Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » 16.03.2010 Charlie Morrow: Varhaista ja viimeaikaista pianomusiikkia
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

16.03.2010 Charlie Morrow: Varhaista ja viimeaikaista pianomusiikkia

cmorrow

Charlie Morrow – säveltäjä, äänitaiteilija

“Yksi New Yorkin avantgarden johtohahmoista.”
John Rockwell. New York Times

“Charlie Morrow on uranuurtava äänitaiteilija, esiintyjä ja säveltäjä, joka käyttää uutta ja vanhaa, niin teknologiaa kuin samanismia. Ääneen perustuva taide on tullut ajankohtaiseksi lukuisien newyorkilaisten ja ulkomaalaisten institutioiden ansiosta. Sen seurauksena alalle on ilmaantunut uusi joukko nuorempia äänitaiteilijoita,jotka kuitenkin saavat kiittää taiteestaan sellaisia uranuurtajia kuin Charlie Morrow, onhan hänellä alalle niin vahva tausta kuin myös ensiluokkaiset ansiot. Hän paneutui äänitaiteeseen oltuaan ensin performanssitaiteilija, mitä oli edeltänyt säveltäjän koulutus.”
Raul Zamudio Tayler

Ilmo Ranta, pianisti
Ilmo Ranta piti ensikonserttinsa vuonna 1985. Sen jälkeen hänellä on ollut lukuisia solistikonsertteja ja hän on esiintynyt Suomen tärkeimpien orkesterien solistina. Ranta on tunnettu monipuolisena kamarimuusikkona niin Suomessa kuin ulkomailla. Hänta pidetään ensiluokkaisena lied-pianistina, ja hän esiintyy jatkuvasti selllaisten laulajien kanssa kuin Karita Mattila, Monica Groop, Jorma Hynninen ja Petteri Salomaa. Ranta on myös tehnyt useita levytyksiä laulajien kanssa mm. sekä BISille että Ondinelle.

OHJELMA

Requiem for the Victims of Kent State for Solo Piano (vuodelta 1970) on omistettu toukokuun 4. päivän verilöylylle eli Kentin valtionyliopiston verilöylylle joka tapahtui vuonna 1970 Kentin kaupungissa, Ohiossa Yhdysvalloissa. Ohion kansalliskaartin sotilaat avasivat tuolloin tulen kohti aseistamattomia opiskelijoita jotka osoittivat mieltään Vietnamin sotaa vastaan.

Sielunmessu Kentin valtionyliopiston uhreille on rakennettu kahdella sävelellä toistuvasti soitetuille loppukadensseille jotka sulautuvat virreksi O Haupt Voll Blut und Wunden (Oi rakkain Jeesukseni, siunattu verinen). Sen viimeinen sävel kaikuu kuin laukaus.

Soundpiece for Rock Amplified Piano (vuodelta 1968) on kovaääninen ja dramaattinen virtuoosikappale jossa jälkiexpressionismi yhdistyy meluun. Siinä käytetään erilaisia mikrofoneja, Fender Twin Reverb -kitaranvahvistinta ja jalkapedaaliefektejä (wawa, tremolo, jälkikaiku,fuzz). Kappaleessa käytetään niin mikrofonilla ja vahvistimella luotua akustista kiertoa kuin konserttisalin kaiuttimia.

The Soundpiece on Jimi Hendrixin inspiroima ja se on omistettu The Rascals -yhtyeelle.

Mozart Reconstructions(vuosilta 1992 ja 2009), rekonstruoinnit sonaateista K331 ja K 332.

Vuonna 1992 Morrow äänitti useiden Mozartin sonaattien esityksiä ja rekonstruoi ne midillä käyttäen siinä kontrapunktia. Ilmo Rannan esitykseen Morrow muunsi midikonstruktion pianonuoteiksi ja käytää esityksessä MorrowSound(R) True 3D -ääntään, joka avartaa äänen kolmiulotteiseksi.

All music is published and Copyright Other Media (ASCAP) New York
All recordings Published Other Media New York

AUDIO AUTOGRAPHS
MUUn Audio Autographs on kansainvälinen äänitaiteen projekti, johon kuuluu äänitaiteen tapahtumia,työpajoja, julkaisuja, taiteilijapuheenvuoroja ja -luentoja sekä nettiradio osoitteessa www.muu.fi/sound.

Audio Autographs -hanketta ovat tukeneet Pohjoismainen kulttuuripiste, Taiteen keskustoimikunta ja Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK.