Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Warning: Parameter 2 to qtranxf_postsFilter() expected to be a reference, value given in /var/www/fs2/23/muufi/public_html/site/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Artists' Association MUU » KULTTUURIKLUBI POHTII TAIDEKIRJOITTAMISTA
MembersInfo
logo2 logo2 logo2

Main menu:

Etsi

Arkisto

KULTTUURIKLUBI POHTII TAIDEKIRJOITTAMISTA

24.9.2018, klo 17-19
MUU Galleria
Lönnrotinkatu 33, 00180 Helsinki

markus-renvall_video-still

kuva: Markus Renvall, video

 

Suomen arvostelijain liiton kaikille avoin KULTTUURIKLUBI keskustelee taidekirjoittamisesta tulevassa tilaisuudessaan. Kuvataidekohteiden kävijäluvut ovat huikeat 4,5 miljoonaa vuodessa, ja uusia kiinnostavia näyttelytiloja perustetaan jatkuvasti: Amos Rex, Huuto, Rankka, A2… Silti kuvataide ei ole tarpeeksi esillä mediassa.

Tämä on huomattu myös Suomen toiseksi suurimmassa ammattikuvataiteilijoita edustavassa järjestössä MUU ry:ssä. Sen sisällä toimivan “MUU kirjoittaa” -työryhmän tavoitteena on julkaista tänä syksynä jokaisesta MUUn gallerianäyttelystä vertaisarviointeja sekä verkossa että galleriassa luettavaksi.

www.facebook.com/events

Illan moderoijana toimii kriitikko Hannele Salminen. MUUn toiminnanjohtaja Timo Soppela kertoo MUUn toiminnasta ja kirjoitusryhmän jäsenet, taiteilijat John Gayer, Rita Leppiniemi, Suvi Nurmi ja Juhani Räisänen kertovat ryhmän työskentelystä.

Taiteilija Markus Renvall esittelee galleriassa parhaillaan olevan teoksensa Satu ja taru – äärimmäisen sattumanvarainen mediainstallaatio. Se on rikas kokonaisuus, jossa nähdään sattumanvaraisia tanssiesityksiä monenlaisissa kaupunkitiloissa. Niiden kuvaamiseen on käytetty erilaisia kameroita ja muita välineitä. Materiaalia on editoitu siten, että yksityiskohdat sulautuvat toisiinsa ja synnyttävät uuden kokonaisuuden. Renvallin musiikki korostaa teoksen tunnelmaa. Näyttelyyn kuuluu myös gallerian ikkunassa oleva interaktiivinen installaatio, joka muuttuu päivän mittaan. Renvall on tehnyt laajoja yhteistyöprojekteja erilaisten sosiaaliryhmien, etenkin lasten, nuorten miesten ja vammaisten kanssa. Hän haluaa auttaa mahdollisimman monia löytämään myönteisen asenteen elämään.

MUU Studiossa on esillä Timo Takalan videoteos nimeltään Linnunpönttö. Videoteos on tunnin mittainen performanssidokumentaatio siitä miten taiteilija kerää rautaromua, tekee romusta sahan, sahaa lautoja ja lopulta nikkaroi linnunpöntön.

Kulttuuriklubi-iltaan osallistuville jaetaan Rita Leppiniemen ja Suvi Nurmen kirjoitukset näyttelyistä ja yleisöltä pyydetään kommentteja teksteistä: ovatko ne avanneet näyttelyitä, tuonut uutta näkökulmaa, entä oletko ihan eri mieltä? Sana on vapaa. Tekstejä kommentoi myös kuvataidekriitikko Seppo Heiskanen.

Jukka Kosonen viihdyttää kitarallaan ja lauluillaan.
Pientä tarjoilua. Tulossa on jälleen inspiroiva klubi-ilta. Tervetuloa!

muugalleria(a)muu.fi

Hannele Salminen, moderoija, hannele.s.salminen@gmail.com, 045 138 8648