Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » PERFORMANSSI 2011 – Kansainvälinen performanssitaiteen festivaali
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

PERFORMANSSI 2011 – Kansainvälinen performanssitaiteen festivaali

27.-29.5.2011 Turku

hilja_nuoli
PERFORMANSSI 2011 tarjoaa performanssitaidetta suunnitellusti ja sattumalta – sisällä, ulkona sekä maailmanlaajuisesti netissä!

PERFORMANSSI 2011 festivaali on valtakunnallisen taiteilijajärjestö MUU ry:n tuottama tapahtuma, joka on osa virallista Turku 2011 Euroopan Kulttuuripääkaupunki ohjelmaa. Tapahtuman huipentumana on Turussa 27.-29. toukokuuta 2011 järjestettävä kolmipäiväinen performanssitaiteen festivaali. Festivaalin ohjelmisto koostuu muun muassa esityksistä, videoteoksista, performanssi- ja äänitaideklubeista, työpajoista, kuraattoriseminaarista sekä yleisölle avoimista keskustelutilaisuuksista. Lisäksi tapahtuman yhteydessä julkaistaan uusi tietokanta Performanssipankki, joka esittelee verkkosivuillaan performanssi.com ja katalogina ajankohtaista suomalaista performanssitaidetta. Festivaalin kotimaisten ja kansainvälisten teosten yhdistäviä piirteitä ovat elämänoloisuus, yllätyksellisyys ja esityksellinen suoruus. Ohjelmistossa performanssitaidetta kohdataankin aina pienistä eleistä mahtipontisiin visuaalisiin spektaakkeleihin.

PERFORMANSSI 2011 festivaali esittelee taiteilijoita nykyperformanssin alalta niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. Taiteilijavalinnoista vastaa neljä kutsuttua kuraattoria. Kuraattorit tulevat myös osallistumaan festivaalin yhteydessä järjestettävään seminaariin, jonka tarkoituksena on avata uutta luovia näkymiä tulevaisuuden performanssitaidefestivaaleista. Koko laajuudessaan PERFORMANSSI 2011 tapahtuman tavoitteena on laajentaa performanssitaiteen yleisöpohjaa ja näkyvyyttä. Uusien taiteen esittämisen ja kohtaamisen väylien kautta tapahtuma luo erilaisia vuorovaikutuksen muotoja performanssitaiteen, taiteilijoiden, kaupunkitilan ja ihmisten välille.

Turussa PERFORMANSSI 2011 festivaalin yhteistyötahoina on joukko paikallisia taidekentän toimijoita, kuten TEHDAS Teatteri, FLUXEE-klubi, Barker-teatteri, Ehkä-tuotanto, taiteilijajärjestö Arte ry ja Varsinais-Suomen taidetoimikunta. Festivaalin paikallisena koordinaattorina toimii performanssin läänintaiteilija Leena Kela. Vuoden 2011 aikana tapahtuma levittäytyy videoteoksin ja performanssein myös muihin itämeren kaupunkeihin – Hampuriin, Helsinkiin ja Tallinnaan.

MUU ry tunnetaan muun muassa kansainvälisten Amorph! -esitystaidefestivaalien tuottajana. Festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1995. Viimeisimmät festivaalit ovat olleet Helsingissä ja Pariisissa järjestetty Amorph!08 kuraattorinaan Juha Valkeapää, Amorph!06 Cover up kuraattoreinaan Oblivia-ryhmän Annika Tudeer ja Anna Krzystek sekä Amorph!03 Mikrovaltioiden huipputapaaminen kuraattoreinaan Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen.

Yhteystiedot:
Timo Soppela, toiminnanjohtaja MUU ry, director@muu.fi
Essi Ojanperä, tuottaja, performanssi2011@muu.fi, 09-625972

www.muu.fi
www.turku2011.fi

Ohjelma_logo_pallossa 


______________________________________________________

Teoshaku:
PERFORMANSSI 2011 festivaalin Video Screening -ohjelma

Taiteilijajärjestö MUU ry kutsuu taiteilijat avoimen haun kautta ehdottamaan videoperformanssiteoksia kansainvälisen performanssitaiteen festivaalin PERFORMANSSI 2011 yhteydessä toteutettavaan Video Screening -ohjelmaan. Festivaali järjestetään Turussa 27.-29. toukokuuta 2011. Festivaali on osa virallista Turku 2011 Euroopan Kulttuuripääkaupunki ohjelmaa.

PERFORMANSSI 2011 festivaali tarjoaa performanssitaidetta suunnitellusti ja sattumalta – sisällä, ulkona sekä maailmanlaajuisesti netissä. Vuoden 2011 aikana tapahtuma levittäytyy Turusta myös Itämeren kaupunkeihin – Helsinkiin, Hampuriin ja Tallinnaan.
 Festivaalin kotimaisten ja kansainvälisten teosten yhdistäviä piirteitä ovat elämänoloisuus, yllätyksellisyys ja esityksellinen suoruus.

PERFORMANSSI 2011 festivaalin tuotannosta ja organisoinnista vastaa valtakunnallinen taiteilijajärjestö MUU ry yhteistyössä turkulaisten Barker- ja TEHDAS teatterien, FLUXEE-klubin, Varsinais-Suomen taidetoimikunnan, Ehkä-tuotannon ja taiteilijajärjestö Arte ry:n kanssa.

Festivaalin Video Screening -ohjelma tarjoaa taiteilijoille mahdollisuuden esittää teoksia videoperformanssin alalta erilaisissa ympäristöissä kuten gallerioissa, teattereissa, yksityisissä kodeissa, päiväkodeissa, kouluissa, palvelutaloissa, virastoissa ja liiketiloissa. Video Screening -ohjelmahaussa painotetaan viimeaikaisia ja lyhyitä (max 10 min), performatiivisia elementtejä sisältäviä videoteoksia.

______________________________________________________

HAKUOHJEET:

1. Hakijoiden täytyy toimittaa sähköpostitse performanssi2011@muu.fi tai postitse MUU ry / Performanssi 2011 Video Screening, Lönnrotinkatu 33, 00180 Helsinki:

– Täytetty hakulomake (lataa PDF: Performanssi 2011)

– Taiteilijan tai ryhmän CV (max 1 MB; txt, doc, rtf, pdf, zip, jos lähetetään sähköpostitse)

– Videoteos (hyväksytyt videoformaatit: DV, DVD tai URL linkki ehdotetusta teoksesta; ei videotiedostoja sähköpostin liitteenä!)

Huom: Jos haluat kasettisi/levysi palautettavan, laita mukaan osoitteellasi varustettu kirjekuori. Älä lähetä alkuperäistä kasettia/levyä, sillä emme vastaa lähetysten katoamisesta tai vahingoittumisesta.

2. Hakemusten viimeinen jättöpäivä 31. maaliskuuta 2011.

3. Valituille taiteilijoille ilmoitetaan päätöksestä 15. huhtikuuta 2011 mennessä. Lista valituista taiteilijoista julkaistaan viimeistään 30. huhtikuuta 2011 osoitteessa www.muu.fi > Projektit & tapahtumat > Performance 2011.

4. Valittuja taiteilijoita pyydetään lähettämään DVD kopio (DVD-video tai video file) teoksesta huhtikuun loppuun mennessä.

Lisätiedot: Tuottaja Essi Ojanperä, performanssi2011@muu.fi, +358 (0)9 625 972

www.turku2011.fi

Ohjelma_logo_pallossa