Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » TUHAT SEITSEMÄNSATAA KUUSIKYMMENTÄ KOLME 29.10. – 21.11.2010
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

TUHAT SEITSEMÄNSATAA KUUSIKYMMENTÄ KOLME 29.10. – 21.11.2010

Maria Duncker, Gun Holmström, Antti Laitinen, Marko Lampisuo, Mailis Saralehto Rekola, Thom Vink

Kuva: Thom Vink: Curtain 2009, video

Kuva: Thom Vink: Curtain 2009, video

Videoita virsistä, autiosaarimatkasta, shamaanisista luonnonilmiöistä. Kuvia kuvassa, muuttuvia valoja, tiloja ja sanojen merkityksiä. TUHATSEITSEMÄNSATAAKUUSIKYMMENTÄKOLME on MUUn kuuden jäsentaiteillijan teoksista koostuva kokonaisuus, uusia teoksia MUUn kokoelmista. Näyttelyn teosvalinnoista vastaavat MUUn näyttelytyöryhmän jäsenet Hanne Ivars, Duncan Butt Juvonen, Varpu Lukka ja Timo Soppela.

Kun Maria Duncker opetteli soittamaan urkuja kymmenen vuotta sitten vapaasti improvisoiden, alkoi virttä tulla. Näin syntyi myös videoteos Tienvirsi. Muita, Dunckerin pitkään tekemiä taideprojekteja, ovat monikansallispuvut muovipusseista ja kokeilut neulanreikäkameralla.

Gun Holmströmin teokset Purge 1 & 2 muodostuvat keväällä 2009 tallennetuista heijastuskuvista Berliinin kanavissa. Ne viittaavat kaikkialla läsnäolevaan tietoon ja luonnon henkisyyteen. Työt ovat saaneet inspiraationsa shamanistisista rituaaleista Amazonilla, missä Holmström on työskennellyt viimeiset kolme vuotta. Purge – ruumin, sydämen ja hengen puhdistus on keskeinen processi.

Performatiivisessa videoteoksessaan Voyage Antti Laitinen soutaa hiekkapalmusaarta. Mies loppumattomalla matkallaan. Antti Laitisen matkan viimeaikaisiin pysähdyksiin ovat kuuluneet näyttelyt niin Ateenassa, Kööpenhaminassa, Lontoossa, Pekingissä kuin myös Sao Paulossa.

Marko Lampisuon Kesäyö Tarhialla -teoksessa kesäinen järvimaisema toistuu televisiomonitorissa, kuvana kuvassa. Vähitellen alkuperäinen maisema katoaa muuttuen uudeksi sinistä valoa sykkiväksi kuvaksi.

Mailis Saralehto Rekolan Le Podium – deconstructing the catwalk yhdistää dekadenssin, transgression ja catwalkin muotokielen. Teoksen keskeinen ajatus kiteytyy muodissa itsessään olevaan jatkuvaan liikkeeseen.

Name Dropping ja Curtain ovat Thom Vinkin videoteoksia. Name Dropping -teoksessa oudot nimiyhdistelmät vaihtuvat omassa tahdissaan. Missään vaiheessa teoksen kestoa ei kerrota, että oudot nimiyhdistelmät ovat todellisuudessa kilpahevosten nimiä. Oudot nimet vievät toiseen maailmaan, ja sanat menettävät alkuperäisen merkityksensä. Curtain on 24 tunnin pysäytyskuvista rakentuva animaatio, joka kuvaa tokiolaisen asunnon verhoja. Kun ilta saapuu, pimenevät myös verhot. Valo-olosuhteiden muutos tuo näkyviin vihreän kankaan laskokset ja materiaalin, ja luo mielikuvan kuvitteellisesta metsästä.

Videotaide on keskeisin ja näkyvin osa Muu ry:n ympärille kehittynyttä kokeellista, kuvataiteen uusille raja-alueille profiloitunutta muutaiteiden kenttää. Näyttelyn videosarja edustaa uutta ja ajankohtaista suomalaista kuvataidetta. Tuhat seitsemänsataa kuusikymmentäkolme sekuntia – kahdeksan teoksen koosteena, tai yksitellen, katselijan valinnan mukaan – olkaa hyvä. 

MUU galleria Facebookissa

MUU-yhteistyössä:
Pro AV
Genelec