Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » MUU Maanantai: CAMERA -elokuvan näytös 17.10.2011 klo 18 MUU galleria
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

MUU Maanantai: CAMERA -elokuvan näytös 17.10.2011 klo 18 MUU galleria

image02MUU Maanantai: Axel Straschnoyn CAMERA -elokuvan näytös
17.10.2011, klo 18 MUU galleria

Axel Straschnoy: Boxes – näyttely
MUU galleriassa 23.10.2011 saakka.

CAMERA (2007) on ensimmäinen osa teossarjasta, joka käsittelee optiikkaa, dokumentaatiota ja kuvien tuottamista. Sarja huipentuu Boxes-näyttelyssä MUU galleriassa.

Kahden viikon ajan vuonna 2007 galleria MAA-TILA muuttui filmikameraksi, joka tallensi ikkunan läpi gallerian edustalla olevaa katukuvaa. Tilaan astuvat katsojat kävelivät kameraan sisään ja siten vaikuttivat omalla läsnäolollaan filmille tallentuvaan kuvaan. Kahden viikon aikana syntyi 45 minuuttia filmiä. Filminauhat koottiin yhdelle kelalle ja ne esitetään alkuperäiseltä Super 8 -filmiltä kahdessa 23 minuutin näytöksessä.

Rauman Taidemuseon kuraattori Henna Paunu on kirjoittanut uuden tekstin näyttelyä varten.

HENNA PAUNU on opiskellut taidehistoriaa Helsingin yliopistossa. Hän toimii kuraattorina ja vapaana kriitikkona. Hän on toiminut Itämeren alueen nykytaidetta Rauman Taidemuseossa esittelevien Rauma Biennale Balticum -näyttelyiden kuraattorina 2002­2010. Henna Paunu on myös kuratoinut nuorten taiteilijoiden näyttelyitä Suomen Taideyhdistykselle sekä Paulon Säätiölle. Hän on aikaisemmin toiminut kuraattorina Helsingin Taidehallissa sekä Raumalla Raumars-taiteilijavierasohjelman tuottajana ja puheenjohtajana.

Kuraattorina hän on kiinnostunut erityisesti integroidusta museopedagogiasta, ja hän on konseptoinut sarjan lasten ja nuorten nykytaidenäyttelyitä. Henna Paunu on viime aikoina toiminut aktiivisesti Suomen Kuraattorien Yhdistyksen hallituksen jäsenenä. Hän työstää parhaillaan kiinalaisen nykytaiteen näyttelyä HIAPin Shanghain residenssissä.

AXEL STRASCHNOY syntyi 1978 Buenos Airesissa. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä mm. Kunstnernes Hus (Oslo), Galerie Xippas (Pariisi), Galería Dabbah Torrejón (Buenos Aires), Suomen valokuvataiteen museo ja Keravan Taidemuseo. Straschnoy on osallistunut Pariisissa Palais de Tokyon Pavillon-ohjelmaan. Hän on yhdysvaltalaisen Carnegie Mellon -yliopiston The Studio for Creative Inquity -yksikön jäsen.

Camera-elokuvan esitystä ovat tukeneet Suomen Valokuvataiteen Museo ja Sofia Lahti.

Camera-elokuvan tuotantoa on tukenut AVEK.

BOXES ­NÄYTTELYÄ OVAT TUKENEET
Taiteen keskustoimikunta
Uudenmaan taidetoimikunta
Alfred Kordelinin säätiö

MUU GALLERIA FACEBOOKISSA:
http://www.facebook.com/pages/00180-Helsinki-Finland/MUU-galleria-Helsinki-F
inland/204644579563?v=wall