Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » MUU FOR EARS 7 – Uutta äänitaidetta ja musiikkia Suomesta ja Ruotsista
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

MUU FOR EARS 7 – Uutta äänitaidetta ja musiikkia Suomesta ja Ruotsista


Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

MUU ry on julkaissut vuodesta 2009 lähtien äänitaidetta ja uutta musiikkia esitteleviä kokoelmia nimikkeellä MUU FOR EARS. Sarjan seitsemäs osa MUU FOR EARS 7 sisältää teoksia Suomessa ja Ruotsissa toimivilta taiteilijoilta Lau Nau, Marja-Leena Sillanpää, Tsembla sekä Unidentified Sound Objects.

mfe4_email-copy-copy

Laura Naukkarinen eli Lau Nau on saanut tunnustusta intiimistä ja leikkisästä musiikistaan. Kappaleissa yhdistyvät etnisesti värittynyt kansanlaulu outoihin ja intuitiivisiin ääniin, jotka ovat peräisin niin tutuista kuin epätavallisistakin lähteistä. Marja-Leena Sillanpää loihtii ääniteoksissaan esiin epätodellisen tunnelman, joka ei ole tästä maailmasta. Marja Johansson aloitti uransa nimellä Tsembla vuonna 2008. Löydettyjä ääniä, muunneltuja sampleja, lehdykkä- ja lyömäsoittimia sekä muita äänilähteitä yhteen sovittamalla hän luo kiehtovia sävellyksiä. Sami Pennanen on kuvataiteilija, jonka juuret ovat 80-luvun graffitiyhteisössä. Vuodesta 1996 lähtien hän on tehnyt musiikkia yhden miehen yhtyeessään nimeltä Unidentified Sound Objects.

MUU FOR EARS -sarjan seitsemännellä levyllä esitellään nuoria äänitaiteilijoita, joiden juuret ovat Suomessa, mutta joista jotkut asuvat Ruotsissa. Joillakin heistä on jopa kaksi kansalaisuutta, mikä todistaa maiden välisestä vilkkaasta kulttuurivaihdosta.

CD-kokoelma julkaistiin tämänvuotisessa Supermarket Art Fair -tapahtumassa Tukholman Kulturhusetissa 18.-20.2.2011.

MUUn päämäärä on edistää yhteistyötä ja ajatustenvaihtoa eri taiteenalojen välillä kuten äänitaide ja musiikki, video- ja mediataide, sekä performanssitaide. MUU FOR EARS -kokoelman julkaiseminen on osa MUUn Audio Autographs -hanketta, johon kuuluu myös kansainvälisiä äänitaiteen tapahtumia, työpajoja, julkaisuja, taiteilijapuheenvuoroja ja -luentoja sekä nettiradio osoitteessa www.muu.fi/sound.

Hanketta ovat tukeneet:
Taiteen keskustoimikunta www.taiteenkeskustoimikunta.fi
Näyttelynvaihtokeskus Frame www.frame-fund.fi

MUU FOR EARS 7:
1. Unidentified Sound Objects: Bassinsects (4:46)
2. Unidentified Sound Objects: AAEagle2 (2:20)
3. Unidentified Sound Objects: Nynne (2:33)
4. Marja-Leena Sillanpää: Hymyilen sisälläni (Jag ler inombords) (2:06)
5. Marja-Leena Sillanpää: Emme ole kuolleet (Vi är inte döda) (1:17)
6. Marja-Leena Sillanpää: Sain yhteyden (Jag har kontakt) (3:23)
7. Lau Nau: Johdattaja-Joleen (2:52)
8. Lau Nau: Mooste (1:55)
9. Lau Nau: Ruususuu (4:16)
10. Tsembla: Nisäkkäiden kaupungit (5:31)
11. Tsembla: Hehkuva maneetti (3:46)
12. Tsembla: Pulujen paviljonki (4:43)
13. Unidentified Sound Objects: Eighteens (3:50)

Raidat 02–03: Julkaissut alunperin pHinnMilk Recordings. (www.phinnweb.org/phinnmilk)
Raidat 07–09: Julkaissut alunperin Locust Music. (www.locustmusic.com)
Raidat 10–11: Julkaissut alunperin Ikuisuus. (www.ikuisuus.net)
Raita 12: Julkaissut alunperin Vauva. (www.kemiallisetystavat.com/vauva)

Lisätietoa / CD:n arvostelukappaleet::
MUU ry / Timo Soppela
+358-9-625 972, director@muu.fi, www.muu.fi/sound

MUU FOR EARS 7 -CD, rajoitettu 600 kpl painos
Hinta: 15 € (sis. postimaksun).
Levytilaukset: muugalleria@muu.fi
Myynnissä: MUU galleria, Lönnrotinkatu 33, 00180 Helsinki, 09 625 972

Tuotanto: Rita Leppiniemi ja Timo Soppela / Taiteilijajärjestö MUU ry
Masterointi: Petri Kuljuntausta

TAITEILIJAT JA KAPPALEET:

