Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » Supermarket 2011 – 18.–20.2.2011
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

Supermarket 2011 – 18.–20.2.2011

Kulturhuset, Tukholma
– Yhdeksän suomalaista nykytaiteen galleriaa ja järjestöä osallistuu tämän vuoden Supermarket -messuille

pixeli
Photo: Mnky Bizz Group (mnkybizz.com)

Tukholman ytimessä Kulttuuritalolla järjestettävä Supermarket 2011 on mittava kansainvälinen tapahtuma taiteilijajärjestöille ja taiteilijavetoisille organisaatioille, ja vaihtoehto samaan aikaan Tukholmassa järjestettäville kaupallisille taidemessuille. Menestyksekkään yleisötapahtuman lisäksi kuudetta kertaa järjestettävä Supermarket on saanut maineen kansainvälisenä verkostoitumistapahtumana. Supermarket 2011:een osallistuu yli 70 näyttelyasettajaa 25 maasta.

Suomesta tapahtumaan osallistuvat seuraavat galleriat ja järjestöt:

Galleria Huuto, Helsinki
GalleriaKONE, Hämeenlinna
Kulturföreningen Konstverket – Taidevirasto, Pietarsaari
Mustarinda, Hyrynsalmi
MUU galleria, Helsinki
Oksasenkatu 11, Helsinki
Suomen Pohjoismainen Taideliitto
Valokuvagalleria Hippolyte, Helsinki
00130Gallery, Helsinki

Supermarket 2011 -messut ovat avoinna 18.–20.2.2011 osoitteessa:
KULTURHUSET, Sergels torg 3, Tukholma.
Aukioloajat: pe 11–22, la 11–20, su 11–18.
Sisäänpääsy 100 SEK. http://www.supermarketartfair.com

MUU gallerian osallistumista Supermarket 2011 -messuille tukivat:
FRAME
Taiteen keskustoimikunta
Tukholman Suomi-instituutti

Galleria Huuto, Helsinki

image
Kuva: Niina Lehtonen Braun, “Ois se niin kiva, kun sinäkin saisit joskus kunnon työn”, 2011, kollaasi installaatiosta Äiti sanoi

Galleria Huuto on vuodesta 2002 lähtien toiminut taiteilijoiden ylläpitämä tila taiteelle. Huudolla on tällä hetkellä kaksi galleriaa Helsingin keskustassa, Viiskulmassa ja Uudenmaankadulla, joissa järjestetään vuosittain noin 35-50 taidenäyttelyä niin kotimaisilta kuin kansainvälisiltä taiteilijoilta. Lisäksi Huuto toteuttaa muualla Suomessa ja ulkomailla erilaisia tapahtumia, vaihtoprojekteja ja vierailunäyttelyitä. Huutoon kuuluu nykyään 88 taiteilijajäsentä.

Galleria Huudon osastolla on tänä vuonna esillä Niina Lehtonen Braunin installaatio Äiti sanoi, sekä videotaiteen kooste Greetings from Another Side, johon osallistuvat teoksillaan Pasi Autio, Maija Blåfield, Niina Lehtonen Braun, Mikko Kuorinki, Johanna Lecklin ja Miia Rinne. Avajaisissa nähdään lisäksi Kalle Turakka Purhosen esitys Avajaisbodari, sekä viikonlopun Talks -esityssarjassa Tanja Koposen ja Pia Euron esitys Homage.

http://www.galleriahuuto.net

GalleriaKONE, Hämeenlinna

image-2
Kuva: Mikko Myöhänen, “Street Rhythms (III)”, 2010, akrylic, spray and ink on canvas, 100 X 126 cm

GalleriaKONE on taiteilijayhteisö Ars-Häme ry:n vuodesta 2008 lähtien ylläpitämä galleria Kulttuurikeskus Verkatehtaalla. GalleriaKONE esittelee vuosittain 12–13 nykykuvataiteen näyttelyä. Gallerian yhteydessä toimivassa Taidelainaamossa on teoksia 70 jäsentaiteilijalta. Yhdistyksellä on Taidekasarmilla vuokrattavana edullisia työhuonetiloja taiteilijoille.

Supermarketissa Ars-Hämeen osastolla esittäytyvät jäsentaiteilijat Maija Helasvuo, Mika Karhu, Mikko Myöhänen, Anne Tamminen ja Anssi Taulu. GalleriaKONE on kiinnostunut löytämään messuilta yhteistyökumppaneita vaihtoprojekteihin muista taiteilijavetoisista yhteisöistä.

http://www.galleriakone.fi

Kulturföreningen Konstverket – Taidevirasto, Pietarsaari

image-3
Kuva: Annika Bergvik-Forsander, sarjasta ”Hockey poetry” sekatekniikka kankaalle, 2010

Konstverket – Taidevirasto on voittoa tavoittelematon taiteilijajohtoinen taideyhdistys. Vuonna 2008 perustettuun yhdistykseen kuuluu 22 jäsentä Pietarsaaren alueelta.

