Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » 15.1.-7.2.2010 Essi Kausalainen
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

15.1.-7.2.2010 Essi Kausalainen

MUU galleria

Kausalainen_haeder

Tammikuussa galleria Muussa avautuva yksityisnäyttelyni Performance Portraits on kokoelma performanssimuotokuvia. Näyttelyn videoteoksissa eri-ikäiset ihmiset esittävät käsikirjoittamiani performansseja valkoisessa studiotilassa. Esitysten kesto vaihtelee muutamasta minuutista puoleen tuntiin.

kainulainenweb

Wilma, 2009, kuva: Mikko Kuorinki

Performanssitaiteilijana olen tottunut käyttämään omaa ruumistani ja sen kokemusmaailmaa teosteni lähtökohtana ja materiaalina. Performance Portraits –teossarjassa haluan laajentaa esityskieltäni oman ruumiini ulkopuolelle ja tarkastella, mitä tapahtuu kun performanssini esittää joku toinen.

Performance Portraits –teossarjan esiintyjiksi kutsuin ihmisiä lähipiiristäni; he ovat ystäviäni ja sukulaisiani, joilla ei välttämättä ole minkäänlaista kokemusta performanssitaiteesta, mutta jotka juuri siksi osoittautuvat äärimmäisen kiinnostaviksi esiintyjiksi. Videot tarkastelevat kunkin esiintyjän tapaa olla olemassa ruumiin liikkeiden ja eleiden kautta. Valitsemieni esiintyjien kautta haluan avata katsojalle uudenlaisia reittejä teosteni äärelle ja tarjota tuoreen näkökulman teosteni sisältöön. Viisivuotias poika tai kuusikymppinen mies voivat esiintyjinä rakentaa performansseihini merkityksiä, joihin oma ruumiini ei kykene.

Sisällöllisesti Performance Portraits -näyttelyn teokset jatkavat sooloperformanssieni teemoja. Ne tarkastelevat tapaamme olla maailmassa, tapaamme järjestää ja käsitellä meitä ympäröivää todellisuutta. Keskittymällä näennäisesti merkityksettömään yksityiskohtaan (kasvinoksan liikkeeseen ilmavirrassa, kiven tai paperin tapaan pudota, ruumiin painoon tuolilla tai ihon kitkaan) haluan tehdä näkyväksi jotain keskeistä maailmasuhteestamme. Arkisten materiaalien: värikynien, hedelmien, nahkahansikkaiden, horjahdusten ja teipin avulla sidon performanssini osaksi jokapäiväistä kokemusmaailmaamme, ja houkuttelen katsojan kanssani ihmettelemään ihmisenä olemista.