Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » ON THE THRESHOLDS OF PRIVACY (Yksityisyyden kynnyksellä) 24.9.-16.10.2011 Brück, Saksa
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

ON THE THRESHOLDS OF PRIVACY (Yksityisyyden kynnyksellä) 24.9.-16.10.2011 Brück, Saksa

Saksalais-suomalais-tanskalainen taideprojekti Brückin kaupungissa Brandenburgin osavaltiossa

Taiteilijat:
A. Kassen (Tanska)
Christian Hasucha (Saksa)
Minna Henriksson (Suomi)
Marianne Jørgensen (Tanska)
Rita Leppiniemi (Suomi)
Tea Mäkipää (Suomi)
Pfelder (Saksa)
Wooloo (Tanska)
Simone Zaugg (Saksa/Sveitsi)

On the Thresholds of Privacy (Yksityisyyden kynnyksellä) on julkisen tilan taidehanke, joka koostuu kolmesta samaa aihetta käsittelevästä tapahtumasta. Tapahtumapaikkoina ovat pienet kaupungit Saksassa, Tanskassa ja Suomessa. Hankkeen ensimmäinen osa järjestetään Brückin kaupungissa entisen Itä-Saksan maaseudulla 70 km Berliinistä etelään.

Brückissä järjestettävää tapahtumaa ideoimaan ja kehittämään on kutsuttu yhdeksän taiteilijaa Saksasta, Tanskasta ja Suomesta. Taiteilijat ovat tutustuneet Brückin asukkaisiin ja työskennelleet kaupungissa. Teokset ovat suoraa tulosta tästä paikan päällä tehdystä tutkimustyöstä. Hankkeessa nähdään julkisia ja puolijulkisia interventioita Brückin pääkadulla.

Avajaiset ovat lauantaina 24.9. klo 14:30.
Kohtauspaikkana on Brückin rautatieasema.

Aukioloajat:
Useimmat julkisen tilan installaatiot ovat auki vuorokauden ympäri, muut ovat auki lauantaina ja sunnuntaina 15 – 18 tai sopimuksen mukaan.
Tapahtumakartat ovat seuraavissa paikoissa: rautatieasema, Gaststatte Stadmitte ja Amt Brück.

– –

Hankkeen tarkoituksena on tutkia yksityisen ja julkisen väliin sijoittuvaa fyysistä ja henkistä tilaa. Pienessä Brückin kaupungissa julkisen ja yksityisen raja on tarkkaan määrätty; kaupungin pääkadun varrella olevien rakennusten julkisivut ovat suljettuja ja ovet ja ikkunat pidetään kiinni. Kaupunkikuvasta saa etsimällä etsiä avoimia kohtia, jotka kutsuisivat tutustumaan yksityisiin, henkilökohtaisiin tiloihin. Toisaalta julkisen ja yksityisen erotteleva alue on myös erillisten identiteettien testaamisen, tuottamisen ja julkisen esittämisen paikka. Kyseessä on siis monitasoinen tila, joka toisaalta suojelee yksityisyyttä ja yksilöllisyyttä julkiselta, toisaalta tarjoaa paikan oman identiteetin merkitsemiselle, paikan jossa yksilö määrittelee itsensä suhteessa ohikulkijoihin, naapureihin ja asuinkaupunkiin.

Taideprojektit pyrkivät kiertämään nämä suljetut kynnykset tai julkisivut ja ottamaan selvää, mitä sisällä tapahtuu. Projekteissa etsitään henkilökohtaista ja yksityistä. Kiinnostavaa on silti myös tämän välitilan arkkitehtuuri, vieraanvaraisuus, missä ja miten?.  sekä identiteetin ja julkisen kulttuurin välinen suhde.

Sosialismin sortumisen jäljiltä Brandenburgin osavaltion väestössä on tapahtunut muutoksia, mm. väestömäärä on vähentynyt ja työttömyysaste on korkea. Taideteokset kertovat Brückin asukkaiden elinympäristöstä, historiasta ja yhteiskunnallisesta tilanteesta.

Jokaisessa hankkeen kolmessa osassa keskitytään erityisesti teeman vertailuun ja muunteluun. Tarkoitus on myös reagoida kansallisiin ja paikallisiin oloihin.

Vuosina 2012 ja 2013 projekti toteutetaan vastaavanlaisissa pikkukaupungeissa Tanskassa ja Suomessa. Yksityisyyden kynnyksellä -hankkeen järjestäjänä toimii Kunstpflug e.V. yhteistyökumppaneinaan tanskalainen POK (Platform for offentlig kunst og debat) ja suomalainen MUU ry. Hankkeen kuraattorit ja koordinaattorit ovat Susken Rosenthal, Christian Skovbjerg Jensen ja Timo Soppela.

Sijainti ja ajo-ohjeet:
Junalla: suora yhteys Berliinistä junalla RE 7 suuntaan Belzig/Dessau, n. 50 min. Berliinin päärautatieasemalta
Autolla: valtatie BAB 9 Berlin/Leipzig, ulos liittymästä Brück/Treuenbrietzen.

Järjestäjä:
Kunstpflug e.V. Baitz, www.kunstpflug.de
Susken Rosenthal, info@kunstpflug.de, +49 33 841 8265

Projektia ovat tukeneet:
Mittelbrandenburgische Sparkasse Potsdam,
Kulturstiftung des Bundes, Fonds Neue Länder,
Ministerium für Wissenschaft, Forschung und Kultur des Landes Brandenburg,
Kulturamt Potsdam Mittelmark u.a.

Erityiskiitos Brückin kaupungin asukkaille.