Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » TAIDEBUSSI OULUSTA MURMANSKIIN – INVERSIA FESTIVAL
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

TAIDEBUSSI OULUSTA MURMANSKIIN – INVERSIA FESTIVAL

MUU ry:n taidebussi vie taiteilijoita ja taiteen ammattilaisia Murmanskiin Inversia -audiovisuaalisen taiteen festivaaleille 7.-9.2.2019

kuva: Liquid Space Dreams

 

Taidebussi Oulusta Rovaniemen kautta Pohjois-Venäjälle Murmanskiin Inversia festivaaleille on MUU ry:n ja Taiteen edistämiskeskuksen valmisteleman Art Vehicles -hankkeen pilotti. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa Pohjoiskalotin taiteen toimijoiden yhteistyötä, lisätä taiteilijoiden liikkuvuutta ja tuoda esille Pohjoiskalotilla toimivia taidefestivaaleja. Tavoitteena on myös luoda konsepti matkailuyrittäjille toteuttaa matkoja Pohjoiskalotilla järjestettäville taidefestivaaleille.

facebook.com/events

Audiovisuaalisen taiteen festivaaleille on kutsuttu esiintymään MUUn jäsentaiteilija Marloes van Son yhdessä Alex Marinus van Giersbergenin kanssa, oululainen videojukkayhteisö Liquid Space dreams sekä lapin luonnon muotokieltä surrealistisesti videoteoksissaan hämmentävä Magneetti ry:n videotaiteilija Arttu Nieminen yhdessä Huminoita orkesterin kanssa. Nieminen estetisoi myös paikallisen musiikkiaktin festivaaleilla. Magneetti ry:n Tomi Knuutila toimii asiantuntijana festivaalin VR/AR-työpajassa.

Inversia festivaalia järjestävä, Murmanskissa toimiva Fridaymilk -yhteisö kehittää kulttuuria ja mediataidetta arktisella alueella. Kollektiivin kantavana voimana toimii ajatus kulttuurin hajauttamisesta ja keskittymien siirtämisestä pääkaupunkiseuduilta haja-asutusalueille. Inversia festivaali 2019 keskittyy todellisuuden poistumisen (Rexit) ilmiöön ja tutkimaan vaihtotaloutta, digitaalista todellisuuspakoisuutta ja vaihtoehtoista todellisuutta sosiaalisen ja poliittisen elämän uutena normina. inversiafest.com

Helsingissä asuva ja työskentelevä Marloes van Son rakentaa ohjelmistoja, installaatioita sekä soittimia. Elektromekaaniset laitteet, joita hän kehittää, tutkivat luonnollisia ilmiöitä ja arkisia kokemuksia. Hänen viimeisin tuotantonsa keskittyy äänentuotantoon, vaihtoehtoisiin tuloksiin sekä soitinten rakentamiseen.

Oululainen videojukkien yhteisö Liquid Space Dreams on herättänyt uudelleen eloon vanhaa teknologiaa hyväksikäyttävän visualisoinnin. Ryhmä hyödyntää niin analogista kuin digitaalista teknologiaa valoelämystensä luomiseksi.

Huminoita on vuonna 2009 perustettu suomalainen lähinnä instrumentaalista progressiivista rockia soittava yhtye.

Pohjoinen Mediakulttuuriyhdistys Magneetti ry:n kahdeksan hengen työryhmä koostuu mediataiteen kentällä monipuolisesti toimivista taiteilijoista, kuraattoreista ja tuottajista.

Festivaalin järjestämään konferenssiin, paneelikeskusteluun ja tulevan yhteistyön suunnitteluun osallistuvat valtakunnallinen taiteilijajärjestö MUU ry, Taiteen edistämiskeskus, oululaiset järjestöt Kulttuuriyhdistys Kulttuuribingo ry, Oulun taiteilijaseura sekä Pohjoinen valokuvakeskus, rovaniemeläiset järjestöt Pohjoinen Mediakulttuuriyhdistys Magneetti ry ja Piste Kollektiivi sekä Lapin taiteilijaseura.

Verkostoitumisprojektia tukevat Taiteen edistämiskeskus sekä Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus Avek.

Tiedustelut:
Timo Soppela, MUU ry, director(a)muu.fi
Taija Jyrkäs, Kulttuuribingo ry, taija.jyrkas(a)gmail.com