Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » JUKKA HAUTAMÄKI “Heathen” 29.4.-22.5.2011 MUU galleria
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

JUKKA HAUTAMÄKI “Heathen” 29.4.-22.5.2011 MUU galleria

Kuva: Jukka Hautamäki “Taivaan ja maan rajat” 2011

Mistä tietää mikä on hyvää? Miten todellisuus rakentuu ja mikä meitä vie eteenpäin? Miten tätä voisi käsitellä? Jonkinlainen tarina on muodostettava, että teoksiksi kiteytyneet ajatukset toimisivat keskenään.

Mielikuvitustani on lietsonut kansantarina kuolleesta sulhasesta, joka tulee hakemaan morsiantaan seurakseen hautausmaahan. Morsian ei ole tietoinen poikaystävän kuolemasta ja käy kyytiin, vaikka poika onkin oudon vaitelias. Poika alkaa sitten laulaa kuutamoon: Kuu paistaa heleästi, kuollut ajaa keveästi, etkös pelkää, elävä? Tyttö vastaa kuitenkin, ettei häntä oman kullan kanssa pelota. Sisu tulee kaulaan vasta kirkkomaalla, kun poika ja hautausmaan muut asukkaat alkavat valmistaa tyttöystävää tervetulleeksi. Tyttö lähtee karkuun, mutta poika onnistuu tarraamaan kiinni vaatekappaleeseen, jonka tyttö sitten aamun valjettua ja apuväkeä haettuaan löytää pojan hautakiven päältä.

Tarinassa on kaikki ainekset kohdillaan ja se tuntuu vatsassa. Ei sitä oikein muuten voi selittää.

Näyttelyssä on esillä arjesta tuttuja esineitä, joissa on uusia tuntemattomia piirteitä. Ne saavat mielikuvituksen laukkaamaan.

Jukka Hautamäki

Kuva: Jukka Hautamäki “Mennyt aika ei koskaan palaa” 2011

Kuvataiteilija Jukka Hautamäki (s. 1971) käyttää teostensa materiaaleina kulutustavaroita, kuten esim . videokasetteja tai kuivunutta leipää. Ääni ja kuva tukevat kokonaisuutta, joka on usein installaatiomainen. Hän käsittelee teoksissaan luonnon ja ihmisen välistä vuorovaikutusta havainnoiden yksinkertaisia asioita, kuten sitä miten tuuli ilmentää itseään, tai miltä kuulostaa oksien rapina ilman oksaa. Ilmaisun painotus on usein teoksien keskinäisessä vuorovaikutuksessa ja kokonaistunnelmassa. MUU Gallerian näyttely on Hautamäen seitsemäs yksityisnäyttely.