LAU NAU (LAURA NAUKKARINEN)
Chicagolaisella Locust Music -levymerkillä julkaistusta esikoislevystään Kuutarha (2005) lähtien Lau Nau on saanut osakseen tunnustusta intiimistä ja leikkisästä musiikistaan, jossa hän yhdistelee etnisesti värittynyttä kansanlaulua niin tutuista kuin epätavallisistakin lähteistä saatuihin outoihin ja intuitiivisiin ääniin. Lau Naun albumit Kuutarha ja Nukkuu (2008) ovat kivunneet useille vuoden huiput -listoille ja keränneet mainesanoja kuten ”tärkeä levy” (Dusted), ”tavattoman vahva kannanotto” (Brainwashed) ja ”muodostuu aikanaan useille kuuntelijoille pakkomielteeksi, mietiskelyn lähteeksi ja ihailun kohteeksi” (lost at sea).

Johdattaja-Joleen on julkaistu vuonna 2005 ilmestyneellä debyyttialbumilla “Kuutarha”. Kappaleella soittaa mukana Pekko Käppi ja Tomas Regan ja tärkeässä roolissa ovat myös sanelukone ja pihamaan pyörien kellot. Mooste on äänitetty walkmanilla Etelä-Viron Moostessa, MoKS-residenssissä. Virolaisen kansanlaulun nuotion ääressä lauloi Mari Kalkun. Kappale on julkaistu 2008 julkaistulla albumillani “Nukkuu”. Ruususuu on myös julkaistu “Nukkuu”-levyllä, mutta sävelletty alunperin Daido Moriyaman valokuvanäyttelyyn Japaniin.

http://www.myspace.com/launau

MARJA-LEENA SILLANPÄÄ
Suomessa syntynyt Marja-Leena Sillanpää asuu ja työskentelee Ruotsissa. Hänen pääasiallinen välineensä on teksti, josta voi kehittyä kirjoja (tietenkin), mutta myös ääniteoksia, videoita, performansseja tai installaatioita. Sillanpäällä on vuodesta 2007 lähtien oma kustantamo nimeltä Satumaa, jonka kautta hän on tähän mennessä julkaissut 16 teosta.

Ruotsalainen taidemaalari Friedrich Jürgenson ja sähkölaitteisiin liittyvät ns. EVP-äänet (Electronic Voice Phenomena) ovat toimineet Marja-Leena Sillanpään innoituksen lähteenä. Hänen teoksissaan on epätodellinen tunnelma, joka ei ole tästä maailmasta.

http://www.sillanpaa.se/

TSEMBLA (MARJA JOHANSSON)
Tsembla on Ruotsissa syntyneen nykyisin Turussa asuvan Marja Johanssonin yhden naisen yhtye. Johansson alkoi äänittää musiikkia Tsembla-taiteilijanimellä vuonna 2008 sovittamalla yhteen löydettyjä ääniä, muunneltuja sampleja, lehdykkä-, jousi- ja lyömäsoittimia sekä muita äänilähteitä. Tsemblan ensimmäisen levy, EP Tuplafiesta julkaistiin tamperelaisella Vauva-levymerkillä vuonna 2009. Samoihin aikoihin Tsembla alkoi myös esiintyä livenä. Sooloesitysten lisäksi Tsembla on soittanut Niko-Matti Ahdin ja Topias Tiheäsalon kanssa triona Fluxee Improv improvisoidun musiikin festivaaleilla Turussa vuonna 2010. Tsemblan debyyttialbumi Fauna julkaistiin Ikuisuus-levymerkillä vuoden 2011 helmikuussa.

UNIDENTIFIED SOUND OBJECTS (SAMI PENNANEN)
Sami Pennanen on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka käyttää välineenään myös ääntä. Hänen juurensa ovat 1980-luvun graffitiyhteisössä. Taideopintojen jälkeen hän on palannut juurilleen ja lainaa aiheensa graffititaiteesta. Vuodesta 1996 lähtien hän on tehnyt musiikkia yhden miehen yhtyeessään nimeltä Unidentified Sound Objects. Hän on julkaissut useita albumeita ja osallistunut moniin visuaalisen ja äänellisen nykytaiteen projekteihin.

http://www.phinnweb.org/USO/

Myös sarjan muita julkaisuja on saatavilla:
MUU FOR EARS 1 (julkaistu 9/2009) – suomalaista äänitaidetta. Hinta: 10 euroa
MUU FOR EARS 2 (julkaistu 2/2010) – pohjoismaista äänitaidetta. Hinta: 15 euroa
MUU FOR EARS 3 (julkaistu 6/2010) – kansainvälistä äänitaidetta. Hinta: 15 euroa
MUU FOR EARS 4 (julkaistu 8/2010) – videoteosten ääniraitoja. Hinta: 15 euroa
MUU FOR EARS 5-6 (published 8/2010) – Viron, Latvian, Liettuan ja Venäjän äänitaidetta. 20 euroa

Lisätietoja http://www.muu.fi/sound

Sivun alkuun