Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » Pauli Apollo Ahopelto “BlindMovie” MUU studio 26.11.-19.12.2010
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

Pauli Apollo Ahopelto “BlindMovie” MUU studio 26.11.-19.12.2010

blindmovie
Kuva: Pauli Apollo Ahopelto, 2010

BlindMovie (Sokkoleffa) on koottu lukuisista muokatuista äänimaisemista, jotka on työstetty elokuvalliseksi kokonaisuudeksi. Tarkoituksellisesti elokuvasta puuttuvat kuva ja teksti.

BlindMovie:ssä on monenlaisia teemoja. Pelkistäen se kuvittaa fiktiivisen tarinan siitä kuinka elämä loppuu ja uudenlaiset maisemat avautuvat.

Lähtökohtana teoksen tekemiselle kokeilunhalun lisäksi on ollut myös taiteilijan visuaalinen ähky ja halu tehdä maisemaa ilman perinteistä kuvaa. Teos on muokattu äänimaisemallisiksi tarinoiksi käyttäen apuna sekä perinteistä audioputkitekniikkaa että digitaalista äänenkäsittelyä.

Elokuvassa painottuvat kolmiulotteisuus, psykoakustiikka, spatialisointi, sointivärit, kaiut ja heijastukset. Äänimaisemissa on mukana kansanmusiikin vaikutteita.


 


Pauli Apollo Ahopelto


 


Äänisuunnittelu, miksaus ja masterointi: Pauli Apollo Ahopelto
Muusikot: Tommi Karhusaari (haitari), Julle Juntunen (kitara) 


Kuvia näyttelystä