Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » ART REVIEW – WRITE AND WALK IN OULU
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

ART REVIEW – WRITE AND WALK IN OULU

-MUU ry:n kirjoitustyöpaja taiteilijoille ja taidekirjoittajille
9.-10.11.2019

Taiteilijajärjestö MUU ry järjestää kirjoitustyöpajan taiteilijoille ja taidekirjoittajille Oulussa. Kuljemme Oulussa taiteelta toiselle ja kirjoitamme tekstejä sekä kuulemme luentoja Oulun taidekentästä. Tekstejä kirjoitetaan eri metodein ja näkökulmin persoonallisesti. Tekstejen kirjoittamiseen ohjataan kannustavalla tavalla.

Työpajaan kuuluu siis luentoja, keskustelua, käyntiä Oulun taidenäyttelyissä, kirjoitustehtävä, henkilökohtaista ohjausta ja palautekeskustelua. Osallistujien tulee ottaa mukaan vihko/paperia ja kyniä.

Työpajan ohjaajina toimivat Minka Heino, Leena Kangas jaHenri Hagman.

kuva: Rita Leppiniemi

Aikataulu: la 9.11. klo 11-17, su 10.11. klo 12-16
Paikka: Kansan Tahdon / Vasemmistoliiton yhteistoimisto,
Kauppurienkatu 8 B, 3. kerros, Oulu
Linkki ilmoittautumislomakkeeseen TÄÄLLÄ

Työpaja on ilmainen. Ilmoittaudu nyt, paikkoja rajoitetusti!
Mukaan mahtuu kymmenen osallistujaa.
Työpajan opetuskieli on Suomi.

Työpajan ohjaa Minka Heino, joka on Suomen aforismiyhdistyksen puheenjohtaja, sana- ja kuvataiteilija sekä MUU kirjoittaa työryhmän jäsen. Minka Heinon viimeisin julkaisu on “Läpileikkaus” vuodelta 2019. “Pinnalla. Pop!” on Heinon julkaisu vuodelta 2017, ja se on ensimäinen lapsille suunnattu aforismikirja.

Leena Kangas on oululainen kuvataiteilija ja taidekriitikko. Kangas valmistui kuvataiteilijaksi 1980-luvulla, ja hän on kirjoittanut useita satoja kuvataidekritiikkejä vuodesta 2006 alkaen, pääasiassa oululaiseen sanomalehti Kalevaan.

Henri Hagman on Rovaniemellä asuva kuvataiteilija ja taidekirjoittaja. Hän on julkaissut mm Kustannus Oy Taiteen “Mieltä taiteesta” –kirjasarjassa teoksen “Taiteen tarkoitus” vuonna 2011.

***

MUU ry:n sisällä toimiva MUU kirjoittaa -työryhmä koostuu taiteilijoista, joita yhdistää kiinnostus kirjoittamiseen. Ryhmä on kokoontunut jo muutaman vuoden ajan pohtimaan kirjoittamisen roolia ja mahdollisuuksia nykytaiteessa. Työryhmä julkaisee kirjoituksia MUUn gallerianäyttelyistä sekä verkossa että galleriassa luettaviksi. Tarkoituksena on tarjota taidekritiikille luova vaihtoehto, jossa taiteilija kirjoittaa  kollegansa teoksista. MUUn kirjoitustyöpajat laajentavat osaltaan MUU kirjoittaa -toimintaa ja antavat samalla uusille jäsenille tilaisuuden liittyä ryhmään. MUU kirjoittaa –toimintaa tukee Svenska Kulturfonden.

Yhteistyökumppanit: Taiteilijajärjestö MUU ry, Kaltio – pohjoinen kulttuurilehti, Kansan Tahto, Kulttuuriyhdistys Bingo.

Tiedustelut: Timo Soppela, director(a)muu.fi