Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » TUOMO KANGASMAA: SUPER FUN 6.8.-29.8.2010
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

TUOMO KANGASMAA: SUPER FUN 6.8.-29.8.2010

Näyttelyn kolmeosainen teossarja vertaa elämän ja filmin samankaltaisuutta. Molemmilla on omat rajoitteensa. Elettävät päivät vähenevät vääjäämättä ja arvokas filmi juoksee elokuvakameralla kuvattaessa toivotonta vauhtia. Jotain pitäisi lopulta jäädä käteen, vai pitäisikö?

SUPER-8 on Super-8 -projektorilla projisoitu kaitafilmiluuppi, jonka katsoja voi käynnistää 30 sekunniksi kerrallaan painamalla projektorin vieressä olevaa kytkintä. Ainutkertaisessa filmissä pikkupoika juoksee paikallaan samaan aikaan, kun vanhus on ylittämässä katua. Katsomiskertojen myötä filmillä oleva kuva haalistuu ja katoaa.

SUPER FUN -pastissi ihannoi kotielokuvan tekemisen taikaa. Kaitafilmille ohjattu elokuvallinen fragmentti on digitoitu ja maustettu olohuoneessa äänitetyllä countrymusiikilla. Teos kuvaa tekijän onnen hetkiä läheisen ihmisen kanssa. Dramatiikka syntyy intiimin oloisesta kuvamateriaalista. Animaatiotekniikalla toteutettu koira tuo teokseen toteutumattomien toiveiden ja kaipuun elementin.

Kuvasarja BLONDI esittelee muotin ja kaavan uskollisuudesta, ystävyydestä ja velvollisuudesta, joka saa koiran muodon nykyaikaisessa huoneentaulussa. 3D-ohjelmalla luotu koira poseeraa kuvina digitaalisessa valokuvakehyksessä sekä animaationa Super Fun -teoksen kotikoirana.

Näyttelyä ovat tukeneet:
Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK
Oulun kaupunki

Tuomo Kangasmaa: Yksityiskohta teoksesta Blondi

Tuomo Kangasmaa: Yksityiskohta teoksesta Blondi