Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » PETRI KULJUNTAUSTA: “Äänitaide ja elektronimusiikki” -luento 26.8.2011 MUU galleria
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

PETRI KULJUNTAUSTA: “Äänitaide ja elektronimusiikki” -luento 26.8.2011 MUU galleria

petri-kuljuntausta-2008Taiteiden yö MUU galleriassa:
Petri Kuljuntausta: “Äänitaide ja elektronimusiikki” -luento ja esiintyminen 26.8.2011 klo 18-20 MUU galleriassa.

Äänitaiteilija Petri Kuljuntaustan luento äänitaiteesta ja elektronimusiikista. Luennolla havainnollistetaan ympäristöääniin pohjautuvan äänitaiteen erilaisia suuntauksia ja toteutustapoja käytännön esimerkein.

Luento on suomenkielinen. Vapaa pääsy.

MUU galleria avoinna Taiteiden yönä klo 17-21. Galleriassa on esillä No tricks -ryhmänäyttely ja Mailis Saralehto Rekolan yksityisnäyttely.

– –

Petri Kuljuntausta (synt. 1961) on aktiivinen äänitaiteilija ja alansa monitaitaja, jonka uraauurtava työskentely säveltäjänä, muusikkona, esiintyjänä, musiikkijournalistina ja tutkijana perustuu vahvaan tradition tuntemukseen.

Kuljuntausta on kansainvälisesti tunnetuimpia ja taiteenlajinsa arvostetuimpia edustajia maassamme. Hän liikkuu määrätietoisesti uuden elektronisen ja konkreettisen musiikin maastoissa yhdistäen sekä sähköisiä instrumentteja että luonnon ja urbaanin ympäristön ääniä sävelteoksissaan. Kuljuntausta on säveltänyt musiikkia kokeellisiin elokuviin, kuvataide- ja tanssiprojekteihin sekä tehnyt ääni-installaatioita niin museoihin kuin konserttihalleihin. Hän on tehnyt paljon yhteistyötä myös luonnontieteilijöiden kanssa ja säveltänyt muun muassa ääni-installaation vedenalaisista äänistä sekä tehnyt musiikkia valaiden kutsuhuudoista ja revontulten tuottamista äänistä.

Petri Kuljuntaustan musiikkia on julkaistu ja esitetty Suomen ohella useissa eri Euroopan maissa, Australiassa ja Yhdysvalloissa. Hänen ääniteoksiaan on
yli 30 julkaisussa.

Petri Kuljuntausta toimii myös aktiivisesti alallaan kehittäjänä ja organisaattorina. Hän on tehnyt pioneerityötä äänitaiteen saralla olemalla myös perustajajäsen useassa alansa järjestössä. Kuljuntausta on kansainvälisellä äänitaiteen saralla kysytty luennoitsija ja monipuolinen asiantuntija, joka on ollut mukana lukuisissa valtakunnallisissa hankkeissa suunnittelu- ja luottamustehtävissä. Tietokirjailijana hän on kirjoittanut kolme kirjaa elektronisesta musiikista ja äänitaiteesta kuten On-Off, joka on ensimmäinen kokonaisesitys suomalaisen elektronisen musiikin ilmiöistä ja kehittymisestä.

Vuonna 2005 Petri Kuljuntaustalle myönnettiin taiteen valtionpalkinto.

– – – – – – – – – – – – – –