Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » 20.-22.2. + 6.-8.3.2009 Interaktiivisen taiteen kurssi
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

20.-22.2. + 6.-8.3.2009 Interaktiivisen taiteen kurssi

Kurssin opettaja: Tomi Dufva
Paikka: Muu Media Base, Lönnrotinkatu 33, 00180 Helsinki

Uusintaa suunnitellaan syyskaudelle 2009

Opetuspäivät: Kurssin opetus tapahtuu kahtena viikonloppuna,
pe-su 20.-22.2.09 ja pe-su 6..3.09, pe klo 17-20, la-su klo 11-17

Kurssista järjestetään lisäksi demotilaisuus. Päivämäärä toistaiseksi avoin.

Opetuskieli: suomi

Osallistujamäärä: 6 henkilöä

Kurssilla opitaan luomaan interaktiivisia teoksia/installaatioita yms. Max/Msp + jitter ohjelman avulla.

www.cycling74.com/products/max5, mahdollisuus ladata 30 päivän ilmainen kokeiluversio. Kurssilla opiskellaan ohjelman perusteet, jonka jälkeen on mahdollisuus tehdä oma teos käyttäen ohjelmaa hyödyksi.

Max/Msp ohjelmisto on graafinen ohjelmointiympäristö, jonka avulla pystytään luuomaan omia käyttöliittymiä teoksille (valo, ääni, video yms. teokset) sekä saadaan oma teos interaktiiviseksierilaisten sensorien avulla(esim. webbikamera, lämpötila, valoisuus, äänenvoimakkuus…)

Muutamia esimerkkejä:

Ohjelman avulla voidaan esimerkiksi tehdä videoinstallaatio interaktiiviseksi vaikka niin että perustuen kävijän vaatetuksen väriin tietty videoleike pyörii, tai äänen voimakkuus muuttaa videoteoksen rajoja, tai ääniteoksen korkeutta.

Ohjelmalla pystytään myös luomaan erilaisia käyttöliittymiä teokselle aina yksinkertaisista paina tätä nappulaa, automaattisesti liikkeentunnistimmella aktivoituviin teoksiin tai monimutkaisiin kosketusnäyttöohjauksiin.

Myös erilaisia robotteja tai muita rakennelmia pystytään ohjelmoimaan tämän avulla. Tästä esim. North Pitneyn muuntuva labyrintti. www.youtube.com/watch?v=V9KPgUzNcNk

Ohjelmalla pystytään tekemään oikeastaan mitä vain mieleen tulee, ohjelman alkeet on helppo oppia joten alkuun pääsee helposti!

Valmiin ohjelman pystyy myös jakamaan muille ja sen saa pyörimään missä tahansa tietokoneessa.

Lisäesimerkkejä erilaisista teoksista löytyy esim täältä:
www.cycling74.com/section/interviews

Kurssilla ja syksyn aikan tehdyt teokset/demot esitellään yleisölle MUU demotilaisuudessa.