Kuutio nousee hitaasti ylöspäin. Häilyvä ääni seuraa nousevaa liikettä. Se yltyy yltymistään ennen kuin napsahtaa poikki juuri samalla hetkellä, kun kuutio on saavuttanut akselilla korkeimman pisteensä. Äkkinäisen äänen katkeamisen jälkeen voi vielä jonkin aikaa kuvitella kuulevansa sen kaiun. Alkaa vapaa pudotus. Kuva hajoaa lukuisiksi kuutioiksi, jotka leijuvat näkymän yllä.

Videon animoiduissa valokuvissa nähdään Chicagon Willis Towerin 103. kerroksessa sijaitseva näköalapaikka turisteineen. Materiaali on osittain kuvattu paikanpäällä ja osittain kerätty internetistä.

MINNA PARKKINEN: CIRCLE, kesto 5:53, 2010.
Circle on osa trilogiaa Dive-Grey-Circle, joka käsittelee läheisen ihmisen tapaturmaisen kuoleman johdosta aiheutunutta syvää surua ja siitä selviytymistä. Kolmas osa Circle kuvaa elämänhalun palautumista, ympäristön kauneuden ja arvoituksellisuuden havaitsemista arkisissakin asioissa.

THOMAS WESTPHAL: VERTICAL LIMIT, kesto 1:32, 2011.
Videon pääosassa on käsi, joka kulkee 16 metriä korkeaa puuta pitkin. Haptinen matka alkaa silmän tasolta vankasta rungosta ja päättyy kaikkein korkeimpaan hentoon oksaan. “Vertical Limit” käsittelee tilan haluunottoa, tässä tapauksessa vertikaalisen tilan.

Käsi tutkimusmatkalla ei ole vain symboli fyysisen maailman manipuloinnille, vaan myös väline sen havainnoimiseen.

MUU studio Facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/00180-Helsinki-Finland/MUU-galleria-Helsinki-Finland/204644579563?v=wall

MUU-YHTEISTYÖSSÄ:
Pro AV
Genelec