Taidevirasto ideoi ja tuottaa erilaisia taideprojekteja, näyttelyitä, performansseja ja poikkitaiteellisia tapahtumia. Taiteellisen yhteistyön edistämiseksi yhdistys kunnosti vuonna 2010 vanhan tehdasrakennuksen, jonne tuli vuokrattavia ateljeetiloja ja näyttelytila ammattitaiteilijoille. Yhdistys koordinoi myös kaupungin keskustassa olevaan kahvilaan kuukausittain järjestettäviä näyttelyitä. Yhdistyksen tähänastisista tuotannoista mittavin oli näyttely nimeltä ”Ö”, jossa 28 pohjanmaalaista taiteilijaa teki yhteisötaidetta ja käsitetaidetta uusissa työympäristöissä
toimien. Näyttely oli kiertueella Suomessa vuonna 2010.

Supermarket-messuilla Taidevirasto esittää Bo Forsanderin videon Edena, Malin Simonsin installaation The Descent ja Annika Bergvik-Forsanderin maalaussarjan Hockey Poetry.

http://www.konstverket.fi

Mustarinda, Hyrynsalmi/Helsinki

image-4

Mustarinda on Mustarinda-seura ry:n 2009 vuodesta toiminut yhdistys, johon kuuluu henkilöitä taiteen ja tieteen alueilta. Mustarinda-seura vaalii luonnon ja kulttuurin monimuotoisuutta tuomalla yhteen taiteen, tieteen ja järjestöelämän toimijoita keskusteluihin, seminaareihin, näyttelyihin ja tapahtumiin. Tavoitteena on luoda edellytyksiä uusien ajattelumallien ja
yhteistyötapojen syntymiselle. Mustarinda ylläpitää taiteilija- ja tutkijaresidenssiä Paljakanvaaran laella Hyrynsalmella. Paljakan vanhat metsät ovat paikoin täysin luonnontilaisia. Alueellisen toiminnan lisäksi yhdistys osallistuu myös kansallisiin ja kansainvälisiin hankkeisiin.

Mustarindan osastolla Kulturhusetissa on esillä Mustarindan toimintaa ja olemusta esittelevä installaatio. Lisäksi tiedotetaan Mustarindan tulevista tapahtumista, tutkimuksesta sekä annetaan informaatiota Mustarindan residenssiohjelmasta.

http://www.mustarinda.fi

MUU galleria, Helsinki

image-5
Kuva: Sari Palosaari, Fluid, video, 2010

Vuodesta 1987 lähtien toiminut Taiteilijajärjestö MUU ry edustaa useita eri taiteenaloja kuten media-, video-, valo-, ääni-, performanssi- ja ympäristötaidetta. Helmikuussa 2011 järjestössä on 570 taiteilijajäsentä. Näyttelyiden lisäksi MUU gallerian ja MUU studion kansainväliseen ohjelmaan kuuluu performansseja, luentoja, konsertteja ja videoscreening-tilaisuuksia. Art Fair Suomi on vuosittainen, Valokuvataiteilijoiden liiton kanssa järjestettävä nykytaiteen välitystilaisuus.

Supermarketissa MUU:lla on esillä performanssi-, äänitaide- ja videotaideprojektit.

Performanssi 2011 -festivaalin ohjelma julkaistaan Supermarketissa. Festivaali järjestetään Turussa toukokuussa osana Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa. Supermarketissa saa ensiesityksensä MUU FOR EARS 7 -CD, seitsemäs osa MUU:n äänitaiteen julkaisusarjaa. Levylle on koottu teoksia neljältä suomalaiselta ja suomensukuiselta ruotsalaiselta äänitaiteilijalta: Lau Nau (Laura Naukkarinen), Sami Pennanen, Marja-Leena Sillanpää ja Tsembla (Marja Johansson). Esillä on myös videoteoksia Tuomo Kangasmaalta ja Sari Palosaarelta, sekä videodokumentteja
MUU:n aiemmista projekteista.

http://www.muu.fi

Oksasenkatu 11, Helsinki

image-6

Oksasenkatu 11 on taiteilijavetoinen galleria ja taiteilijayhteisö Töölössä. Yhteisön yhdeksän taiteilijaa edustavat taiteen eri aloja, mutta heitä yhdistää tarve toimia vakiintuneen ja institutionalisoituneen taidemaailman ulkopuolella. Taiteilijat haluavat nykyisin toimia yhä omaehtoisemmin, ja Oksasenkatu on meidän vaatimaton yrityksemme tähän suuntaan. Siksi Oksasenkatu pyrkii säilyttämään kriittisen etäisyyden ja itsenäisyyden ja keskittyy yhteistyöhön. Tavoitteena on luoda tilaa keskustelulle ja reagoida ympäristön tapahtumiin sekä antaa taiteilijoille mahdollisuus päästä ajatuksineen ja töineen esille vaivattomasti.

