Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » JOONAS HYVÖSEN JA AMI LINDHOLMIN TEOKSET OODISSA 2020
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

JOONAS HYVÖSEN JA AMI LINDHOLMIN TEOKSET OODISSA 2020

Immersiivinen teoskokonaisuus Oodiin:
Mediakuution taiteilijat on valittu

kuva: Joonas Hyvönen, God´s Flat Earth is Drowning

 

Joonas Hyvösen ja Ami Lindholmin teokset esitetään uudessa keskustakirjasto Oodissa vuonna 2020. Taiteilijat suunnittelevat teokset varta vasten Oodin Kuutioon, jonka teknologiset valmiudet ovat ennennäkemättömät.

Mediakuutio Wrap Up -tilaisuudessa 16.12.2019 kuullaan ja keskustellaan kuvataiteen uusista mahdollisuuksista digitaalisen teknologian ja kulttuurin aikakaudella.

Mediakuutio -projektin kuraattorit Jukka Hautamäki ja Marko Tandefelt valitsivat kuudesta immersiivisestä teosehdotuksesta kaksi, jotka olivat aiheiltaan ja lähestymistavoiltaan ajatuksia ja tunteita herättäviä. Kumpikin valituista ehdotuksista on ottanut kokonaisvaltaisella tavalla huomioon Oodin ympäristönä ja mahdollisuutena, ymmärtäen myös Kuutio tilan luonteen sekä yleisön ja teoksien väliseen vuorovaikutukseen liittyvät mahdollisuudet ja realismit. Valituissa teosehdotuksissa pilkahtaa tummahkoista ja ajankohtaisista aiheistaan huolimatta nasevalla tavalla omanlainen huumori, toivo ja kipinä. 

kuva:  Ami Lindholm, Oodin Äidit

 

Ami Lindholmin ”Oodin Äidit” on kosketukseen pohjautuva sarja Kuutioon projisoituja animoituja hetkiä, aiheenaan arkipäivän elämä, vanhemmuus ja keskeisesti äitiyden eri aspektit. Teosehdotus lähestyy katsojaansa ja aihepiiriään lämmöllä, empatialla ja arjen huumorilla. Siinä yhdistyy kiinnostavana hybridinä hänen aiempi taustansa animaattorina, immersiivisen tilallisen tarinankerronnan mahdollisuudet ja sarjakuvan muotokieli.

Joonas Hyvösen “God´s Flat Earth is Drowning” linkittää katsojan spekulatiiviseen tulevaisuuteen sekä propagandaan liittyen ilmastonmuutokseen ja ilmastoangstiin käyttäen hyväkseen 3D- mallinnusta. Teos liikkuu toden ja epätoden, realismin ja simulaation välimaastossa. Se laittaa ajattelemaan ja käymään läpi erilaisia tulevaisuuteemme liittyviä tekijöitä, toivoa, pelkoa, sekä meidän yhteistä rooliamme asuinplaneettamme luonnon elossa pitämisestä.

Mediakuutio -projektiin haki alun perin 60 taiteilijaa. Syksyllä järjestettyyn työpajaan kuratoitiin kuusi taiteilijaa, Joonas Hyvönen, Yassine Khaled, Hilda Kozári, Maija Lassila, Ami Lindholm ja Simo Rouhiainen. Jukka Hautamäen ja Marko Tandefeltin vetämässä työpajassa taiteilijat pääsivät tutustumaan Kuution mahdollisuuksiin ja loivat sille ensimmäisiä varta vasten tilaan suunniteltuja teosehdotuksia. Huhtikuussa 2020 Kuutiossa Taiken tuella esitetään kaksi teosta näistä teosehdotuksista.

Oodissa käy päivittäin jopa 10 000 kävijää. Kuution mahdollisuudet ovat vasta avautumassa. Miten Kuutiossa esillä oleva taideteos näyttäytyy eri katsojille, millaisia tuntemuksia ja ajatuksia se herättää?

Vielä ehtii: Mediakuutio Wrap Up 16.12.2019 
Maanantaina 16.12.2019 klo 13-16 järjestetään Mediakuutio Wrap Up -tilaisuus, jossa on vielä muutamia vapaita paikkoja jäljellä. Tule kuulemaan ja keskustelemaan kuvataiteen uusista mahdollisuuksista digitaalisen teknologian ja kulttuurin aikakaudella. Äänessä Mediakuutio-työpajan taiteilijat ja demoja Kuution teoksiksi. Keynote-puheenvuoron pitää mediataiteilija Hanna Haaslahti, joka haastaa pohtimaan nyky-yhteiskuntaa ja tulevaisuutta uusien tarinankerronnan muodoin.

Varaa paikkasi ja ilmoittaudu tästä LINKISTÄ
Pakollinen ennakkoilmoittautuminen. Huomioi paikkoja rajoitetusti.
Paikka: Helsingin keskustakirjasto OODI, Kuutio (2.krs)

Mediakuutio on osa Taiteen edistämiskeskuksen Taiteilijan asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelmaa, joka tekee näkyväksi taiteellisen osaamisen uudenlaista soveltamista. Projekti toteutetaan yhteistyössä Keskustakirjasto Oodin, taiteilijajärjestö MUU ry:n ja Taideyliopiston kanssa.

Lisätietoja:
läänintaiteilija Annika Dahlsten, p. 0295 330 907, annika.dahlsten(a)taike.fi
toiminnanjohtaja Timo Soppela, MUU ry, 09 625 972, director(a)muu.fi