Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » Galleriakeskiviikko 3.10.
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

Galleriakeskiviikko 3.10.

3.10.2018, klo 17-20
MUU Galleria
Lönnrotinkatu 33
00180 Helsinki

galleriakeskiviikko

Näyttelyt:
14.9. – 21.10.2018 MARKUS RENVALL – Satu ja taru / MUU Galleria
14.9. – 21.10.2018 TIMO TAKALA – Linnunpönttö / MUU Studio

Läsnä MUUn Galleriakeskiviikossa 3.10. ovat taiteilijat Markus Renvall sekä Timo Takala. Tervetuloa!

www.facebook.com/events

 

MARKUS RENVALL – SATU JA TARU

Äärimmäisen sattumanvarainen mediainstallaatio

14.9.-21.10.2018
MUU Galleria
Lönnrotinkatu 33, Helsinki
Avoinna: ti-pe 12-17, la-su 12-16

Markus Renvall tekee yhteistyötä. Hän pyrkii osallistamaan ihmisiä teoksiinsa, koska jokainen meistä osaa tehdä taidetta ja jokaisella on tarina kerrottavana. Hän suhtautuu kriittisesti teollisiin tuotteisiin, jotka eivät salli käyttäjän parannella niitä. Hän etsiikin käsintehtyjä ratkaisuja, jotka voi tarpeen mukaan kääntää nurinpäin. Jos tuote on täydellinen, se on Renvallille epäkiinnostava.

facebook.com/events

Näyttely Satu ja taru on rikas kokonaisuus, jossa nähdään sattumanvaraisia tanssiesityksiä erilaisissa kaupunkitiloissa. Niiden kuvaamiseen on käytetty erilaisia kameroita ja muita välineitä, kuten Renvallin kahdelle kameralle suunnittelema kolmijalka. Materiaalia on editoitu niin, että yksityiskohdat sulautuvat toisiinsa synnyttäen uuden todellisuuden. Renvallin musiikki korostaa teoksen tunnelmaa.

Kannattaa pysähtyä pohtimaan informaation määrää. Videoinstallaatiossa yksikään elementti ei ole hallitseva. Markus Renvall vertaa installaatiotaan entropiaan. Käsitettä voi selittää ajattelemalla sekaista huonetta: huoneen entropia tarkoittaa kaikkia niitä tapoja, joilla esineet huoneessa voidaan järjestää tietynasteisen epäjärjestyksen aikaansaamiseksi. Vaikeudet entropian ymmärtämisessä johtuvat usein järjestyksen ja harmonian käsitteisiin liittyvästä epäselvyydestä.

Näyttelyyn kuuluu myös gallerian ikkunassa oleva interaktiivinen installaatio, joka muuttuu päivän mittaan.

Markus Renvallin pitkässä CV:ssä huomio kohdistuu laajoihin yhteistyöprojekteihin erilaisten sosiaaliryhmien, etenkin lasten, nuorten miesten ja vammaisten kanssa. Yksi hänen mittavimmista projekteistaan on Rohto, jonka kohderyhmä oli itsemurhatilastoja johtavat nuoret miehet. Renvallin yhteistyö erilaisten yhteisöjen kanssa pohjautuu hänen omiin kokemuksiinsa, etenkin vaikeaan nuoruusaikaan.

Nyt hän haluaa auttaa mahdollisimman monia löytämään myönteisen asenteen elämään. Ongelmien pohtimisen sijaan on parempi työskennellä niiden välttämiseksi. Renvallin näyttely haluaa houkutella yleisöä. Sen lähtökohtana on, että kuka tahansa voi tehdä taidetta kotona kun kyseessä on leikillinen ja mukaansatempaava taide!

Teksti: Rita Leppiniemi

Erityiskiitokset: Taiteen edistämiskeskus TAIKE
Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK / Tuuli Penttinen-Lampisuo
Visuaalisen taiteen edistämiskeskus VISEK

________

TIMO TAKALA – LINNUNPÖNTÖ

14.9.-21.10.2018
MUU Studio
Lönnrotinkatu 33, 00180 Helsinki
Avoinna: ti-pe 12-17, la-su 12-16

Projektin alussa kerään metsään jätettyä rautaromua. Yhdistän ja hiiletän sen uudeksi tangoksi. Taon sahan, sahaan lautoja tukista. Lopulta nikkaroin linnunpöntön ja ripustan sen takaisin metsään, mistä se tulikin. Videodokumentaatiossa vilahtelee myös saksanpaimenkoira Luca, joka auttaa minkä pystyy.

Avajaiset torstaina 13.9.2018 MUU Studiossa kello 17-19! Tervetuloa!

facebook.com/events

Metsä on useimmille suomalaisille tuttu, rauhoittava ja ehkä jopa pyhä paikka. Toisaalta se on ollut myös paikka minne on saatettu heittää vanhat jääkaapit ja autonrenkaat; poissa silmistä, poissa mielestä. Kuultuani juttuja kiinalaisista turisteista, jotka pelkäävät eksyvänsä erämaahan jopa suomalaisella mökkialueella, ymmärsin, että suomalaisten erityislaatuinen suhde metsään ei ole pelkkä klisee.

Projektin myötä olen myös kiinnittänyt huomiota lintukantoja koskevaan uutisointiin. Lintukannat ovat romahtaneet 1980-luvun alusta, joidenkin lajien osalta jopa yli 90 prosenttia.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus / Kuvataiteen näyttöapurahalautakunta.