Gallerianäyttelyt kuratoi aina yksi yhteisön jäsen kerrallaan, ja kerran vuodessa järjestetään yhteisnäyttely. Näyttelyiden lisäksi galleriassa järjestetään muita tapahtumia kuten työpajoja, screeningejä ja seminaareja. Yhteisö on tehnyt yhdessä ryhmänäyttelyitä ja installaatioita sekä järjestänyt tapahtumia.

Erika Erre, Hanne Granberg, Alma Heikkilä, Pipsu Isola, Jaakko Karhunen, Antti Majava, Taneli Rautiainen, Nestori Syrjälä, Laura Wesamaa.
http://www.oksasenkatu11.fi

Suomen Pohjoismainen Taideliitto

image-7
Kuva: Rune Snellman

Vuonna 1945 perustettu Pohjoismainen Taideliitto PTL on vanhin yhteispohjoismaisista kuvataidejärjestöistä. Liitto perustettiin edistämään yhteistyötä ja ymmärrystä yksittäisten kuvataiteilijoiden ja kuvataidejärjestöjen välillä Pohjoismaissa sekä tekemään tunnetuksi pohjoismaista kuvataidetta niin jäsenmaissa kuin kauempanakin. PTL on taiteilijoiden itsensä hallinnoima järjestö, jolla on edelleen tärkeä tehtävä kuvataiteilijoiden oman äänen ja aseman sekä omien käsitysten esilletuojana.

Pohjoismaiseen Taideliittoon kuuluu yhdeksän osastoa: Ahvenanmaa, Ruotsi, Tanska, Grönlanti, Färsaaret, Islanti, Saamelaisalue, Norja ja Suomi. Tällä hetkellä puheenjohtajamaana toimii Tanska. Suomen Pohjoismaiseen Taideliittoon jäseniä ovat: Suomen Taiteilijaseura, Taidemaalariliitto, Suomen Taidegraafikot, Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto, Helsingin Taiteilijaseura, Tampereen Taiteilijaseura, Jyväskylän Taiteilijaseura ja Arte ry Turusta.

http://www.suomenpohjoismainentaideliitto.fi

Valokuvagalleria Hippolyte, Helsinki

image-10
Kuva: Milja Laurila, To remember (kiss), 2006

Valokuvagalleria Hippolyten tilassa Supermarketissa osallistutaan ”Vajavaisuuden seikkailuun”. Valokuvan ominaispiirteisiin kuuluu vahva todistamisen ja läsnäolon luonne. Valokuva mediana tuottaa kuitenkin vääjäämättömän pettymyksen, jos sen toivotaan voivan kuvastaa tai jopa rekonstruoida valokuvaustapahtumaan liittyvää henkilökohtaista kokemusta. Kokonaisuuden on kuratoinut valokuvataiteilija Ville Lenkkeri.

Vajavaisuuden seikkailussa ovat mukana taiteilijat Wilma Hurskainen, Milja Laurila, Noomi Ljungdell, Pekka Niittyvirta, Marja Pirilä, Harri Pälviranta, Tuomo Rainio, Hannele Rantala, Jari Silomäki ja Anne Yli-Ikkelä.

Vuonna 1978 perustettua Valokuvagalleria Hippolyteä johtaa Valokuvataiteilijoiden Liitto ry, taiteilijajohtoinen yhdistys, johon kuuluu 364 taiteilijajäsentä. Liitto on myös muiden prosessien aktiivinen järjestäjä, mm. Helsinki Photography Festival (http://www.hpf.fi) ja vuosittainen Art Fair Suomi (http://www.artfairsuomi.fi).

http://www.hippolyte.fi/supermarket11

00130Gallery, Helsinki

image-11
Kuva: Ihana Havo, “the miscalculation of the new hotness”, sekatekniikka

00130Gallery on vuonna 2005 perustettu nykytaiteeseen suuntautunut galleria ja taiteilijavetoinen yhdistys. Gallerian tarkoituksena on esitellä nuoria, suomalaisia ammattitaiteilijoita. 00130Galleryssä on ollut esillä yli sadan taiteilijan teoksia ja se on järjestänyt useita erilaisia kansainvälisiä projekteja ja tapahtumia kuuden vuoden aikana.

Supermarket-messuilla galleria esittelee vuonna 2010 näyttelyitä pitäneiden taiteilijoiden töitä. Mukana ovat Ihana Havo, Lee Walton sekä Jonna Johanssonin ja Juan Kasarin yhteisöllinen taideprojekti Temporary Space. Tämän lisäksi 00130Gallery esittelee kolmen amerikkalaisen videotaiteilijan teoksia. Videotaiteilijat ovat kaikki mukana 00130Galleryn videoprojektissa ja heidän teoksiaan on ollut esillä 00130Galleryssä. Videotaiteilijat ovat: Michelle Handelman, Victoria Fu sekä Toban Nichols.

http://www.00130gallery.net

Sivun alkuun