Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » REIJO KÄRKKÄINEN “Omakuvia – Self-Portraits” 1.4.-21.4.2011 MUU galleria
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

REIJO KÄRKKÄINEN “Omakuvia – Self-Portraits” 1.4.-21.4.2011 MUU galleria

Reijo Kärkkäinen “Hot Tramp” 2011 akryyli kankaalle, 160 x 210cm
Reijo Kärkkäinen “Hot Tramp” 2011 akryyli kankaalle, 160 x 210cm

Omakuva pyrkimättä näköisyyteen

“Lähtökohta on omakuva pyrkimättä näköisyyteen. Kuvissa seikkaileva henkilö on alter ego, merkki, symboli. Muistoja, haaveita ja unia, sekä toiveita ja mielipiteitä.

Sanat ja kuvat eivät esitä selkeää tarinaa – kuvia ja lausahduksia, jotka sopivat tunnelmaan ja virittävät tilanteen. Epävarmuutta ja häilyvyyttä, kaari päättyy tai hetki alkaa. Mitä uskaltaa sanoa ja mitä peittää.”

Reijo Kärkkäinen

view3
Kuva: MUU Media Base / Uolevi Suntio


Reijo Kärkkäinen “Just Before” 2011 akryyli kankaalle

Kuvataiteilijana Reijo Kärkkäinen on moniottelija, jonka tuotantoon mahtuu maalauksia, grafiikkaa, installaatioita, valokuvia ja sarjakuvaa. Lisäksi hän toimii mukana kansainvälisessä taiteilijaryhmässä Le Dernier Crissä (www.lederniercri.org). Le Dernier Crin kustantamana ilmestyi keväällä 2009 Kärkkäisen neljäs kirja ‘No One go Home’. Lisäksi Kärkkäinen on osallistunut ryhmän näyttelyihin, sekä animaatioelokuvan ‘Savage Religion’ tekoon. Kärkkäisen sarjakuvia on ilmestynyt myös Glömp -antologioissa ja Kutissa (Kuti-lehdessä), sekä ulkomailla Ranskassa, Venäjällä ja Kanadassa.

highest
Reijo Kärkkäinen “The highest score, 2010, akryyli kankaalle, 179 x 142 cm

Reijo Kärkkäinen on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Ensimmäinen yksityisnäyttely Turussa 1990 ja Nuorten näyttely 1991. Hän on MUU ry:n, Taidemaalariliiton ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen.

Kärkkäinen on valmistunut Taideteollisesta Korkeakoulusta ja toiminut aikaisemmin myös graafisena suunnittelijana. Taiteen tekemisen lsäksi Kärkkäinen on vetänyt sarjakuva- ja kuvataidetyöpajoja erityisryhmille.

Tällä hetkellä Reijo Kärkkäinen työskentelee Taiteen Keskustoimikunnan 3-vuotisella apurahalla.

Sivun alkuun