Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » SARI PALOSAARI: MODULAR MASH-UP 2.10-24.10.2010
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

SARI PALOSAARI: MODULAR MASH-UP 2.10-24.10.2010

(mash up = remix, mixaus, sekoitus – kahden tai useamman lainatun elementin sekoittaminen uudeksi kokonaisuudeksi)

sari_palosaari

Näyttely on vaellus modernista arjesta kuvitelmien kadonneisiin kaupunkeihin.

Modular Mash-up on jatkuvaluonteinen projekti, modulirakenteeseen perustuvia veistoksellisia installaatioita sekä niihin liittyviä liikkuvan kuvan teoksia. Fyysisesti koettavan kokonaisvaltaisen arkkitehtonisen tilan rinnalla voi välillä tarkentaa katseensa liikkuvassa kuvassa nähtäviin pienoismalleihin.

Näyttelyn arkkitehtoninen maisema kasvaa sisätilojen standardeista kaupunkimaisiin rakenteisiin. Rakenteet polveilevat funktionaalisesta futuristiseen ja geometrisesta orgaaniseen. Teokset liittyvät laajemmin kysymyksiin teollistumisen ja modernismin perintönä yhä homogenisoituvasta ja standardisoituvasta ympäristöstä. Tutkivan tarkastelun ja kriittisenkin näkökulman lisäksi teokset hakevat poeettista tarttumapintaa aiheeseen.

Teoksissa käytettyä taiteellista metodia voisi kutsua jazz-termistöä lainaten standardien tulkinnaksi. Modular Mash-up -teosten materiaalina on käytetty massatuotettuja huonekaluelementtejä, kuten asuntoihin standardeina asennettavia ja remonttien yhteydessä poistettavia laminaattilevyhyllykköjä ja Ikean Lack-pöytiä. Elementtien osista on koottu uusia moduleita, jotka on yhdistetty toisiinsa standardi- ja supermagneettikiinnityksin. Modulien tekotapa hyödyntää ja kehittelee alkuperäisen materiaalinsa rakennusmenetelmiä. Rakennusmetodin on tarkoitus toimia allegoriana modernille elementtirakentamiselle.

Näyttelyn toteuttamista ovat tukeneet:

Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto
AVEK / Heidi Tikka
Taiteen keskustoimikunta

Kiitos myös Raimo Utriaisen säätiölle, jonka vuoden 2008 lopulla myöntämän palkinnon turvin ja innoittamana projekti sai alkunsa.

Lisätietoja:
MUU galleria / Timo Soppela, director@muu.fi, 09-625 972, http://www.muu.fi

MUU galleria Facebookissa

MUU-yhteistyössä:
Pro AV
Genelec