Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » 5.6.-5.7.2009 Portfoliokurssi
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

5.6.-5.7.2009 Portfoliokurssi

portfolio_fi

Portfolio taiteilijan työllistymisen, markkinoinnin, myynnin ja menestymisen välineenä.
Kurssihakemusten viimeinen jättöpäivä on 15.4.2009

Avoin haku – onko portfoliosi kunnossa?

Millainen on hyvä portfolio? Kuinka paljon ja millaisia kuvia? Entä CV ja työskentelyn kuvaus? Mihin taidealan ammattilaiset kiinnittävät huomionsa portfoliota selatessaan?
Mikä toimii – mikä ei?

Portfolio on elintärkeä taiteilijan uralla

Pelkkä taiteellisen työn hallinta ei enää riitä. Taiteilijan tulee osata myös markkinoida työtään mahdollisimman selkeän esittely-materiaalin avulla.
Toimiva portfolio on taiteilijalle välttämätön mm.

  • teosten esittelyssä
  • työllistymisessä
  • näyttelyiden, apurahojen ja residenssien saamisessa
  • teosten esittelyssä koti- ja ulkomaisille galleristeille sekä museoille

Taiteilijajärjestö MUU ry järjestää portfoliokurssin täydennys-koulutuksena ammattitaiteilijoille. Kurssi on tarkoitettu kaikille eri alojen taiteilijoille, jotka haluavat suunnitella ja toteuttaa ensimmäisen portfolionsa tai edelleenkehittää ja muokata nykyistä esittely-materiaaliaan.

Kurssille osallistuvilta taiteilijoilta odotamme tietokoneen käytön perusteiden hallintaa sekä riittäviä tekstin- ja kuvankäsittelytaitoja (Word ja Photoshop).

Kurssin aikana opitaan tekemään digitaalinen ja perinteinen portfolio

Kurssilla laaditaan ja toteutetaan sekä suomen- ja englanninkielinen perinteinen portfoliokansio, että digitaalinen portfolio helpon Acrobat Professional -ohjelman avulla.
Perinteisen portfoliokansion rinnalle on noussut yhtä välttämätön sähköinen esittelymateriaali. Yhä tavallisempaa on, että ulkomaiset residenssijärjestäjät sekä koti- ja ulkomaiset galleriat, museot ja muut näyttelyiden järjestäjät sekä apurahatahot pyytävät portfolion sähköisessä muodossa.

Kurssin tulos on konkreettinen: jokaisella taiteilijalla on heti käytössään sekä perinteinen portfoliokansio että digitaalinen esittelymateriaali työstään. Lisäksi taiteilijat saavat tarpeelliset tiedot, taidot ja valmiudet ylläpitää ja kehittää markkinointimateriaaliaan. Kurssille osallistuvat taiteilijat saavat MUU ry:n Media Basen tietokoneiden ja muiden laitteiden käyttöoikeudet ja voivat siten jatkossa päivittää portfoliotaan niiden avulla.

Kurssin opettajina toimivat kuvataiteilija, graafinen suunnittelija, kuvataideopettaja KirsiMarja Metsähuone ja kuvataiteilija, kuvataideohjaaja Varpu Lukka. Lisäksi luennoitsijoiksi pyydetään museo- ja taideorganisaatioalan ammattilaisia Framesta ja
Kiasmasta sekä galleristi.

MUUn kautta edullisesti käännökset teksteistä

Kurssille osallistuvilla taiteilijoilla on mahdollisuus tilata edullisesti MUUn kautta käännökset CV:stään ja taiteellisen työskentelyn kuvausteksteistään kevään aikana, niin että ne ovat valmiit kurssin alkaessa.

Kurssi päättyy yleisölle avoimeen näyttelyyn

Kurssin päätteeksi järjestetään yleisölle avoin näyttely MUU galleriassa 18.6.-5.7.2009. Jokaisella taiteilijalla on tilaisuus esitellä paitsi uusia portfolioitaan niin myös 1-5 uusimpia teoksiaan.
Avajaiset ovat keskiviikkona 17.6.2009 klo 17-19.
Kurssille valittujen taiteilijoiden tulee olla itse aktiivisesti mukana näyttelyn ripustuksessa 15.-17.6.
Taiteilijoiden käytössä on MUU galleria ja studio sekä kaikki MUUn av-laitteisto.

Tiedottaminen ja markkinointi

Kurssin päättävästä näyttelystä tiedotetaan yleisölle, asiakkaille ja lehdistölle sekä kotimaisesti että kansainvälisesti. Näyttelyä markkinoidaan lehdistölle, galleristeille ja museoalan ihmisille sekä ostaville asiakkaille. Näyttelylle tehdään omat nettisivut, lehdistötiedote ja A3-kokoinen taitettava neliväri kutsu, jossa taiteilijat esitellään kuvin ja tekstein.

Valinnat ilmoitetaan 1.5. mennessä.
Hakemusten perusteella kurssille valitaan korkeintaan 12 taiteilijaa.
Kurssimaksu 200 €.

Kurssimaksu sisältää paljon etuja

Kurssimaksuun sisältyy opetuksen lisäksi materiaaleja portfolioiden tekemistä varten: muovikansiot, muovitaskut, printtipaperit ja -värit,
cd-levyjä ym, sekä viikonlopun näyttelyyn.

Käytössä Microsoft Word, Adobe Photoshop, Adobe Acrobat Professional sekä skanneri ja väriprintteri.

Lataa hakulomake RTF

Hakemukset lähetetään osoitteeseen:
MUU ry / portfolio

Lönnrotinkatu 33
00180 Helsinki
puh.: +358-9-625 972
Tai sähköpostitse: muugalleria@muu.fi

Kurssille valituilta tarvitsemme 15.5. mennessä

  • lyhyet tekstitiedot ja teoskuvan kutsu/esitettä varten.
  • mahdollisimman tarkat tiedot näyttelyyn esille tulevista teoksista näyttelyarkkitehtuurin suunnittelua varten.
  • CV-tekstit ja teos/työskentelykuvaukset mahdollisia käännöksiä varten (edullinen hinta)

Ulkopaikkakuntalaisia varten pyrimme löytämään edullisen majoituksen. Kerro siis jo hakuvaiheessa jos tarvitset majoitusta!