Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » 4.6. – 24.6.2010 Gegenliebe – Vastarakkaus
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

4.6. – 24.6.2010 Gegenliebe – Vastarakkaus

frise22

“Gegenliebe – Vastarakkaus” on hampurilaisen taiteilijatalo FRISEn näyttely. Valoteoksia, videoesityksiä, piirustuksia, maalauksia, virtuaalimaailmoja ja käsitetaidetta. Näyttelyssä esittäytyy kahdeksan FRISEn taiteilijaa: Emine Sahinaz Akalın, Torsten P. Bruch, Ole Henrik Hagen, Hinrich Gross, Christian F. Kintz, Sabine Mohr, Sylvia Schultes ja Chrisdian Wittenburg.

Näyttely on osa MUUn ja FRISEn välistä taiteilijavaihto-ohjelmaa. Jo kesällä 2009 FRISE galleriassa oli, Altonale–festivaalin yhteydessä, esillä MUUn taiteilijoiden näyttely “Constructed Realities – Rakennetut todellisuuudet”.

Yhteistyö jatkuu. Kesällä 2010 MUU järjestää äänitaiteen tapahtumia Hampurissa, ja edelleen kesällä 2011 MUUn kansainvälisen Performanssi2011 –festivaalin yhtenä tapahtumapaikkana on Hampuri.

Gegenliebe
Sana ”Gegenliebe“ tarkoittaa vastarakkautta. Se merkitsee avautumista vastakohdalle, vuorovaikutukselle, aistimuksille ja yhteydelle. Jokainen taiteilija reagoi omasta näkökulmastaan käsin – teokset voivat olla pohdintaa maasta, paikasta tai yhteiskunnasta. Vastauksia etsitään ja löydetään sekä taiteellisen että henkilökohtaisen alueella.

MUU gallerian lisäksi näyttely laajenee muihin tiloihin. Hippolyte Studiossa on esillä Torsten P. Bruchin videoteoksia. Chrisdian Wittenburgin teos Second Life avatar ELAY Egoyan on esillä Sin City –liikkeessä Kalevankadulla.

Lisäksi, MUU-FRISE –yhteistyön tuloksena Kynnys ry:n Galleria Kioskissa on esillä japanilaisen Nobuko Watabikin näyttely. Watabiki on Künstlerhaus FRISEn residenssitaiteilija.

Taiteilijatalo FRISE
Taiteilijatalo FRISE (FRISE Künstlerhaus Hamburg) on ollut olemassa vuodesta 2003. Se syntyi vuonna 1977 perustetun Hampurin Weidenalleen taiteilijatalon pohjalta. Taiteilijatalo oli ensimmäinen laatuaan Hampurissa. Vuonna 2008 taiteilijat perustivat myös Hampurin ensimmäisen taiteilijaosuuskunnan. Osuuskunta on ostanut Altonan alueella sijaitsevan taiteilijatalon rakennuksen Hampurin kaupungilta. Noin 40 taiteilijaa työskentelee taiteilijajohtoisessa rakennuksessa, talossa on myös vierasateljee ulkomaisille taiteilijoille. FRISE galleriassa puolestaan on esillä 12-16 näyttelyä vuodessa.

www.frise.de

Näyttelyä ovat tukeneet:
Behörde für Kultur, Sport und Medien, Hamburg / Ministry of Culture, Sports and Media, Hamburg, Germany
Goethe-Institut, Helsinki, www.goethe.de

Yhteistyössä:
Finnlines, www.finnlines.com
Künstlerhaus FRISE, Hamburg
MUU galleria
Suomen pääkonsulaatti, Hampuri

Torsten P. Bruch, 4.6.-2.7., Hippolyte Studio, Kalevankatu 18 B, 00100 Helsinki, ti-pe 12-17, la-su 12-16.
www.hippolyte.fi

Chrisdian Wittenburg, 4.-24.6., Sin City, Kalevankatu 26, 00100 Helsinki, ma-pe 11-19, la 11-16.
www.sincity.fi

Nobuko Watabiki, 4.-24.6., Galleria Kioski, Siltasaarenkatu 4, 00530 Helsinki, ma-pe 12-16.

gegenliebe_logot3